Home GÜNCEL Erkan Aydın projelerini anlattı…

Erkan Aydın projelerini anlattı…

- Guncellenme Tarihi: 7 Mart 2024 22:09
13 min read
Erkan Aydın projelerini anlattı… için yorumlar kapalı
0

Evet…

Bugün de yine bir adayın proje tanıtım lansmanında hazır bulunduk…

Erkan Aydın…

3 dönem CHP milletvekilliğinden, geçen yerel seçimde Osmangazi Belediye Başkan adaylığından sonra 2024 yerel seçiminde tekrar Osmangazi’ye aday…

Bu yılki seçim diğer seçimlerden farklı olarak CHP’li ve İyi Partili adayların çok daha sıkı asıldığı, umut dolu oldukları, kazanmak için ışık gördükleri bir seçim oluyor. Çok istekli ve inançlılar

Başta CHP’den Büyükşehirde Mustafa Bozbey olmak üzere, Nilüfer’de Şadi Özdemir, Osmangazi’de Erkan Aydın, Mudanya’da Deniz Dalgıç, Mustafakemalpaşa’da Şükrü Erdem, İyi Partiden Orhaneli’de Mümtaz Aslan, Yeniden Refah Partisinden Kestel’de Önder Tanır, Büyükorhan’da Ahmet Korkmaz ya rakip adaylarıyla başa baş gidenler ya da bir tık önde olan adaylar…

Bu durumun ana sebebi elbette ki ekonomik sıkıntılar, emeklilerin maaş buhranı, enflasyon yani kısaca insanların cebine girmeyen, alım gücüne yansıyamayan para…

CHP, İyi Parti, Yeniden Refah bu durumu iyi değerlendirebilirse Bursa’da birçok ilçe el değiştirecek gibi duruyor. Elbette ki doğru – Bursa’yı bir adım öne taşıyacak, ayakları yere basan projeler üretmeli ve bunu seçmene doğru anlatmalılar…

İşte bugünkü Erkan Aydın’ın toplantısından çıkan sonuç da tam da böyleydi… Abartısız, gerçekçi, uygulanabilirliği yüksek, sade ve net projeler…

Başlayalım anlatmaya;

Osmangazi Bursa’dır, Bursa’nın özüdür cümleleriyle başladı Erkan Aydın… Osmanlı’ya başkentlik yapmış, en önemli coğrafyanın kenti olduğunu söyledi ve Osmangazi’nin kaybedecek vakti yok dedi.

Beklendiği ve olması gerektiği üzere; deprem konusu, Bursa’nın deprem direnci ve afet koordinasyonu ilk ve ana gündem konusuydu. Bu konuyu neredeyse tüm yazılarımda yazdığım üzere çok çok önemsiyorum. Erkan Aydın’ın da söylediği gibi Bursa’da deprem tarihine baktığınızda 150 yılda bir deprem oluyor. En son 1855 yılında gerçekleşen depremden sonra bu süre 2005’te dolmuş. Üzerine yeni tespit edilen Kayapa – Yenişehir arasındaki fayda en son 1400 yılında deprem gerçekleşmiş, yani 624 yıl önce… Bu bilgileri göz önüne aldığımızda felaket tellallığı yapılıyor gibi algılanmasın artık, deprem kapıda… Her an beklenmesi ve acil eylem planları ile önlem alınması gereken bir noktada…

Erkan Aydın; yüzyılın afeti olarak değerlendirilen Kahramanmaraş ve çevre iller depreminde 21 Elbistan’da kaldığında, 8 gün aracında yattığını, ilk 72 saat hiçbir müdahale olmadığını, insanların orada donarak öldüğünü anlattı. Korkunç bir çaresizlik… Hala cenazesine ulaşamayan insanlar olduğunu söyledi.

Elbistan’ı coğrafik itibariyle Bursa’ya benzettiğini, dağ kenarında kurulmuş bir şehir olduğunu, 1951 gerçekleşen depremden sonra aynı yerde tekrar yerleşim kurulduğunu ve 6 Şubat depreminde de bin 500 kişinin daha öldüğünü açıkladı. Öngörüsüz yaklaşımların neticesi sürekli zamansız can kaybediyoruz ülkede…

Deprem olduğunda hiçbir eylem planı olmadığı gördüklerinden bahsetti Aydın… Hakeza Bursa’da da durumun farklı olmadığının altını çizdi. Bursa’da ilk ne, kim kurtarılacak, ne yapılacak, maalesef bu soruların cevapsız olduğunu belirti. Şu an sadece toplanma yeri olarak Yunuseli Havaalanı ve Ziraat Parkının gösterildiğinden, deprem konteynırları olmadığından, bu konteynırlarda kazma, kürek, hilti gibi aletlerin hazır bulundurulması gerektiğinden, cankurtaran malzemeler olduğundan dem vurdu.

