Home GÜNCEL Karacabey’e Yeni İtfaiye Tesisi

Karacabey’e Yeni İtfaiye Tesisi

- Guncellenme Tarihi: 16 Ocak 2024 13:56
6 min read
Karacabey’e Yeni İtfaiye Tesisi için yorumlar kapalı
0

Karacabey’de vatandaşlara daha hızlı ve kaliteli hizmet sağlama noktasında yatırımlar sürüyor.

Karacabey’de her alanda hizmete hız kesmeden devam ettiklerini belirten Belediye Başkanı Ali Özkan, geçtiğimiz sene Bursa Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte yeni itfaiye binasının yapılacağını duyurmuştu.

Eski binanın yanı sıra kentin beklentilerine cevap veren, daha donanımlı ve daha pratik bir itfaiye binasının yapımı da geçtiğimiz haftalarda tamamlanarak faaliyete geçti.

Başkan Ali Özkan, önceki gün yeni binasında faaliyete geçen Karacabey İtfaiyesini ziyaret etti.

Yeniköy/Boğaz yolu üzerinde inşaatı Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan itfaiye, acil durumlarda müdahaleye artık buradan çıkıyor.

Her an müdahaleye hazır

Yeni tesisin 3000 m2 bahçe alanı üzerinde 900 m2 kapalı alandan oluştuğunu belirten Başkan Özkan, tesiste birimlerin haricinde eğitim salonu, lokal ve spor salonunu yanı sıra 5 araçlık kapalı garajla birlikte 2 arazöz, 1 kurtarma, 1 merdivenli, 1 tanker olmak üzere toplam 5 kurtarma aracının da her an müdahaleye hazır bulunduğu söyledi.

Başkan Özkan, bu yeni hizmet binasının acil müdahalelerde daha pratik olabilmek adına her bölgeye en kısa sürede ulaşabilecek şekilde konumlandırıldığının altını çizdi.

Her alanda hizmetler sürüyor

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan gerçekleştirdiği ziyarette, “Bursa Büyükşehir Belediye’miz tarafından inşaatının yapımı gerçekleştirilen itfaiye binamıza ‘hayırlı olsun’ ziyaretine geldik. Bildiğiniz gibi Karacabey’in Bursa tarafından girişinde belediye hizmet yerleşkesinde eski bir binamız vardı. Yeni itfaiye noktası faaliyete geçince, dün itibariyle eski binanın yıkımını da gerçekleştirdik. Yeni bir itfaiye merkezinin Karacabey’imize kazandırılması için uzun süreden beri görüşmeler yapıyorduk. Yeni bina Yeniköy/Boğaz yolunda, Karaca Park’ın yakınında ve AFAD’ın yanında bulunuyor. Bildiğiniz gibi 27 şehirde AFAD binaları var. Bunlardan biri de Karacabey’imizde bulunuyor. Herhangi bir felaket, afet anında bölgelere çeşitli malzemelerin gönderilmesi açısından önemli bir hizmet. Yine Karaca Park’ta, AKUT’la birlikte bir bölge deposu gerçekleştiriyoruz. Eğitim alanı ortaya çıkarıyoruz. Onun da inşaatı devam ediyor ve Marmara Bölgesi’nde çeşitli şehirlerden insanlar arama kurtarma sertifikası almak, eğitim görmek için Karacabey’imize gelecekler. Şu anda da içinde bulunduğumuz itfaiye binamız ulaşım açısından çok güzel bir lokasyonda, her bölgeye en kısa sürede ulaşabilecek şekilde konumlandırılmıştır. Gerçekten bütün ihtiyaçlar düşünülerek bir proje çizilmiş ve bu noktada Karacabey’e kazandırılmış vaziyette. Ben bu hizmetin Karacabey’imize kazandırılması noktasında talimat veren, gayret gösteren ve bu eserin ortaya çıkmasına vesile olan Büyükşehir Belediye Başkanı’mıza, Bursa İtfaiye Daire Başkanı’mıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Depremsiz, yangınsız, sel tehlikesi olmadan bir dönem geçirmeyi diliyorum. Sadece ilçemize değil Bursa’mızı, ilçemizi, Türkiye’yi ve bütün dünyayı Cenab-ı Allah bu tür felaketlerden, doğal afetlerden muhafaza buyursun diyor, hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Özel: YESAŞ’ın Marka Değerini Artıracağız

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, YESAŞ’ın 42. OIağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşm…