Home GÜNCEL Karacabey Belediyesi Sosyal Belediyecilikte Örnek Oluyor

Karacabey Belediyesi Sosyal Belediyecilikte Örnek Oluyor

- Guncellenme Tarihi: 1 Aralık 2023 16:04
6 min read
Karacabey Belediyesi Sosyal Belediyecilikte Örnek Oluyor için yorumlar kapalı
0

Karacabey Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, kurulduğu tarihten bu yana ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu zamana dek binlerce aileden on binlerce vatandaşa çeşitli alanlarda yardımda bulunan belediye ekipleri, günlük bin 500 kişiye sıcak yemek dağıtımını da aralıksız gerçekleştiriyor.

Karacabey Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, kurulduğu tarihten bu yana ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Belediye Başkanı Ali Özkan, “Bizler sosyal yardımda da büyük adımlar attık. Aşevi ile günlük 1500 kişiye, 3 çeşit sıcak yemek dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Ve bunu kırsal mahallelerdeki yaşlı, bakıma muhtaç, dar gelirli ailelerimize kadar ulaştırıyoruz” dedi.

Bunun yanında, yatalak hastalar için hasta yatağı, hasta taşıma lifti ve tekerlekli sandalye sağladıklarını da belirten Özkan, gelen başvurular sonrası ekiplerin yaptığı inceleme neticesinde bu ihtiyaçlara cevap verildiğini söyledi.

Donanımlı hasta nakil ambulansı ikiye çıktı

Sağlık anlamında tedavi amacıyla hasta nakil ambulansı noktasında da vatandaşların yanında olduklarını belirten Özkan, yoğun talep sonrası donanımlı hasta nakil ambulansı sayısını ikiye çıkardıklarını ifade etti.

Bu kapsamda acil müdahale gerektirmeyen hasta ve yaşlıların hastaneye veya hastaneden evine naklini Karacabey Belediyesi ekipleri ücretsiz sağlıyor.

İhtiyaç sahiplerinin her an yanında

Başkan Ali Özkan, sosyal belediyecilik anlamında öncü işler yaptıklarını belirttiği açıklamasında, “Ekiplerimizin gelir tespiti yaparak ulaştığı ailelere, yıllık belirli miktarda kömür yardımını ve bunun dağıtımını yine bizzat sağlıyoruz. Yine belediye ekiplerimizin tespit ettiği ihtiyaç sahibi olan hanelerin yaşamlarını daha iyi şartlarda sağlamalarına engel bir durum var ise bu yapılarda tadilat işlemlerini yapıyoruz. Bunda bazen yanan bir evin toparlanması, bazen de çatısı akan durumlarda belediyemiz o aileye kol kanat geriyor. Yaşlı ve engelli bireylerin evlerinde genel temizlik ihtiyaç halinde yine ekiplerimizin incelemesi sonrasında gerçekleştiriyorlar. Düzenli olarak belirlenen ailelere erzak yardımlarımız oluyor” dedi.

Köprü vazifesi görüyor

Karacabey halkının bu noktada güveneni kazanan bir organizasyon oluşturduklarını belirten Özkan, vatandaşların hayır amacıyla aşevine yılın çeşitli dönemlerinde adaklık kurbandan çeşitli erzak bağışlarına kadar destekte bulunduklarını sözlerine ekleyerek, “Bizlerin yanı sıra, dar gelirli ailelere ulaşıp bağış yapmak isteyen hayırseverlerimizin de bu ailelere ulaşmasında köprü vazifesi görüyoruz” dedi.

Öte yandan Karacabey Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, tüm bunların yanında her yıl geleneksel toplu sünnet etkinliği, eğitim öğretimin başlangıç dönemlerinde okul kıyafeti, kırtasiye malzemesi gibi yardımlarda bulunurken, yine belediye aracılığıyla kurulan Sevgi Mağazası çatısı altında ev eşyası ve kıyafet yardımlarını da aralıksız sürdürüyor.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Öğrencilerden Keman ve Piyano Resitali

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği müzik eğitim çalışmalarına katılan öğrenciler, sergiled…