Deprem çadırları, deprem çantaları gibi acil gerekli donanımın da planlanmış olması gerektiğini anlattı. Bu minvalde göreve gelmeleri halinde hazırlıkları tamamlayacaklarının altını çizdi.

Kentsel dönüşüm konusunda da ilgi çekici bir tespit yaptı Erkan Aydın, “Yasa çıkarıp milleti malına çökmek çözüm değil, Araplara, Katarlara satmak çözüm değil, oranın rantını oranın kahrını çekenler yiyecek, öncelik onların olacak” dedi.

Bu amaçla bir şirket kuracaklarını, halkın müteahhit yerine şirketle muhatap olacağını, banka kredisi çıkmayan durumlarda şirketin garantör olacağını, Kiptaş modeli bir şirketle vatandaşı önceleyen, hakkını koruyan bir sistem getireceklerini dillendirdi.

Avrupa Birliğinin başlattığı Green Citys Accord yani yeşil şehirler anlaşması uygulamasının şartlarını uyarlayarak yerine getirmek için çalışma başlatacaklarını, Osmangazi’yi gri şehir olmaktan kurtarıp yeşil şehir yapmak için çabalayacaklarını belirtti.

Çevre dostu bir Osmangazi hayal ediyor Erkan Aydın… Yağmur sularının toplanması, güneş ve rüzgar enerjisinden faydalanma, sıfır karbon emisyonuna doğru yol almak gibi projelerini anlattı.

7 yaşından 70 yaşına kadar tüm vatandaşların taleplerini önemsediklerinin altını çizdi. En az 25 tane kreş yapacaklarını, süt, gıda gibi destekleri de vereceklerini belirtti. İsrafı kesersek her projemizi yerine getirebiliriz dedi. 55 yaş üstü vatandaşların sosyalleşmesi için kurslar ve vakit geçirebilecekleri ücretsiz çay – kahve ikramı alabilecekleri mekanlar da planları arasında Erkan Aydın’ın…

Uyuşturucu da önemli bir konu elbette Bursa için… Ve Aydın’ın altını çizdiği üzere uyuşturucu ile mücadele etmenin tek yolu gençleri spor alanlarına teşvik etmek… Bu sebeple tüm spor dallarına destek vereceklerini açıkladı.

Kadın kooperatiflerine destek, üniversiteye hazırlık kursları, dijital bağımlılıklara karşı mücadele de Aydın’ın projeleri arasında yerini aldı.

Özellikle turizm açısından bir cevher olan Osmangazi’de gerek kültür turizmini, gerek old city turizmini canlandırmak, konaklama sürelerini artırmak ve esnafın kazancına katkı sağlamak için çalışmalar da Aydın’ın projeleri arasında…

Siyah incirin üretildiği 26 köyün 14 – 15 tanesinin Osmangazi sınırları içinde olduğunu, pazarlama stratejileri geliştirerek bu meyvenin gelirini artırmak isteklerini anlattı.

Tarımı desteklemek için de lokantalardan – restoranlardan atık olarak çıkan yiyecekleri kompost hale getireceklerini, toprak analizlerini ücretsiz yapacaklarını, hava durumu konusunda bir aplik  asyon oluşturarak çiftçiye ücretsiz destek vereceklerini, çiftçinin ürettiğini satmasına destek olacaklarını söyledi. CHP eski vekillerinden İlhan Demiröz ile bu konuda yol alacaklarını ve Gazi Tarım A.Ş. şirketini bu amaçla kuracaklarını belirtti.

Bu defa Osmangazi” dedi Erkan Aydın… “Biz parti genel başkanları iye yarışıyoruz, Tüm Türkiye’de durum böyle… Ancak genel seçim ayrı, yerel seçim ayrı… Osmangazi’de size hizmet edecekleri seçin diyoruz halkımıza” diyerek sözlerini noktaladı.

Ulaşım konusunda projesi olup olmadığını sordum elbette Erkan Aydın’a, “Biz o konuyu Mustafa Bozbey’e bıraktık, ulaşım konusu onun projeleri arasında çok detaylı olarak var” dedi.

Erkan Aydın’ın toplantısına destek için gelenler arasında Büyükşehir adayı Mustafa Bozbey, Milletvekilleri Kayıhan Pala, Nurhayat Altaca, Orhan Sarıbal, Hasan Öztürk, İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, İlçe başkanı Cengiz Çelikten de vardı.

 

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Seçim Sürecini Damga Vuranlar ve Seçim Tahminlerim…

En güzelinden başlıyorum: 14 – 25 yaş arası gençler… Evet, gençlerin sürece en çok entegre…