Home GÜNCEL Sedat Yalçın: Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Edeceğiz

Sedat Yalçın: Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Edeceğiz

- Guncellenme Tarihi: 13 Şubat 2024 17:36
3 min read
Sedat Yalçın: Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Edeceğiz için yorumlar kapalı
0

Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın, ciddi manada kadına yönelik şiddet sorunu olduğuna dikkat çekerek, “erkek şiddetiyle mücadelede gelişmiş uygulamalar başlatacağız. Kadınlarımız en ufak bir risk hissettiğinde bize ulaşacak” dedi.

YRP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın, açıkladığı sosyal politikalarla kamuoyunda ses getirmeye devam ediyor.

Basınla bir araya geldiği son toplantıda kadınlara yönelik özel bir çalışma alanı geliştireceklerini belirten Yalçın, bu sayede kadınların gerek ekonomi gerekse de sosyal alanda etkin bir konuma gelmelerini hedeflediklerini vurguladı.

Sedat Yalçın şunları söyledi:

“Kadına yönelik şiddet sorunumuz var. Devletimiz bu konuda mobil uygulamalar da dahil birçok çalışma gerçekleştirse de biz daha gelişmiş uygulamalar başlatacağız. Kadınlarımız en ufak bir risk hissettiğinde anında destek verilebilecek çalışmalarımız olacak.

Ayrıca Sıcak Yuva Merkezleri kuracağız. Güvenlik konusu başta olmak üzere gelir ve yaşam konularında kaliteli, konforlu, disiplinli bir şekilde çalışmalar yaparak kadınlarımız için huzurlu bir ortam sağlayacağız. Kadın Girişimciliğini destekleyeceğiz. Tüm sektörlerde İstihdam Garantili Meslek Edindirme Eğitimleri vereceğiz. Bursa Kadın Kooperatifleri Birliği’ni kurarak bu alanda yeni bir yaklaşım getireceğiz.

Bu çalışmaları da profesyonel bir ekiple yapacağız ve böylece kadınlarımız hem evde çocuklarına bakabilecek hem de üretebilecek. Aile bütçelerine önemli bir gelir desteği sağlayacak.

Burada İhracat Odaklı Bir Yaklaşım benimseyeceğiz. Tasarım Odaklı Eğitim Altyapısı oluşturarak Makine Ve Teçhizat Desteğinde bulunacağız.” 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 1 Mayıs’ta Ulaşım Ücretsiz

Bursa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların tören ve kutlamalara kolaylıkla ulaşabilmesi am…