Home GÜNCEL Serda Tandoğan Kuru Sessizliğini Bozdu

Serda Tandoğan Kuru Sessizliğini Bozdu

- Guncellenme Tarihi: 4 Mart 2024 09:36
19 min read
Serda Tandoğan Kuru Sessizliğini Bozdu için yorumlar kapalı
0

31 Mart Yerel Seçimlerine sayılı günler kala Mustafakemalpaşa siyaset arenasında önemli gelişmeler yaşanıyor.

Demokratik bir kongre ve partili delegelerin iradesiyle CHP İlçe Başkanlığı görevine getirilen ve 7 yılın ardından şimşek atama kararıyla yönetimiyle birlikte tasvife edilen Serda Tandoğan Kuru sessizliğini bozdu.

Sosyal medyada hazırladığı tarafsız canlı yayınlarına siyasileri konuk eden geçmiş dönem İYİ Parti yöneticilerinden Ramazan Kösa’nın bu haftaki konuğu; devam niteliğindeki ikinci yayında şok edici açıklamalarda bulunan geçmiş dönem CHP İlçe Başkanı Serda Tandoğan Kuru’ydu. Toplamda 20 bini aşkın izleyici ve yüzlerce yorumla halkın güvenoyunu kazanan ve ilçe siyasetinin gündemine bomba gibi düşen Kuru, çarpıcı açıklamalarıyla Mustafakemalpaşa’da siyaset kartlarını adeta yeniden dağıttı.

”CHP LOGOSUNDAN UTANÇ DUYAN ŞÜKRÜ ERDEM BU MİLLETLE SANDIKTA HESAPLAŞACAK!”

İki programdan oluşan ve toplamda 5 saat süren canlı yayın, Mustafakemalpaşa halkının tüm yorumlarının objektif bir şekilde yayınlandığı ”Tek Kişilik Bir Açık Oturum” havasında gerçekleşti. Ramazan Kösa’nın sorularının yanı sıra izleyicilerin yorumlarına da cevap veren ve millet huzurunda hesap vereceği tek kişinin Anıtkabir’de huzur içinde yatmakta olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olduğunu defalarca belirten Kuru şunları söyledi:

”Görevden alındığımızı öğrendiğim gün ailemi de yanıma alarak İzmir’e geldim. Sırf CHP zarar görmesin, sürece zararımız dokunmasın, biraz da kafamızı dinleyelim diye fitneden ve fitnecilerden uzak kalmak istedim. Ama son dönemlerde şahsıma ve yol arkadaşlarıma atfedilen asılsız karalamalar bardağı taşırdı! 14-28 Mayıs seçimlerinde var güçleriyle Mustafakemalpaşa’nın geleceği için çalışan partili kardeşlerim hedef alınınca susmanın üzerimizde vebal olduğunu düşündüm. Bu saatten sonra susan dilsiz şeytandır! Geçen program söyledim, şimdi göğsümü gererek tekrar ediyorum, benim hesap vereceğim tek kişi şuan Anıtkabir’de huzur içinde yatmaktadır!”

”Kaybedilmesi muhtemel bir seçimin vebalini üzerimize bırakmak adına bazı kişiler maalesef hadlerini aşmışlardır. Serda Tandoğan kuru’nun sırtında küfeler varmış! Yani neymiş? Asılsız, usülsüz, akçeleri işlere girmişim. CHP çatısı altında siyaset yaptığımız, Mustafakemalpaşa Belediyesi Meclis Üyeliği yapan, mesleği avukatlık olduğu için bu akçeli işleri çok iyi bilen, arkamızdan türlü dolaplarla bizi davamıza ihanetle suçlayan MONŞERLERE sesleniyorum. Tarlada izi olmadan harmanda gözü olan sevgili MONŞERLER! Gidip belediye arşivlerine bakın, şahsım adına bir akçeli işe girmiş miyim? Bir ihalede adım geçmiş mi? Bir kamu davasında adım geçmiş mi? Bir kuruş dahi olsa yetimin, öksüzün, mazlumun hakkına girmiş miyim? Aksini isptalamayan namussuzdur, ahlaksızdır, şerefsizdir!”

”CHP LOGOSUNU HİÇE SAYMAK HALKI HİÇE SAYMAKTIR!”

