Home GÜNCEL Çanakkale Zaferi’nin Ruhu Karacabey’de Yaşatıldı

Çanakkale Zaferi’nin Ruhu Karacabey’de Yaşatıldı

- Guncellenme Tarihi: 8 Mart 2024 16:59
3 min read
Çanakkale Zaferi’nin Ruhu Karacabey’de Yaşatıldı için yorumlar kapalı
0

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Karacabey Belediyesi 100. Yıl Sanat Galerisinde ‘Çanakkale Zaferi Resim Sergisi’ açılışı gerçekleştirildi.

Karacabey Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 100. yılına ithafen açılan ‘Çanakkale Zaferi Resim Sergisi’, geçtiğimiz günlerde Seyran ilk ve Orta Okulu öğrencilerinin eserleriyle açıldı. Sergi açılışına Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Ongun, İlçe Müftüsü Abdullah Karaca, Ak Parti İlçe Başkanı Güntekin Saygısever ile okul müdürleri, öğretmen, veliler ve öğrenciler katıldı.

Tarihimizde çok önemli bir kilometre taşı

Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Ali Özkan, “Çanakkale Zaferleri şerefle yad ettiğimiz, tarihimizde çok önemli bir kilometre taşı. O zaman itibariyle en yetişmiş, eğitimli evlatlarımız da Çanakkale’de şehit oldu. Bazı okullarımız mezun veremedi bu sebeple. Orada vatanımız için milletimiz için canlarını feda ettiler. Çanakkale’ye, o nesil dönmemek için gitmişti. Eğer o nesil dönebilseydi, bambaşka bir dünya olurdu. Biz bu destanı, tarihi şuuru diri tutmak mecburiyetindeyiz. Bu vesileyle, Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm kahramanlarımızı minnetle, şükranla anıyorum. Bu savaşlar esnasında şehit düşen kahramanlarımızı rahmetle yad ediyorum. Böyle anlamlı bir etkinliği düzenleyen Seyran Okulunu da şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Açılış kurdelesinin ardından, Seyran ilk ve orta okulu öğrencilerinin katkılarıyla hazırlanan sergide resim öğretmenleri Didem Karakuş ziyaretçilere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Sergi öncesi müzisyenler tarafından çello, keman ve yan flütten oluşan müzik grubu, ziyaretçilere klasik dinletiler sundu.

Sergi, 13 Mart’a kadar açık kalacak.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Şükrü Deviren’den Güneş Spor’a Özür Ziyareti

Geçtiğimiz hafta sonu Gemlik’te oynanan ve çıkan olaylar sonrasında spor ruhuna yakışmayan…