Home GÜNCEL Karacabey Kentsel Arama Kurtarma Eğitim Merkezi İçin İlk Kazma Vuruluyor

Karacabey Kentsel Arama Kurtarma Eğitim Merkezi İçin İlk Kazma Vuruluyor

- Guncellenme Tarihi: 6 Aralık 2023 15:40
4 min read
Karacabey Kentsel Arama Kurtarma Eğitim Merkezi İçin İlk Kazma Vuruluyor için yorumlar kapalı
0

Karacabey Belediyesi, olası afet ve olumsuzluklara karşı kentte önemli bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Karacabey Belediyesi’nin, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ile gerçekleştirdiği iş birliği ve yardımlaşma protokolü çerçevesinde AKUT’a tahsis edilen ve Karaca Parkı’nda bulunan alanda Karacabey Kentsel Arama Kurtarma Eğitim Merkezi’nin inşa edilmesi için ilk kazma vuruluyor.

İstanbul dışında ana harekat merkezi olarak inşa edilecek merkezde, enkaz ve iple erişim eğitimi, yüksekte çalışma gibi çeşitli eğitim faaliyetleri yürütülecek.

Afet riskine karşı önlemlerimizi alıyoruz

Mudanya merkezli gerçekleşen ve çevre illerde de hissedilen son depremin ardından, deprem gerçeğini bir kez daha hatırladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Ali Özkan, “Deprem konusu Türkiye’mizin gerçeği. Türkiye bilindiği üzere coğrafi olarak ikinci dereceden deprem kuşağında yer almakta ve bu afetle de sık sık yüzleşmek durumunda kalmaktadır. Dolayısıyla deprem öncesi hazırlıklı olmanın yanı sıra deprem sonrası da gerekli koordinasyonun hızlıca sağlanması ve arama kurtarma çalışmaları son derece önemlidir. Depremden etkilenebilecek bir coğrafyada yaşadığımız için bununla ilgili gerekli tedbirleri de hep birlikte almamız gerekiyor. Karacabey Belediyesi olarak, olası afet ve olumsuzluklara karşı AKUT ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğine istinaden, kendilerine tahsis ettiğimiz alanda Karacabey Kentsel Arama Kurtarma Eğitim Merkezi’nin inşası için çalışmalara başlıyoruz. Üç yüz dönümlük Karaca Park’ımızın yakınında, Türkiye’de yirmi tane olan AFAD deposu bulunuyor. Bunlardan bir tanesi Karacabey’imizdeydi. Onun hemen yakınında Kentsel Arama Kurtarma Eğitim Merkezini inşa ediyoruz. Burada AKUT’a hibe edilen ve kendilerinin temin ettikleri çeşitli araçlar, gereçler depolanacak. Bununla birlikte de deprem tatbikatları canlı olarak gerçekleştirilecek. Bu konuya merak duyan, ilgi duyan, bu alanlarda faaliyet gösteren gösterecek bütün vatandaşlarımıza da bu eğitimler açık olacak. Profesyonel ekipler tarafından gerçekleştirilecek. Şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

UİB’in Nisan Ayı İhracat Verileri Açıklandı

Türkiye’nin Genel Sekreterlik bazında en fazla ihracat yapan ikinci birliği olan Uludağ İh…