Home GÜNCEL Karacabey’de Gıda Güvenliği İçin Denetimler Sürüyor

Karacabey’de Gıda Güvenliği İçin Denetimler Sürüyor

- Guncellenme Tarihi: 18 Aralık 2023 15:32
2 min read
Karacabey’de Gıda Güvenliği İçin Denetimler Sürüyor için yorumlar kapalı
0

Karacabey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde gıda satışı yapılan işletmelerdeki kontrollerini sürdürüyor.

Bu kapsamda yapılan denetimlerde, hileli satışı ve vatandaşların alışverişlerdeki mağduriyetini önleyebilmek adına çeşitli kontroller ekiplerce sağlanıyor.

Karacabey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince, ilçe genelinde yapılan market denetimlerinde, etiket kurallarına uygunluk, raf-kasa fiyat farkı ve son kullanma tarihi koşullarına uyulup uyulmadığı titiz bir şekilde kontrol ediliyor.

Her şey vatandaşların sağlığı için

Karacabey Belediyesi’nin aralıksız olarak sürdürdüğü denetimlerde, son 1 ayda ilçe sınırları içerisinde faaliyet gösteren 45 iş yeri denetlenirken, bazı marketlerde son kullanma tarihi geçmiş ürünler tespit edilince gerekli cezai işlemlerin ardından bu ürünler zabıta kontrolünde imha edildi.

Yine yapılan denetimlerde, bazı marketlerde raf-kasa etiket fiyatı farkı tespit edilerek, bu işyerleri ise bağlı olduğu Ticaret İl Müdürlüğüne bildirilerek ardından gerekli idari işlemler uygulandığı bildirildi.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da gıda güvenliği konusunda son derece hassas olduklarına vurgu yaparken, ilçe genelinde vatandaşların sağlıklı ürünler tüketebilmesi adına denetimlere sıkı bir şekilde devam edileceğinin altını çizdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Erasmuslu Öğrenciler Bursa Hayvanat Bahçesi’nde

Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Erasmus öğrenci değişim programı kapsamında Bul…