Home GÜNCEL Sabahın İlk Işıkları ile Birlikte Arama Çalışmaları Yoğunlaştı

Sabahın İlk Işıkları ile Birlikte Arama Çalışmaları Yoğunlaştı

- Guncellenme Tarihi: 16 Şubat 2024 11:09
3 min read
Sabahın İlk Işıkları ile Birlikte Arama Çalışmaları Yoğunlaştı için yorumlar kapalı
0

Bursa’da dün sabah erken saatlerinde Karacabey açıklarında batan kargo gemisinde bulunan 6 personeli arama çalışmalarına sabahın ilk ışıkları ile birlikte yoğunluk verilirken, çok sayıda arama kurtarma ekibi Karacabey Kurşunlu sahiline geldi.

Önceki gece Balıkesir‘in Marmara adasından aldığı yük ile Gemlik‘e gitmek üzere yola çıkan ve dün sabah 07.00 sıralarında Karacabey açıklarında batan Batuhan A. isimli kargo gemisinde bulunan 6 mürettabatı arama çalışmaları sabahın erken saatleri itibariyle yeniden yoğunlaştırıldı. Başta AFAD olmak üzere bölgeye intikal ettirilen JandarmaKızılay, UMKE ekipleri çalışmalara katılıyor.

Dün akşam saatlerinde Karacabey‘in Kurşunlu sahiline yaklaşık 4 mil uzaklıkta ve denizin 57 metre derinliğinde olduğu tespit edilen Batuhan A. isimli kargo gemisinde bulunan 6 personelden henüz bir haber alınamazken, geniş bir alanı kaplayan sahil kesimlerinde ve Denizin içinde ekipler tarafından arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Karacabey’in Kurşunlu sahilinde kurulan koordinasyon merkezinde ise batan gemide yakınları bulunan vatandaşların umutlu bekleyişi yeni gün ile birlikte devam ederken, arama kurtarma ekiplerinden kendilerine verilecek güzel bir haber bekliyor.

Edinilen bilgilere göre;

500 personelin çalışmaları hızla sürüyor. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş Mudanya’dan çalışmaları takip ediyor. Ekipler dalış yapmak için uygun şartlar oluşmasını bekliyor.

22 kıyı şeridi sürekli taranıyor. Olay yerine Çanakkale ve Yalova’dan yardım ekipleri geldi. Mürettabatlara bugün ulaşmak için tüm imkanlar seferber ediliyor.

Bursa Valisi Demirtaş batan gemi hakkında açıklama yaptı:

BATUHAN A isimli ticari gemideki mürettebata ulaşmak için kurumlarımızca koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Devletimizin tüm imkanları seferber edilmiş olup en kısa zamanda altı mürettebatımıza ulaşmayı hedefliyoruz.

Kaynak: bursadabugün.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Ercan Özel Belediyenin Borcunu Açıkladı

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, belediyenin geçmiş dönemden devraldığı borç bilgisi…