Home GÜNCEL Karacabey’de Metruk Binalara Köklü Çözüm

Karacabey’de Metruk Binalara Köklü Çözüm

- Guncellenme Tarihi: 12 Şubat 2024 10:23
3 min read
Karacabey’de Metruk Binalara Köklü Çözüm için yorumlar kapalı
0

Karacabey Belediyesi, kentte hem sağlık hem güvenlik hem de estetik açıdan olumsuzluklar yaratan metruk bina sorununa köklü çözüm getirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Karacabey Belediyesi, son olarak Canbalı ve Uluabat’ta gerçekleştirdiği yıkımların ardından geçtiğimiz günlerde de merkezde Karacaahmet Mahallesi, kırsalda ise Tophisar Mahallesi olmak üzere 2 metruk binayı daha ortadan kaldırdı.

Bu kapsamda, Belediye Başkanı Ali Özkan göreve geldiği günden bu yana Karacabey’de toplamda 126 metruk bina yıkılmış oldu.

İlçeye nefes aldırıyor

Merkez ve kırsal mahallelerde uzun zamandır devam eden yıkımları, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri titizlikle gerçekleştiriyor. Binaların bulunduğu bölge çevre güzelleştirmeleriyle birlikte daha yaşanabilir hale getirilirken, boş kalan alanlar ise geçici olarak otopark görevi görerek, ilçe trafiğine de rahat bir nefes aldırıyor.

Mahalle sakinleri ve muhtarlardan gelen talepler doğrultusunda yıkımların gerçekleştiğini belirten Başkan Ali Özkan, “Yıkılma ve kötü amaçlarla kullanılma ihtimali olan bu binalar halkımızı gerek sağlık gerekse güvenlik açısından tedirgin ediyor. Bu tür olaylara mahal vermemek için yapı kontrol ekiplerimizle birlikte gerekli prosedürler tamamlandıktan sonra yıkımları gerçekleştiriyoruz. Karacabey’imizin daha yaşanılır ve daha güvenilir bir kent olması için bu yıkımlara hızla kesmeden devam edeceğiz” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

UİB’in Nisan Ayı İhracat Verileri Açıklandı

Türkiye’nin Genel Sekreterlik bazında en fazla ihracat yapan ikinci birliği olan Uludağ İh…