Home GÜNCEL YRP Bursa Büyükşehir Adayı Yalçın, Projelerini Anlattığı Toplantıların İkincisini Gerçekleştirdi

YRP Bursa Büyükşehir Adayı Yalçın, Projelerini Anlattığı Toplantıların İkincisini Gerçekleştirdi

- Guncellenme Tarihi: 12 Şubat 2024 17:29
18 min read
YRP Bursa Büyükşehir Adayı Yalçın, Projelerini Anlattığı Toplantıların İkincisini Gerçekleştirdi için yorumlar kapalı
0

Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın, projelerini anlattığı toplantıların ikincisini gerçekleştirdi. Sedat Yalçın gerçekleştirdiği toplantıda sosyal politikalarından bahsetti. “Kadınlarla ilgili özel bir çalışma alanımız olacak. Onların hem ekonomide hem çalışma alanında son derece etkin bir pozisyonda olmalarını istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın, projelerini anlattığı toplantıların ikincisini gerçekleştirmek üzere Almira Otel’de basın toplantısı düzenledi.

Gerçekleşen basın toplantısına Yeniden Refah Partisi Bursa İl Başkanı Murat Kolancı katıldı.

Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın‘ın konuşmasından satır başları şöyle;

Bizim anayasamızın 2. maddesi Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir sosyal hukuk devletidir. Buradan direkt tüm birimlere, tüm kurumlara sosyal politika uygulamaları konusunda büyük bir talimattır bu. Anayasa emridir. Dolayısıyla tüm kuruluşlar kendi bünyelerinde bir sosyal boyutu mutlaka ele almaları gerekir. Bu politikaların temel amacını özetleyebiliriz. Birincisi bu uygulamalarla  ekonomik olarak birçok açıdan zayıf pozisyonda olan bireylerin gelişimi için onların refahını arttırmayı amaçlar. Onları topluma katmayı amaçlar. İkincisinde risk grupları, üçüncüsünde sosyal dayanışmayı arttırmak var.

“SADECE BİR KOLİ YARDIM DEĞİLDİR”

Çok değerli kent yöneticilerinin bu tür katılımcı anlayışa önem vermeleri çok önemli. Mahalle bazında en küçük bireylere kadar sivil toplum işbirliğiyle mahallelerin kanaatini alan kent yönetiminde de bu katılımcılığı uygulamak önemli. Ve adaletli bir şekilde bu işlemleri yapmak gerekiyor. Sosyal politikaları hangi başlıklarda çalışıyoruz? Aile üzerine çalışması gerekiyor yerel yönetimlerin. Barınma konusunda çalışması gerekiyor. Sağlık konusunda, eğitim konusunda, çevre, istihdamlı spor başlıklarında sosyal politika alanlarını çalışmamız gerekiyor. Sadece bir koli yardım yapmak değildir sosyal politika. Bunların tümünü kapsar. Peki bu çalışmaları yaparken nasıl bir sonuç çıkaracağımızı hedefliyoruz? Bu faaliyetlere ciddi bir istihdam imkanı ortaya çıkıyor. Sosyal bir devletle, sosyal bir yerel yönetim anlayışında fakirlik oranında azalma oluyor. Bu ölçülebilir bir şey ve bunu direkt hedefliyoruz. Fakirlik oranında azalma toplumsal barışa katkı oluyor, gerginlik olmayacak. Herkes sosyal olarak yeterli bir seviyeye geldiğinde, gelir dağılımı adaleti düzeliyor. Yani haksız bir şekilde oluşmuş, dağılımının düzeltilmesi yönünde de sosyal politikalar geliştirebiliyorsun.