”Seçim yarışına hem Bozbey hem de Erdem CHP amblemlerini yok sayarak, hiçbir afişte, hiçbir bayrakta, hiçbir bilboartta CHP rozetlerine yer vermeyerek çıkmışlardır. Seçimin odak noktası; yıllar önce siyasi hayatı bitmiş, ömrü CHP’ye küfrederek geçmiş SAĞCI bir adamın parlatılması senaryosundan ibarettir. Değerlerimizi yok sayacağımza namusumuzla kaybetmeyi yeğleriz! Unuttukları şey şudur; seçmen sandığa gittiği an oy pusulasında Şükrü Erdem’in isminin hemen üzerinde CHP logosunu görecektir. İlçemizin adını aldığı, kurucu liderimiz, Ulu Önder Atatürk’ümüzün kurduğu CHP’yi yok sayanlara binlerce kez yazıklar olsun!”

”SAYIN ŞÜKRÜ ERDEM’İN ÖMRÜ CHP’YE SÖVEREK GEÇMİŞTİR!”

”Sayın Şükrü Erdem hayatı boyunca sağ partilerde siyaset yapmıştır. Tanıyanlar bilir, Sayın Erdem’in ömrü Cumhuriyet Halk Parti’sine söverek geçmiştir. Mustafakemalpaşa’nın gerçek sosyal demokratları, ağabeylerimiz, büyüklerimiz şahittir…”

”Bugün Mustafakemalpaşa’da yaşananlar, CHP İlçe Örgütünü demokrasi kültürünü hiçe sayarak tasfiye eden Mustafa Bozbey ve onun kuklası sözde CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş’ın kirli oyunlarıdır. 2019’da oynanan oyun aynı aktörlerle farklı bir senaryo üzerinden tekrar oynanmaktadır. Mustafakemalpaşa dahil, Bursa’nın tüm ilçelerinde CHP’nin Atatürkçü, demokrat, laik değerlerini savunan tabanı hiçe sayılarak rant odaklı, partisiz, sağ politika geleneğinde siyaset yapmış şahısların parlatıldığı bir seçime gidilmektedir.”

”Altılı masa tekrar birleşti de bizim mi haberimiz yok! 2019’da Millet İttifakı vardı… Siyasi konjenktür gereği kan kustuk, kızılcık şerbeti içtik, yine de CHP zarar görmesin diye gıkımızı çıkarmadık. Bu kez aynı oyunu farklı bir senaryo üzerinden tekrar oynamaya çalışıyorlar. Sözde bir ”Gönüller Birliği Hareketi” kurmuşlar, sloganları bile AK Parti’nin sloganı olan ”Gönül Belediyeciliğinden” çalıntı… İnsanda biraz siyasi basiret olur. Milleti ahmak yerine koymayın, yeter artık… Yazıklar olsun! CHP logosunu onurla taşımaktan utananlara binlerce kez yazıklar olsun!”

”Sayın Şükrü Erdem babasının partisine dönmüş, amcası yıllarca bu partide siyaset yapmış. Adama sorarlar, acaba ömrü hayatında bu partinin kapısından içeriye girmiş mi? Bu işlerin akrabalık bağıyla alakalı olmadığının en büyük kanıtı, yıllardır namusumuzla muhalefet ettiğimiz, demokrasi kültürünü hep birlikte koruduğumuz Sadettin Akkoyunlu ağabeyimdir. Yakın akrabası Sinan Akkoyunlu CHP’li bir yönetici olmasına rağmen, kendisi uzun yıllar boyunca Mustafakemalpaşa AK Parti İlçe Başkanlığı vazifesini yürütmüştür. Çünkü Sadettin ağabey adam gibi adamdır…”

”Kıymetli Mustafakemalpşalıların huzurunda soruyorum, lütfen biri bana açıklayabilir mi? Seçilmesi muhtemel CHP Belediye Meclis Üyesi Adaylarından 4’ünün veteriner hekim, 1’inin seyis olmasının altında yatan esrarengiz gerçek nedir? Belediye Meclisi at çiftliği midir? Mustafakemalpaşa Belediyesi hipodrom mudur? Kadınların seçme ve seçilme hakkını anayasaya sokan yegane parti CHP iken, belediye meclisi listesinde demokrat kadınlar nerededir? Bizler vakti zamanında sahada kan ve ter içinde çalışırken, bu genç meclis üyesi arkadaşlarımız 14-28 Mayıs seçimlerinde neredeydiler? Çok üzgünüm, gerçekten çok ama çok üzülerek söylüyorum; bu seçimlerin sonunda belediye meclisine 10 kişi bile sokamayacaksınız!”

”İYİ Parti’nin Adayı Sayın İsa Söğüt kimsenin ummadığı kadar çok oy alacaktır. Göreceksiniz… Hepiniz göreceksiniz. Cumhur İttifakı ne yazık ki kırsal mahallelerde oy oranını koruyacak. Yine ve yeniden üzülerek söylüyorum, maalesef AK Parti’nin tepki oyları işinize yaramayacak! Bozbey ve yardakçıları Mustafakemalpaşa seçmeninin doğasını tanımıyorlar. Çünkü bu rantçı şebeke bu toprakların mayasını tanımaktan acizdir. Çünkü amaçları seçim kazanmak değil, amaçları başkadır!”

ORTAK YAYIN ÇAĞRISINA BEYGİRCİDEN YANIT: ”BEN HAZIRIM!”

”Ramazan ağabey, biz ikimiz de farklı siyasi geleneklerden geliyoruz. Yıllardır kardeşçe geçinir gideriz. Ben yedi düvelle barışık biriyim. Buradan Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adaylığına soyunan tüm siyasilere sesleniyorum. Projelerine güvenen, abdestinden şüphesi olmayan gelsin projelerini anlatsın. Doğru düzgün Türkçe konuşmasını, halka hitap etmesini bilen tüm adaylara açık çağrı yapalım, ortak yayın yapılsın. İddia ediyorum, Şükrü Erdem buna cesaret edemez. İşte gördüğünüz gibi Ahmet Beygirci de İsa Söğüt’te sosyal medyaya yazdıkları yorumlarda buna hazır olduklarını alenen beyan ettiler. Çünkü abdestlerinden şüpheleri yok… Şükrü Erdem asla buna cesaret edemez. Çünkü elle tutulur tek bir projesi yok!”

”ŞÜKRÜ ERDEM İLK FIRSATTA CHP’Yİ SATARAK AK PARTİ SAFLARINA KATILACAK”

”Cumhur İttifakı iki adayla seçime gitmektedir. Henüz adaylar açıklanmadan bir hafta önce, Spor Bakanlığı dönemimde arkadaşım olan, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ararsa AK Parti’ye geçerim diyen Sayın Şükrü Erdem bulduğu ilk fırsatta CHP’yi satarak AK Partiye geçecektir. Göreceksiniz, oynanan oyun budur. Bütün Mustafakemalpaşa halkı ve CHP Belediye Meclis Üyesi Adayları o gün bu karanlık yapının gerçek yüzünü görecekler!”

”CHP’nin altı okundan birinin Milliyetçilik olduğunu acaba Sayın Şükrü Erdem biliyor mu? Altı okun hangi manalara geldiğini bilmediğine, tek tek sayamayacağına adım gibi eminim. Acaba Sayın KARŞIDAN BAKAN niçin gittiği her kahvehanede MHP’nin az oy aldığını söyleyip AK Parti’ye tek bir kelime olsun laf etmemektedir?”

”Onurlu, namuslu, milletini seven vatandaşlar HDP ve DEM Parti ortaklığını hiçbir zaman savunmadığımı bilirler. Rahmetli Şenpamukçu Mustafakemalpaşa’nın tarihi şahsiyetlerini yazdığı kitapta benim atalarımdan bizzat bahsetmiştir. Ben bu toprakların öz evladıyım. Dedem Milli Mücadele kahramanlarındandır. Atam, neslim, soyum sopum bellidir. Hepsi tarihi vesikalarda kayıtlıdır. Sırf siyasi rantları uğruna ‘naylon fatura kesen yalancı şeyhlerin elini ayağını öpen’, partimizin laik değerlerini hiçe sayan Bozbey ve kukla İl Başkanı partimizin ”Milliyetçi” ve ”Laik” değerlerini hiçe saymaktadır!”

”BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ!”

”Siyasi Partiler Kanunu ve parti tüzüğümüz gereği; 31 Mart Yerel Seçimlerinden 45 gün sonra Mustafakemalpaşa’da kongre talebimizin yasal hakkımız olduğunu ve hakkımızı sonuna kadar arayacağımızı atanmış CHP Örgütüne ve kukla başkanına hatırlatmak isterim. Şimşek atama kararıyla, demokratik teamüllerin ve halkın iradesinin insafsızca yok sayılması ne anlama geliyormuş hepsine tek tek hatırlatacağız. Hani bir şarkı vardı bilirsiniz:

Bir gece ansızın gelebiliriz!”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gemtaş’ta Yönetim Belli Oldu

Gemlik Belediyesi’nin iştiraki olan Gemtaş A.Ş’de Belediye Başkanı Şükrü Deviren tarafında…