Home GÜNCEL DAĞDER Osmangazi için Ak Partiye ayar çekti

DAĞDER Osmangazi için Ak Partiye ayar çekti

- Guncellenme Tarihi: 26 Ocak 2024 12:09
12 min read
DAĞDER Osmangazi için Ak Partiye ayar çekti için yorumlar kapalı
0

Bu ülkede sivil toplum kuruluşlarının temel amacı;

Temsil ettiği kitlenin hukuki haklarını savunmak,

Ekonomik destek sağlamak,

Demokratik menfaatlerini anlatmak,

Doğal afetlerde ekipman sağlamak,

Sağlık hizmeti vermek,

Arama kurtarma çalışmalarına katılmak ve

Çevreyi korumaktır…

Böyle diyor Google amca…

Ne kadar güzel amaçlar değil mi? İyilik adına aynı çatı altında toplanmak, herhangi bir doğal yada doğal olmayan olumsuzluk karşısında çarçabuk bir araya gelebilmek, iletişim kurabilmek, organize olabilmek, bir yarayı en ivedi şekilde kapatabilmek müthiş güzel ve gerekli bir durum.

DAĞDER’in de kuruluş amacı böyle; kendi tüzüklerinde aynen şu cümle yazıyor: “Orhaneli, Keles ,Büyükorhan, Harmancık yöresinde ikamet eden; Yöre nüfusuna kayıtlı olup, Bursa ve diğer illerde bulunan; Yöre nüfusuna kayıtlı olmadığı halde, anababa, dede – nine, ……..den dolayı bu yöre ile bağı olan, üyeler ve hemşeriler arasında birlik, beraberlik ve iletişimi sağlamak, ekonomik, kültürel, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı gerçekleştirmek için çalışmak ve faaliyetlerde bulunmaktır. Ayrıca yörede var olan Yörük-Türkmen kültürü ile mevcut folklorunu yaşatmak, tanıtmak ve geliştirmektir.”

Şimdi Türkiye’de birçok sivil toplum örgütünde olduğu gibi DAĞDER’de de amaç şaşmış, siyasete ayar vermeye kadar gelmiş…

Bugün DAĞDER Genel Başkanı İsmail Aydoğdu imzalı bir bildiri yayınlandı derneğin sosyal medya hesaplarından…

Gizli saklı yapmıyorlar artık, alenileştiriyorlar bu ayar verme meselesini..!

Seçim tehdidi almış başını gitmiş…

Hemşericilik olgusu altında aday belirliyorlar. E nerede kaldı kuruluş amacınız?

Öte yandan bu hemşericilik olgusu bir nevi yerel ırkçılık olmuyor mu sizce de?

Yayınladıkları manifestoda kıssadan hisse diyorlar ki;

Osmangazi’nin tüm adayları dağ yöresinden olsun..! Pardon da neden?

CHP yapmış size bir kıyak, geçen yerel seçimlerde de aday olan, Mustafa Dündar’a karşı başkanlığı kaybeden Erkan Aydın oldu işte yine aday…

Ve dahi Osmangazi’de sadece dağ yöresinden insanlar mı yaşıyor? Göçmen halkı nüfusu mesela, dağ yöresi nüfusuna göre çok daha fazla… Öte yandan Van’dan, Muş’tan, Erzurum’dan göç eden birçok vatandaşımız da Osmangazi’de oturuyor. En çok da Suriyeliler var mesela Osmangazi’de..!

Nedir bu hep banacılık?

Zaten Türkiye’nin ana sorunlarından birisi bu..! STK’lar işlerine bakmıyor, belediyelerden sağlayabilecekleri rantı, iş imkanlarını, ihaleleri veya ihaleye hiç çıkılmadan alabilecekleri işleri kovalıyorlar.

Bursa artık çok büyük bir şehir… Bursa artık bu hemşericilik mevhumundan arınmalı… Osmangazi’de dağ yöresi lobisi ve göçmen lobisi, Mudanya’da Giritli lobisi, Bursa’da İnegöllü lobisi vs. var. Ve dahi bu lobiler artık fobi..!

Bu ayrışmaların şehre bir şey kazandırmadığı ortada, ötesi sadece belirli zümrelere hizmet etmesi de son derece irite edici..!

Hadi bunlar var, hadi önüne geçilemiyor, DAĞDER’in yaptığı çok daha öte bir şey ve dahi hadsizlik..!

