Home GÜNCEL CHP Mustafakemalpaşa’yı görevden kim aldı..?

CHP Mustafakemalpaşa’yı görevden kim aldı..?

- Guncellenme Tarihi: 28 Ocak 2024 21:05
11 min read
CHP Mustafakemalpaşa’yı görevden kim aldı..? için yorumlar kapalı
0

CHP Bursa’nın toz duman halini hepiniz takip ediyorsunuzdur, hatta o raddeye geldi ki diğer partilerde görevli arkadaşlar arayıp bize soruyor CHP’de neler oluyor diye…

Ben de konuyu muhataplarına sordum, sizlerle ilk ağızların söylediklerini paylaşmak istiyorum.

Biliyorsunuz mevzu CHP Mustafakemalpaşa’nın görevden alınması…

Ve ardından CHP eski İlçe Başkanı Serda Tandoğan Kuru’nun ardı ardına CHP Büyükşehir Başkan adayı Mustafa Bozbey’i, İl Başkanı Nihat Yeşiltaş’ı ve Milletvekili Orhan Sarıbal’ı hedefleyen paylaşımlar yaptı.

Özel hayata saldırıya kadar giren paylaşımları ben de onaylamıyorum. Ranta dayanan ilişkiler olmadıkça kim, kiminle, nerede, ne yapıyor, bize ne..?

Hem Orhan Sarıbal’la hem de Nihat Yeşiltaş’la konuştum görevden alma meselesini…

Önce Sarıbal ve Tandoğan Kuru’nun şimdiye kadar birbirlerini çok desteklerini, sürekli arka çıktıklarını burada belirtmeliyim.

Sarıbal sorularımı girişte bunlar CHP’nin iç meseleleri diye geçiştirse de, konudan Özgür Özel’in haberi olmadığını, tamamen Bursa il başkanlığı tasarrufuyla görevden alma olduğunu söyledi. Kararın alındığı gün Ankara’da Parti Meclisinde olduğunu, hiç haberi olmadığını da dile getirdi. Rica etti yazmamam için, ama yazmak zorundaydım. Nedenini birazdan açıklayacağım.

Nihat Beyin aktardıkları ise şöyle:

Anketlerde kazandıkları sonucu çıkan, şu an adaylığı açıklanan Şükrü Erdem, Özgür Özel tarafından Ankara’ya çağrılıyor. Erdem’in ilk şartı CHP ilçe başkanlığının görevden alınması ve uyumlu çalışılabilecek hale getirilmesi. 2019 seçimlerinde CHP, İyi Parti’nin de içinde bulunduğu millet ittifakının adayı yine Şükrü Erdem’di. Erdem, o zaman da CHP İlçe teşkilatı ile uyum sağlayamadıklarını gerekçesini de sunuyor. Bunun üzerine Özgür Özel, Nihat Yeşiltaş’ı arıyor ve durum bundan ibaret, görevden alın diyor. Nihat Bey PM kararı ile siz alın dese de zaten bizim talimatımızla almış olacaksınız cevabıyla karşılaşıyor.

Ömrü siyasetle geçmiş Genel Başkan Özgür Özel’in PM kararı alarak bu işlemi yapması mümkünken neden Bursa’da partilileri birbirine düşürme girişimi yaptığını da anlamak güç…

Ve dahi Tandoğan Kuru aday adayı olunca ilçeden Anıl Cengiz’in atama kararını da kendisinin aldığını, görevden alma düşüncesi olsa bunu yapmayacağının da altını çiziyor Yeşiltaş…

Sonrasında yanında Orhan Sarıbal da varken ilçe yöneticisini çağırıyor Yeşiltaş, durumu anlatıyor, istifa edin, biz sizi rencide etmek istemiyoruz diyor. Ertesi gün gelen cevap: Siz görevden alın, biz istifa etmiyoruz.

