Home GÜNCEL MÜSİAD Bursa “Kent Ve Ülke Ekonomisine Katkı Sağlamaya Devam Edeceğiz”

MÜSİAD Bursa “Kent Ve Ülke Ekonomisine Katkı Sağlamaya Devam Edeceğiz”

- Guncellenme Tarihi: 29 Şubat 2024 17:25
4 min read
MÜSİAD Bursa “Kent Ve Ülke Ekonomisine Katkı Sağlamaya Devam Edeceğiz” için yorumlar kapalı
0

MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Şenocak, 2023 yılında Türkiye ekonomisinin yüzde 4,5 büyüdüğünün altını çizerek,  elde edilen büyüme rakamlarının, 2024 yılı için motivasyon kaynağı olacağını söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Şenocak, 2023 yılında yüzde 4,5 büyüme performansı yakalayan Türkiye’nin ekonomik gücünü ve potansiyelini bir kez daha gösterdiğini söyledi. Türkiye ekonomisinin büyüme rakamlarıyla dünyada öncü ekonomileri geride bıraktığını vurgulayan Şenocak, “Ülkemiz, G20 ülkeleri arasında yıllık bazda en fazla büyüyen 4. ekonomi olmayı başardı. Türkiye Yüzyılı Vizyonu doğrultusunda ülkemizi dünyanın 10 büyük ekonomisi arasında yer alması için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.” dedi. Türkiye’nin global düzeydeki zorlu süreçlere rağmen büyümesini sürdürdüğüne dikkat çeken Başkan Şenocak, “Asrın felaketi 6 Şubat depremleri, coğrafyamızda yaşanan savaşlar ve seçim süreçlerine rağmen Türkiye ekonomisinin büyümesi takdire şayan bir gelişmedir. Bu durum, Türkiye’nin ekonomik açıdan güçlü ve dirençli bir yapıda olduğunu göstermektedir.” dedi

“BURSA’NIN İHRACAT RAKAMLARINI YÜKSELTECEĞİZ”

MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Şenocak, Bursa’nın ihracat rakamlarında 4. sırada olduğunu da vurgulayarak, bunu yukarıya taşımak için daha fazla çalışacaklarını, üretim, yatırım ve istihdamla Bursa ve ülke kalkınmasına en yüksek katkıyı yapmaya devam edeceklerini belirtti. Bursa’nın ihracat rakamlarının daha fazla yükselmesi gerektiğinin altını çizen Alparslan Şenocak, “2023 yılında elde ettiğimiz büyüme rakamları, 2024 yılı için bize motivasyon kaynağı oldu. Özel sektörümüzün büyüme ve ihracat hamlesin artırarak devam ettirmesi için hep birlikte girişimlerimizin önünü açacak adımları atmaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

BTÜ Rektörü Naci Çağlar Basınla Buluştu

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, basın mensuplarıyla bir ara…