Home GÜNCEL Türkiye’den Mevsimlik Tarım İşçisi Alacaklar

Türkiye’den Mevsimlik Tarım İşçisi Alacaklar

- Guncellenme Tarihi: 28 Şubat 2024 14:00
3 min read
Türkiye’den Mevsimlik Tarım İşçisi Alacaklar için yorumlar kapalı
0

Avrupa günlerdir çiftçilerin protestosuna sahne olurken; yetişmiş iş gücüne ihtiyaç duyan Fransa, başka ülkelerden mevsimlik tarım işçisi almak için harekete geçti. Ülkeye gelecek tarım işçilerine ayda 3 bin Euro maaş verilecek. Söz konusu projeye Türkiye de dahil. Fransız Ulusal Meclisi Milletvekili Mohamed Laqhila yaptığı açıklamada “Onların Fransa’ya gelmesini kolaylaştırmak için mevsimlik sözleşmeler yapmayı planlıyoruz.” diye konuştu.

NOW Haber’in haberine göre; Günlerdir Avrupa çiftçi eylemlerine sahne oluyor. Yüksek giderleri protesto eden çiftçiler Fransa başta olmak üzere Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde adeta ayağa kalktı.

“ÜRETMEZSEK TELEFON MU YİYECEKSİNİZ?”

Bir çiftçiden gelen “Avrupa BirliğiFransa‘ya o kadar teşvik veriyor ama gördüğünüz gibi bizi yukarıya taşımaya yetmiyor. Biz Avrupalı çiftçiler kaba, kötü insanlar değiliz. Hayati öndem taşıyan gıdalar moda değil malesef. Üretmezsek telefon mu yiyeceksiniz?” yanıt dikkat çekti.

Ucuz iş gücünden şikayet eden işçiler, artık kazanamadıklarını belirterek tarım faaliyetlerinde çalıştıracak işçi bulamadıklarını belirtiyor.

Fransa, farklı ülkelerden mevsimlik tarım işçisi almak için hazırlık yapmaya başladı.

TÜRKİYE’DEN DE TARIM İŞÇİSİ ALACAKLAR

Fransa domates üreten bir ülke olmasına rağmen Türkiye’den de domates ithal ediyor. Şimdi de mevsimlik işçi almak için harekete geçiyor.

AYDA 3 BİN EURO MAAŞ

Türkiye’nin de dahil olduğu proje kapsamında mevsimlik tarım işçilerine ayda 3 bin Euro maaş verilmesi planlanıyor.

Fransız Ulusal Meclisi Milletvekili Mohamed Laqhila, Tepeli’ye yaptığı açıklamada projenin detaylarını anlattı. Laqhila, “onların Fransa‘ya gelmesini kolaylaştırmak için mevsimlik sözleşmeler yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: bursadabugün.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gemtaş’ta Yönetim Belli Oldu

Gemlik Belediyesi’nin iştiraki olan Gemtaş A.Ş’de Belediye Başkanı Şükrü Deviren tarafında…