Sadece isim yazmamışlar, yazamamışlar. Onu da ben yazayım: Ali Yılmaz Ak Partinin Osmangazi adayı olsun istiyorlar. Ali Yılmaz’ı tanırım, tanıdığım kadarıyla da severim. Mevzunun Ali Yılmaz olmadığının altını çiziyorum, mevzu adına STK denen bu oluşumun ayar vermesi ve ayar verme şekli…

Belli ki Orhaneli, Keles, Harmancık, Büyükorhan adaylarını halletmişler, sıra Osmangazi’ye gelmiş..!

Buyurun menifestoyu siz de okuyun..!

 

– KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURUYORUZ! –

YÖREMİZDEN OSMANGAZİ BELEDİYESİNE HANGİ PARTİ VEYA PARTİLER ADAY GÖSTERİRSE O ADAYLARI DESTEKLEYECEĞİZ!

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan; Belediye başkanlığı seçimlerinde, ÖZELLİKLE OSMANGAZİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN, hangi parti ya da partiler Yöremizden hemşerilerimizi OSMANGAZİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN aday gösterirse, ADAY GÖSTERİLEN BU DEĞERLİ KİŞİLERİ DESTEKLEYECEĞİMİZİN BİLİNMESİNİ İSTERİZ.

Bu konudaki Kamuoyuna ilan ettiğimiz kararımızın temelini: Köy Dernek Başkanlarımızdan, Şubelerimizden, Temsilciliklerimizden, Yöre Muhtarlarından ve hemşerilerimizin her kesiminden gelen; Yoğun, kararlı ve sitem dolu taleplerin sebep olduğunu beyan ediyoruz.

Sivil inisiyatif iradesi kullanan bir Kurum olarak, Kurumsal sorumluluğumuz, ifade hürriyetimiz ve tercih hakkımız gereğince;  Yılların özlemi ve talebi sonucunda oluşan ve bugüne kadar da gerçekleşmemiş olması nedeniyle öfkeye ve siteme neden olan; Dağ Yöresi Adaylarına karşı GÖRMEZDEN GELME, TALEPLERE DUYARSIZ KALMA, SONUÇ ALAMAMA halinin devamına tahammülümüz yoktur.

Yine sivil taleplerin;

– Parti içi denge ve önceliğe feda edilmesi,

– Değişik kesimlerin lobi faaliyetlerine yenik düşmesi,

– Düşünce bazında insanımızın parti aidiyetine güvenerek, Dağlı hemşerilerimizin oylarının garanti görülmesi,

– Karar mekanizmasının tabana yayılmış demokrasiden çok, dar ve çekirdek kadro nezdinde yapılıyor olması,

– Yöremiz insanında oluşan talep ve öfkenin seçim sürecinde (ziyaretler, vaatler, bireysel dokunuşlar vs… yoluyla) aşılacağına dönük yanlış kanaatlerin,

Veya bilmediğimiz başka kararlar sebebiyle her dönem Yöre insanımızın adaylık süreçlerinin sonuca dair akamete uğraması, Derneğimiz ve Yöremiz nezdinde her kademede tepkiye ve sonuca gidecek yol ve arayışlara sebep olmaktadır.

Çağrımız münhasıran bir partiye olmayıp, olgusal ve prensibe dayalı, genel bir yaklaşıma tekabül etmektedir.

Tabanda ve Yönetim Kurulumuzda olgunlaşan bu çağrımızın ve kararımızın ZAMANINDA anlaşılarak, değerlendirilmesini arzu etmekteyiz.

Yöre insanımızdan değişik partilerden Osmangazi Belediye Başkanlığı aday adaylığına başvuran Kıymetli hemşehrilerimize başarılar diliyoruz!

Aday gösteren ve gösterecek partilere şimdiden teşekkür ediyoruz!

Yineliyoruz; Osmangazi Belediye Başkan Aday Adaylarından, hangi partiler Yöre insanımızı ADAY yaparsa, o partileri destekleyeceğimizi beyan ediyoruz!

Siyasi partilerimizin ilgi ve dikkatine sunuyoruz!

Kamuoyumuza saygı ile duyururuz!

Dağder Yönetim Kurulu Adına

Genel Başkan

İsmail Aydoğdu

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

BTÜ’de Finans ve Ekonomide Sürdürülebilirlik Ele Alındı

Bursa Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde 2. Uluslararası Finans Ekonomi ve Sürdürülebilir…