Home GÜNCEL Karacabey Belediyesi’nden Kaçak Yapılara Geçit Yok!

Karacabey Belediyesi’nden Kaçak Yapılara Geçit Yok!

- Guncellenme Tarihi: 21 Kasım 2023 15:06
3 min read
Karacabey Belediyesi’nden Kaçak Yapılara Geçit Yok! için yorumlar kapalı
0

Karacabey Belediyesi, İmar Kanunlarına muhalefet ederek kamu alanlarını işgal eden, çevreyi ve doğayı tahrip edenlerle mücadeleyi, mevzuatlar çerçevesinde aralıksız sürdürüyor.

Karacabey Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerin yanı sıra vatandaşlardan gelen ihbarlara da anında müdahale ediyor.

İlçede, 2023 yılı ekim ve kasım ayı içerisinde 3 farklı yapının yıkımı gerçekleştirilirken, bu alanda denetimler de ekiplerce aralıksız sürüyor. İmara aykırı veya ruhsatsız yapılar, mevzuatın getirdiği yaptırımlar neticesinde mühürleme hatta yıkımla son buluyor.

Kaçak yapılaşmayla ilgili tüm yasal işlemler (tespit, mühürleme, yüksek para cezaları, yıkım kararları, suç duyurusu, yıkım) ekipler tarafından titizlikle uygulanıyor.

Özkan’dan kaçak yapıyla mücadelede ‘kararlılık’ vurgusu

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, kaçak yapılarla mücadele konusunda kararlı olduklarını ve bu konuda taviz göstermediklerini belirterek, “Kaçak yapılaşma, ekiplerimizle üstünde önemle durduğumuz bir konu. İdari para cezaları, mühürleme ve hatta yıkıma varan sonuçları var. Bu konuda, vatandaşlarımızı mevzuata uygun şekilde hareket etmeye davet ediyoruz. Yerel yönetim olarak en başından beri bunun önüne geçmek için denetimlerimizi sürdürüyoruz. Elbette bu konu ile ilgili yasal bir süreç var ve belediye olarak bu sürece uymak yükümlülüğümüz var. Bu konuda çalışmalarımız ara vermeden devam edecek” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Ercan Özel Belediyenin Borcunu Açıkladı

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, belediyenin geçmiş dönemden devraldığı borç bilgisi…