“KADINLAR İÇİN SICAK YUVA MERKEZLERİ OLACAK”

Kadınlarla ilgili özel bir çalışma alanımız olacak. Onların hem ekonomide hem çalışma alanında, sosyal alanlarda son derece etkin bir pozisyonda olmalarını istiyoruz. Gençlerimizin beklentilerini karşılayacak yerel politikalar üretmek istiyoruz. Gençlerin bambaşka bir ruh hali var. Artık 20 önceki gençler değil, önceliklerden farklı, gündemleri farklı. Kuşaklar arası iletişim  noktasında farklı yaklaşımları var. Bunların hepsini izleyen bir mekanizmamız olacak. Bizim nüfusumuz yaşlı değil ama yaşlanıyoruz. Bu konuyu ileriye yönelik stratejiler gerekiyor. Emeklilerimiz şu anda Türkiye’nin 1 numaralı gündemi. Emeklilerimizin geçim sorunları yerel yönetimlerin onlarla ilgili de hiç geri durmaması gerekiyor. Emekli konusu yerel yönetimlerin de konusudur. Çocuklarla ilgili ve engelli kardeşlerimize de şehirde çok önemli roller düşüyor. Şu an kadına karşı şiddet sorunumuz var maalesef. Devlet birçok politika üretiyor. Biz onu da Bursa’ya uyarlamak istiyoruz. Kadınlar için sıcak yuva merkezleri olacak. Hiçbir konuda bir eksiklik hissetmeyecek. Güvenlik konusunda, yaşam konusunda, gelir konusunda, bu konuları son derece kaliteli, konforlu ve disiplinli bir şekilde yöneteceğiz. Kadın girişimciliğini destekleyeceğiz. Türkiye’nin gündemindeki başlıklardan biri tüm sektörlerde istihdam garantili destek edindirme eğitimleri vereceğiz. İş garantili ara eleman eğitimleri yapacağız.

“KADIN KOOPERATİFLERİNDE YENİLİKÇİ BİR YAKLAŞIM ÖNERİYORUZ”

Kadın yarım gün çalışıp, yarım günde evimdeki işlerimi halledeyim diyorsa ona uygun ortamlar hazırlayacağız. Ailenin düzeni bozulmaması için. Kadın kooperatifleriyle ilgili yeni bir model geliştireceğiz. Kadın kooperatiflerinde yenilikçi bir yaklaşım öneriyoruz. Bursa’mızda da çok sayıda kadın kooperatifleri var. Ne yapıyorlar? Kendi köylerinin, geleneksel ürünlerini üretiyorlar. Satabilirlerse satıyorlar. Yani bir sistematik bir çalışma yok. Çok amatör bir teknik çalışma var kadınlarımız. Biz şöyle bir düşüncemiz var. Ama bu ciddi bir organizasyon. Öyle basit bir şey değil. Profesyonel bir ekiple bunu yapacağız ve kadınlarımız hem evinde çocuğuna bakabilir, hem yemeğini yapabilir, 10 tane de mont üretebilir günde.  Müthiş bir gelir oluşacak burada kadınlarımız açısından. Burada belediye de kazanacak. Bütün kadınlarımız da kazanacak. Bir iş yapacağız. Amatör bir iş değil. Bunu kadın kooperatiflerinin içinde  yapacağız. Birçok kadınımız fırsat eşitliği imkanı bulamamış. Diploması var. Okumuş, yeterliliği var ama iş bulamıyor. Bu fırsat eşitliğinin onlara sağlanmasını özellikle üzerinde duracağız. Mesela çocukların anneler için önemli bir karne günü oluyor. Okullarda özel günler oluyor. Anne çalıştığı için gidip orada bulunamıyor. Onlar için özel izin planlayacağız. Özellikle belediye çalışanlarında bunu ilk başta uygulayacağız.

“BİZ DE ‘KADIN REFAH KART’ DİYORUZ”

