Home GÜNCEL BM’den Gazze İçin Korkutan Açıklama: Kıtlık An Meselesi

BM’den Gazze İçin Korkutan Açıklama: Kıtlık An Meselesi

- Guncellenme Tarihi: 23 Şubat 2024 12:46
6 min read
BM’den Gazze İçin Korkutan Açıklama: Kıtlık An Meselesi için yorumlar kapalı
0

Birleşmiş Milletler, İsrail’in Gazze’de 139 gündür sürdürdüğü saldırılar sebebiyle 1 milyon çocuğun travmalarla mücadele etmek zorunda kaldığını, insani yardımların yetersizliği sebebiyle kıtlık riskinin an meselesi olduğunu açıkladı.

İsrail’in saldırısı altındaki Gazze’de yaşanan insanlık dramı her geçen gün derinleşiyor.

Gazze’de yaşanan katliamlar, bölgedeki yaşamı daha da kötüleştiriyor.

7 Ekim’den bu yana süren bombardımanlarda binlerce sivil yaşamını yitirirken on binlercesi, evleri yıkıldığı için yaşadıkları bölgelerden ayrılmak zorunda kaldı.

Gazze’de yaşanan saldırılar sebebiyle yemek ve su kıtlığı da hat safhaya ulaşmış durumda.

“Yiyecekler azalıyor, kıtlık an meselesi”

BM Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansının (UNRWA), X sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Gazze’de bir milyon çocuk her gün travmalarla karşı karşıya kalıyor. Yardımlar damla damla gelirken yiyecekler azalıyor ve kıtlık an meselesi.” ifadelerine yer verildi.

Gazze’nin kuzeyinde her 6 çocuktan birinin ciddi düzeyde yetersiz beslendiğine dikkati çeken UNRWA, İsrail’in 139 gündür devam eden saldırılarında en büyük bedeli çocukların yanı sıra hamile ve bebeklerini emziren kadınların ödediğini vurguladı.

Gazze Şeridi’ni işgal eden İsrail ordusu, bölgeyi fiilen üçe bölmüş durumda. Bölünen yerlerde İsrail ordusunun kontrol noktaları bulunuyor. Bu noktalardan insani yardımlar dahil İsrail’in izni olmadan geçişlere müsaade edilmiyor.

İsrail’in Gazze’yi işgalinde 7 Ekim sonrası

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, “Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme” gerekçesiyle İsrail’e 7 Ekim 2023’te kapsamlı saldırı düzenledi.

İsrail, 7 Ekim’deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bin 660’ı çocuk, 8 bin 570’i kadın olmak üzere 29 bin 410 Filistinli öldürüldü, 69 bin 465 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne saldırılarının başladığı 7 Ekim’den bu yana 238’i karadan işgal sürecinde olmak üzere 576 askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

Çatışmalara 24 Kasım 2023’te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan “insani ara”da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 403 Filistinli yaşamını yitirdi.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023’ten bu yana yaşanan çatışmalarda 205 Hizbullah mensubu, 11 Emel mensubu, 12 Filistin İslami Cihad Hareketi ve 12 Hamas Hareketi mensubunun yanı sıra 43 Lübnanlı sivil, 1’i asker 2 Lübnan güvenlik görevlisi, 6 İsrailli sivil ve 11 İsrail askeri hayatını kaybetti.

Kaynak: ensonhaber.com, AA

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

UİB’in Nisan Ayı İhracat Verileri Açıklandı

Türkiye’nin Genel Sekreterlik bazında en fazla ihracat yapan ikinci birliği olan Uludağ İh…

Foto Galeri

Rastgele Haber

casibom giriş