İl yönetimi toplanarak kararın alındığı gün İl Yöneticisi Ahmet Özdemir’le Nihat Yeşiltaş arasında bir tartışma yaşanıyor.

Yeşiltaş, “Ahmet Özdemir bir ay önce bana geldi, Tandoğan Kuru’yu aday yapmayın, onun kötü tarafları var, kirli işleri var dedi bana, karar günü görevden alamazsınız, yapamazsınız deyince bir ay önce bu cümleleri kuran sen değil miydin, şimdi ne oldu” diye sordum diyor.

Yani Tandoğan Kuru’ya aktarıldığı gibi bu cümle Nihat Yeşiltaş’a değil, Ahmet Özdemir’e ait…

Nihat Yeşiltaş yönetiminden bir kişi dahi çıkıp “beni aradı, kararı destekle dedi” derse istifa edeceğini söylüyor.

Kimseyi itibarsızlaştırmak, oyun dışına itmek niyetinde olmadığını söylüyor, ancak Tandoğan Kuru’nun paylaşımları ile ilgili Savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını ve disipline sevkini sağlayacağını da belirtiyor.

Tabii ki bu konuşma bununla sınırlı kalmadı. Yeşiltaş, dört milletvekili, il başkanı ve Büyükşehir adayı Bozbey’in de içinde bulunduğu bir Bursa masası kurduklarını, aday belirlemede tarafsızlık ilkesiyle hareket ettiklerini, kongre, kurultay hesaplarını bir kenara bırakmaları gerektiğini hepsine söylediğini dile getirdi.

Elbette kendisine Mustafa Bozbey – Turgay Erdem çekişmesini hatırlatarak Turgay Erdem’i aday yapıp yapmayacaklarını sordum. Genel Merkezlerinin Belediyeleri kendilerinde olan ilçeleri en sona bıraktığını, belirlenen ilçelerde de anketlere göre hareket edildiğini,  halk memnunsa, memnuniyet çıkarsa elbette ki aday gösterileceğini söyledi. Ancak, benim tanıdığım Bozbey memnuniyet anketi yerlerde olan Türkyılmaz’ı bile aday yaptırır, anket sonuçları yüzde 60’ların üzerinde olan Turgay Erdem aday olmasın diye elinden geleni yapar. Hatta adaylıktan çekilirim tehdidini daha önceki seçim deneyimlerinde de gördük, yaşadık.

Yeşiltaş söylenince kulağa hoş gelen, ama uygulamada pek de öyle olmayan cümleler kuruyor:

“Kongre hesabı yapmıyorum, yapsam şimdiki ilçe başkanlarını aday yapar, kongreyi alırım. Halkın, vatandaşların isteklerini önemli, kendi isteklerimizi onların önüne koyamayız. Bütün çabamız Büyükşehri kazanmak üzere…!”

Benim Nihat Yeşiltaş’a naçizane tavsiyem şu:

Genel Kurultay döneminde hakkında yazılmış bir çok konu vardı, sustu. Hakeza şu an Tandoğan Kuru da yenilir yutulur cümleler kurmuyor kendisi hakkında…

Yeşiltaş, Savcılık kanalıyla elbette hak arasın ama siyaseten açıklama borçlu olduğu bir zümre var, çıksın açıklama yapsın

CHP’de aday belirleme süreçleri Bozbey’in kişisel hesapları ve partinin demokrasi anlayışı gereği çok sancılı geçecek belli ki, Nilüfer, Gemlik, Mudanya adaylarının belirlenmesi Şubat başında Özgür Özel Bursa’ya geldiğinde netleşecek.

Biraz daha sabır sevgili okurum, Bursa’da tüm adaylar önümüzdeki hafta sonuna kadar netlik kazanacak.

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Seçim Sürecini Damga Vuranlar ve Seçim Tahminlerim…

En güzelinden başlıyorum: 14 – 25 yaş arası gençler… Evet, gençlerin sürece en çok entegre…