Home GÜNCEL Şehit Teğmenin Adı Sonsuza Dek Yaşatılacak

Şehit Teğmenin Adı Sonsuza Dek Yaşatılacak

- Guncellenme Tarihi: 4 Ocak 2024 13:11
4 min read
Şehit Teğmenin Adı Sonsuza Dek Yaşatılacak için yorumlar kapalı
0

Bursa’nın Mustafakemalpaşa Belediyesi Irak’ın kuzeyinde teröristlerin saldırısında şehit olan Piyade Teğmen Eril Alperen Emir’in adının sokağa verildiği tören belediye başkanı ve şehit askerin anne babasını göz yaşlarına boğdu.

Şehadetinden 2 hafta önce yaptığı ‘Yine ölmedim’ paylaşımıyla yürekleri dağlayan Teğmen Eril Alperen Emir’in adı Mustafakemalpaşa’da yaşatılacak.

Irak’ın kuzeyinde teröristlerin saldırısında şehit olan Piyade Teğmen Eril Alperen Emir’in ismi Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki bir sokakta yaşatılacak. Sokağa şehidin adının verildiği meclis toplantısına şehidin annesi Serap Emir ve babası Ahmet Emir de katılırken, meclisin en onur verici oturumunda alınan karar oybirliğiyle ve gururla kabul edildi.

Mustafakemalpaşa Belediye Meclisi, duygu yüklü bir oturuma ev sahipliği yaptı, yürekler titredi, gözler buğulandı. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün sokaklara isim verilmesiyle ilgili maddesi gereğince, İlçenin Fevzidede Mahallesinde bulunan Arapoğlu Sokak’ın adı Şehit Piyade Teğmen Eril Alperen Emir olarak değiştirildi. Toplantıyı Şehit Teğmenin annesi Serap Emir ve babası Ahmet Emir de gözyaşları ile takip etti. Meclise başkanlık eden Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, ayağa kalkarak, “Fevzidede Mahallesi Arapoğlu Sokak’ın adının Şehit Piyade Teğmen Eril Alperen Emir olmasının kabulünü oylamaya sunuyorum” dedi. Karar, oy birliğiyle, onur ve gururla kabul edildi.

Meclis toplantısı öncesinde Adnan Menderes Meydanı’nda, kalabalık bir grupla  bando eşliğinde şehidimizin ailesini karşılayan Belediye Başkanı Mehmet KANAR duygu yüklü bir konuşma yaptı akabinde şehidin ailesini meclis odasında ağırlayan Kanar, Emir Ailesine Kuran-Kerim ve Türk Bayrağı hediye etti. Aslen Çanakkaleli olan polis babasının yaklaşık 10 yıl Mustafakemalpaşa’da görev yapması nedeniyle ilk, orta ve lise eğitimi Mustafakemalpaşa’da tamamlayan daha sonra ise askeri okula giden şehit Piyade Teğmen Eril Alperen Emir’in adı, alınan meclis kararı ile sonsuza dek ilçede yaşatılacak.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gemtaş’ta Yönetim Belli Oldu

Gemlik Belediyesi’nin iştiraki olan Gemtaş A.Ş’de Belediye Başkanı Şükrü Deviren tarafında…