Home GÜNCEL Karacabey İçin Hasat Zamanı…

Karacabey İçin Hasat Zamanı…

- Guncellenme Tarihi: 1 Mart 2024 18:22
8 min read
Karacabey İçin Hasat Zamanı… için yorumlar kapalı
0

13 yıldır aralıksız geliyor Yaren Leylek

Her geldiğinde içimizi güzel kıpırtılar, bahar neşesi dolduruyor… Hele ki Adem amcanın yüzündeki o mutluluğu gördükçe son 13 yıldır umut döngümüzün bir parçası oldu.

Her geldiğinde gözleri Karacabey’e çevirtiyor… Yaren Leylek insan olsa şöyle düşünürdü: “Her yıl ne kadar değişiyor burası…”

Evet, eskiden, aslında eski dediğime bakmayın sadece 10 önce domates ve soğan diyarı olarak bilinirdi Karacabey… Şimdi, teknolojisiyle, turizmiyle ve yine tarımıyla gelişen, zenginleşen bir ilçe haline geldi…

Ali Özkan’ın son 10 yılını özetlersek durum böyle… Karacabey’de 3T “Turizm, Tarım, Teknoloji” başlığıyla işe koyulan Başkan Özkan çıktığı yolda emin adımlarla ilerledi. Pandemiye, ülkede yaşanan yüzyılın felaketi depreme rağmen projelerine ödün vermeden devam etti.

En önemli adımı ilçeyi bir asır götürecek alt yapı yenilenmesine imza atmak oldu Özkan’ın… Allah vermesin de küresel iklimin değişmesine paralel artan yağmur, sel gibi felaketlerde alt yapının önemini daha iyi anlayacağız.

Şimdi tarım kenti olmakla birlikte Karacabey’in nasıl bambaşka bir marka konumlandırmasıyla şaha kalktığını anlatayım sizlere…

Teknosab…

Sanayi şehri Bursa’nın artık sanayilerinin hiçbir şekilde yeterli gelmediğini, Bursa’da 8 bin kaçak fabrika yapıldığını, sanayileşmenin önüne geçilemediğine göre planlı sanayi yatırımlarının şart olduğunu sıkça yazıyorum. Teknosab da işte böyle bir yatırım. Teknolojik yatırımlarını tamamlamış fabrikaların konumlandığı bir sanayi bölgesi oldu, Karacabey’e değer katmakla kalmadı, o bölgede yüzlerce kişiye istihdam yolu da açılmış oldu.

Baraj yatırımlarının Karacabey’e yapılmasını sağladı Ali Özkan… 50 yıllık efsane olan Görecik Barajının inşaatı devam ediyor, öte yandan Karacabey ve Bandırma’ya hizmet verecek Yeşildere Barajı da bitmek üzere…

Toki’nin konut yatırımlarından en büyük payı, yarısını kapmayı Ali Özkan başardı…

Yağmur suyu şebekeleri oluşturulmasının, bu suların kanalizasyona karışmasının engellenmesinin artık su savaşları yapılan dünyada ne kadar kıymetli olduğunu varın siz düşünün…

Ali Özkan’ın turizm alanında yaptıkları da gerçekten kayda değer…

Sahil düzenlemeleri, göl kıyılarına yürüyüş yolları, meteor yağmurları gözlem etkinliği, ıhlamur ormanları festivali, leylek festivali, longoz ormanları tanıtım etkinlikleri gibi birçok etkinliğe imza attı. Karacabey en çok turist Özkan döneminde ağırladı.

Araç makine parkı sayısını 114’e çıkaran Özkan’ın, asfalt üretim tesisi, enerji üretim tesisi, katı atık aktarma merkezi gibi belediyenin ihtiyacı olan tesislerde de imzası var.

Kültür merkezi 2024’te hizmete açılacak. 2 bin 500 metrekarelik gençlik merkezi ve şehir kütüphanesi, kamulaştırma ile yapılan 5 ücretsiz otopark, tarım araçları için 2 tane tarım parkı, düğün salonları, yeni bir kent meydanı da Ali Özkan öncülüğünde yapılan hizmetlerden…

Tarım kentine Tarım fuarı yakışır, gerçek şu ki gerçekten Karacabey’da tarım bu fuarlarla ivme kazandı.

Arabuluculuk yasasını ilk uygulayan belediye olarak Karacabey Belediyesinin ödül almasını sağlayan yine Ali Özkan oldu.

Şimdi tekrar Cumhur ittifakının Karacabey Belediye Başkan adayı olan Ali Özkan ustalık dönemi nasıl geçecek diye merak edenlere söyleyeyim:

Karacabey için hasat zamanı…

Alt yapı bitti…

Şimdi; kültür –  sanat – turizm etkinlikleriyle Karacabey ekonomisine değer ve katkı sağlayacak yeni projeler yapma zamanı… Bu projeler oluşturulurken Karacabey halkının cebine para girmesi hesaba katılacak. Karacabey’e ait ürünlerin pazarlanması noktasında birçok farklı proje yolda…

Tanıdığım en sağlam adımlarla yol alan belediye başkanı olan Ali Özkan’ın bu seçim vaadini de yerine getireceğine inanıyorum.

Zira, ekonomik şartlara baktığımızda halkın en çok ihtiyacı olan şey gelir düzeyinin artması…

Siz Ali Özkan’a güvenin, gerisini merak etmeyin…

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Seçim Sürecini Damga Vuranlar ve Seçim Tahminlerim…

En güzelinden başlıyorum: 14 – 25 yaş arası gençler… Evet, gençlerin sürece en çok entegre…