Home GÜNCEL Era Alüminyum İhracatla Büyüyecek

Era Alüminyum İhracatla Büyüyecek

- Guncellenme Tarihi: 31 Ocak 2024 13:17
3 min read
Era Alüminyum İhracatla Büyüyecek için yorumlar kapalı
0

Alüminyum ekstrüzyon ve mekanik işleme sektörünün önde gelen firmalarından biri olarak Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan ERA Alüminyum, ihracatı geliştirme çalışmaları kapsamında ABD’de düzenlenen Inter Solar Fuarı’na katıldı.

Balkan ülkelerinden Polonya’ya, Fransa’dan ABD’ye kadar 20’ye yakın ülkeye çatı GES taşıyıcı ve montaj ekipmanları ihraç eden ERA Grup Alüminyum Genel Müdürü Şevki Köksal, “Güneş enerjisi sistemleri bağlantı ekipmanları ve panel çerçeveleri olarak ülkemizdeki en yüksek kapasiteye sahip firmalardan birisi durumundayız. 11 bin metrekarelik kendi tesisimizde şu anda aylık 400 ton alüminyum profil üretirken, 750 ton dolayında malzeme satıyoruz. ABD’de düzenlenen Inter Solar Fuarı’nda ürünlerimizi sergiledik” dedi.

İhraç ettikleri GES taşıyıcı ve montaj ekipmanlarının kilogram fiyatının 4,5 dolar düzeyinde olduğunu sözlerine ekleyen Şevki Köksal, “Yurt dışı tanıtım faaliyetlerimiz ve pazarlara yönelik çalışmalarımızın etkisiyle 2024 yılı içinde ihracat yapacağımız ülke sayısını 25’in üzerine çıkartacağız. Bu kapsamda şubat ayında İspanya’da GENERA Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı’na, Nisan başında 14. Uluslararası Solarex İstanbul Fuarı’na, Haziran ortasında Almanya’daki Intersolar Europe Fuarı’na ve Ekim ayında da İstanbul’daki 18. EIF Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı’na iştirak edeceğiz. Ayrıca farklı ülkelerdeki 20’nin üzerinde fuarı da ziyaret edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yeni yatırımları hakkında da açıklamalarda bulunan Şevki Köksal, “ERA Grup Alüminyum olarak, mekanik işlemenin dışında üretim tesisi kimliğini de kazanmak adına yatırımımızı tamamladık ve alüminyum ekstrüzyon tesisi kurduk. Alüminyum, son dönemde oldukça önem kazanan bir emtia. Karbon ayak izi ile ilgili çalışmalar, elektrikli araçlar ve GES’ler alüminyumun değerini her geçen gün artırıyor. Bu nedenle yeni alüminyum ekstrüzyon hattı kurulumu da, yatırımlarımız arasında öncelikli olarak yer alıyor” dedi.

  • Adımlar Kız Çocuklarının Eğitimi İçin Atıldı

    Sektörünün öncü firmalarından Era Alüminyum, sosyal sorumluluk faaliyetleri ile de isminde…
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Büyükşehir ‘Ücretsiz Otopark’ Alanlarında Görev Başında

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in talimatıyla yürürlüğe alınan cadde ve …