Home GÜNCEL Erzincan’da Maden Sahasında Son Durum

Erzincan’da Maden Sahasında Son Durum

- Guncellenme Tarihi: 21 Şubat 2024 15:44
5 min read
Erzincan’da Maden Sahasında Son Durum için yorumlar kapalı
0

Erzincan’da maden sahasında meydana gelen toprak kaymasına ilişkin bölgede bulunan 5 bakan açıklama yaptı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Öncelikle arama işini yapan arkadaşlarımızın güvenliği. Onun için arama çalışmalarına ara veriyoruz” dedi.

Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Erzincan’da maden sahasında meydana gelen toprak kaymasına ilişkin açıklama yaptı.

Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar: Halk sağlığına zarar vermeyecek şekilde ölçümler sürüyor.  Heyelan riski nedeniyle çalışmalar durmuştu. O alanlar tespit edildi ve 9 çalışanın aranmasıyla ilgili faaliyetler devam ederken aileleri sürekli bilgilendirdik. Onların yanında olacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyoruz.

Olayın oluş şekliyle alakalı çalışmalarımız adli ve idari yönden sürüyor. Adli süreç konusunda 9 kişi hakkında cezai ve adli işlemler devam ediyor, bu sayı artabilir. Bu süreç titizlikle devam ediyor. 14 Şubat itibarıyla maden faaliyetleri durdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Öncelikle arama işini yapan arkadaşlarımızın güvenliği. Onun için arama çalışmalarına ara veriyoruz. “Aşağıda güvenle çalışabilirsiniz” denene kadar AFAD çalışmalarına devam edecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki: Uzman arkadaşlarımızla birlikte ve donanımlarımızla birlikte olayın olduğu günden itibaren yakından takip ediyoruz.  İlk anda toprağın nehir ile buluşmasını kesmek gerekiyordu. Bu toprağın güvenli bir yere nakli için gerekli çalışmaları yaptılar. Bu toprağın herhangi bir şekilde insan sağlığına zararı var mı gibi sorulara cevap bulabilmek açısından 9 noktadan örnek alıyorlar ve laboratuvarlarda inceliyorlar. Ekiplerimiz tehlikeli atıklara yönelik her gün numune alıyorlar. Şu ana kadar zehirli bir atığa saptanmadı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: Birikme ihtimali olan suya yönelik bir pompa sistemi kuruldu. Maden sahasının adeta küçük bir baraj inşa edilecek. Sahanın bir üst tarafında alana girmemesi için bir bypass sistemi planlanıyor. Herhangi bir tehlike arz edecek durum yok.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği konusunda araştırmalarımız devam ediyor. Kök nedenlerin bulunması noktasında müfettişlerimizin çalışmaları sürüyor. İhmal ve kusuru olan kim varsa adalet önünde hesap vereceğini belirtmek isterim.

Kaynak: bursadabugün.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gemtaş’ta Yönetim Belli Oldu

Gemlik Belediyesi’nin iştiraki olan Gemtaş A.Ş’de Belediye Başkanı Şükrü Deviren tarafında…