Türkiye’de bazı kelimelerin içi çok hızlı boşaltılır. Mesela kentsel dönüşüm. 10 yıldır 20 yıldır konuşuluyor. Herkes şimdi bir kart üretiyor. Biz de kadınlara özel Kadın Refah Kart diyoruz. Şuna inanıyorum, bir şeyi bedava verirseniz oradan bir sonuç alamazsınız, o insan bir şey yapmalı. Türkiye’nin ihtiyacı olan bir ödev vermelisiniz. O ödevini yapıp karşılığında da bu karttan bazı avantajlar elde etmeli. Kadın Refah Kart, 18 yaş üstü kadınlar için tanımlanacak bir kart olacak. Tasarrufa endeksli bir puan sistemi koyacağız. Bu faturalar miktar olarak ne kadar azalırsa, kartına bir puan yüklenecek. Elektriği, suyu daha tasarruflu kullanırlarsa karta puan yüklenecek. Tabii bu kullanılan beyaz eşyaları falan değiştirerek de sağlanabilir. Tasarruf müthiş bir ödüle dönüşecek. Gençler spor kuruluşlarına, gençlerin orada geçirdikleri süreleri biz Genç Refah Kartıyla izlemek istiyoruz. Kütüphanelerde geçirdiği sürece, sanat ortamlarında, tiyatrolarda geçirdiği süreleri izlemek istiyoruz. Gençlerin sosyalleşmesini sağlayacağız. Her türlü çalışmayı destekliyoruz ve o kartla onu bize göstermesini istiyoruz. Ben şu kadar zamanla eğitim faaliyetlerinde geçirdim, spor faaliyetlerinde, sanat faaliyetlerinde geçirdim diye. Ve ona bu başarısını ödüllendirmesi için yemek desteği vereceğiz. Ulaşım desteği vereceğiz. Barınma ve kira desteği göstereceğiz.

“E-SPOR OLİMPİYATLARI DÜZENLEMEK İSTİYORUZ”

Gençlere teknoloji takımı ve istihdam konularında da çalışmamız olacak. Mesleki ve temel bilimler çok dikkat edeceğiz. Arkadaşlar ülkelerin gelişmişlik seviyelerinin belirleyen en önemli konu temel bilimlerdeki  gösterdikleri başarıdır. Matematik, fizik, kimya, biyoloji alanında temel bilimleri güçlü olan  nesiller çok büyük başarılar, çok büyük mühendislik başarıları elde edebiliyorlar. Bir lise düzeyinde bu öğrencileri takip etmek istiyoruz. Meslek edindirme, istihdam,  çalışma, kariyer merkezleri ve ticarileşme yani bir AR-GE çalışması sonucunda bir vuruş elde ettiği zaman çocuklar bunların  olgunlaşması, geliştirilmesi ve ticarileşmesi için biz yanlarında olacağız. Her türlü finansal desteği vereceğiz. Teknoloji takım yarışmaları, Bursa’nın bir teknoloji takımı olacak gençlerden. Aynı bu Teknofest benzeri Bursa’ya ait bir teknoloji takımı istiyoruz ve burada  dünya çapında bu  teknoloji parklarını gezmeleri, incelemeleri ve iletişim içinde olmaları önemli. Birçok alanda ücretsiz internet sağlayacağız ve tarım sektöründeki gençlerle ilgili de  özel desteklerimiz olacak. Bursaspor için bir espor takımı kurmayı hedefliyoruz. Elektronik spor takımı bu. Çok farklı oyunlar var. Moba, NBC, NTC  ayrıca büyükşehir  ve Bursa ortaklığında Espor Olimpiyatları düzenlemek istiyoruz.

“EMEKLİ MAAŞINA ORANTILI KİRA YARDIMI YAPACAĞIZ”

En çok geçim derdini konuşmamız gerekiyor. İnsanlar hiç daha önce yaşamadıkları durumları yaşıyorlar. Böyle bir sorunun içindeyiz yerel yönetimler olarak biz ne yapabiliriz? Şimdi seçim dönemi ya adaylar gökteki yıldızları bile bahsedebilirler. Dikkat edelim. Popülizm çok tehlikeli bir iştir. Seçim dönemi yaklaşımlardan uzak durmak gerekir. Sorumlu davranmak gerekir. Burada açıkladığım konu tümü analiz edilmiş kaynaklar oluşturulmuş konulardır. Şimdi 75 yaşında kirada oturuyor. Bir emekli maaşı var küçücük. Bu en sıkıntılı durumda olan insanlar. Kirada oturan yaşlara, emekli maaşı orantılı kira yardımı yapacağız. Kirada oturan birinci hedefimiz oldu. Eğer bu emeklilerimiz bir kentsel dönüşüm işine bir şekilde girmişlerse, onların oturdukları evle ilgili riskli yapı inşaat maliyetinin yüzde 25’ini belediye olarak biz karşılayacağız.

Kaynak: bursadabugün.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

BTÜ Rektörü Naci Çağlar Basınla Buluştu

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, basın mensuplarıyla bir ara…