Home GÜNCEL Bursa’nın değişmeyeceği kesin tek belediye başkanı

Bursa’nın değişmeyeceği kesin tek belediye başkanı

- Guncellenme Tarihi: 21 Kasım 2023 23:35
9 min read
Bursa’nın değişmeyeceği kesin tek belediye başkanı için yorumlar kapalı
0

Tabii ki Oktay Yılmaz…

Her yıl vaat edilen ve gerçekleşen projelerini bir basın toplantısı ile paylaşan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, bugün de geleneği sürdürdü, bir farkla… Bugünkü toplantının kapsamı hizmette geçen 5 yılı idi.

Yıllarca Bursa’nın en geri kalmış ilçesi olarak anılan Yıldırım’da son 5 yılda fark yaratan projelerin hayata geçtiğini hepimiz gözlemliyoruz.

Oktay Başkanın gerçekleştirdiği projeleri içeren haber metnini sizinle link olarak bu yazının altında paylaşacağım, haberi okuduğunuzda gerçekten Yıldırım için nasıl güzel işler yaptığını detaylarıyla göreceksiniz. O yüzden bu yazıda bu ayrıntılara girmeyeceğim. Toplantıdan çıkardığım kanaati ve seçime dair izlenimlerimi yazmak istiyorum sadece…

Kadına, çocuğa, gence, yaşlıya, eğitime, sağlığa, spora, kültüre, tarihe saygı adına yapılan yatırımların yanı sıra yeşil alanla birlikte gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm projeleri ile 5 yıldır hep olumlu manada gündemini korudu Oktay Yılmaz.

Özellikle “Uyumayan Kütüphane” projeleri Türkiye’ye örnek oldu ve sayısının beşe çıktığını da belirtelim.

Adı hiçbir rant konusuyla, akçeli işlerle anılmadı. Herkese karşı uzlaşmacı tutumuyla, güler yüzü ve samimiyeti ile göz doldurdu.

Tertemiz bir başkanlık dönemi geçirdi.

Adı Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kulislerde konuşulsa da Yıldırım’ın ona ihtiyacı var, yerinde kalmalı ve iki dönem daha Yıldırım’a hizmete devam etmeli…

Başkan Yılmaz’ın ustalık döneminde Yıldırım’ı şaha kaldıracağına, “şehirler batıya doğru gelişir” imajını Bursa’dan sileceğine inananlardanım.

Yıldırım’da çalışıp veya esnaflık yapıp Nilüfer’de oturan birçok kişi var hala… İşte bu yüzden yeni alternatif yollar, yeşil alanlar, kentsel dönüşümle keyifle oturulabilir, güvenli binalar inşa ediyor Yılmaz… Ki bence Bursa’nın ana sorunu hala trafik ve yetersiz alternatif yollar…

Özellikle kentsel dönüşüm konusunda örnek bir tutum sergileniyor Yıldırım’da…

Nilüfer’de olduğu gibi 18-20 katlı binalar yapılmıyor.

Halkın zihninde oturmuş olan kentsel dönüşümde 1 daireye 1 daire algısı ikna yöntemiyle kırılıyor.

Yepyeni, depreme dayanaklı, tertemiz, modern ve konforlu bir daireye sahip olmanın bir maliyeti olduğu insanlara anlatılıyor.

Kırmadan dökmeden 10 binden fazla Yıldırımlıya tapu teslim edildi şimdiye kadar…

Yılmaz bu sayıyı 40 bine çıkarmak için son aşamada olduklarını açıkladı bugünkü toplantıda…

Açıkçası Bursa tam bir deprem bölgesi iken Yıldırım’da kentsel dönüşüm konusunun bu denli öncelenmesi ve bu yapılırken hiçbir rant mevzuunun konuşulmaması alkışlanası bir iş oluyor.

Ve toplantının nihayetine herkesin kafasındaki doğal soruyu gazeteci arkadaşımız Namık Göz sordu: “Aday mısınız?”

Belediye başkanlarının aksini açıklamadıkça doğal aday olduğu konuşulur hep…

Başkan Yılmaz da ‘Yıldırım’ın geleceği için biz varız’ diyoruz. Doğal olarak adayız. Yıldırım’ın geleceğinden bahsediyoruz” cümleleriyle Yıldırım için tekrar aday olduğunu açıkladı. Şimdiden söyleyeyim, karşısına Ak Partiden çıkacak hiçbir aday adayının zerre şansı yok… Bu kadar iyi çalışan bir belediye başkanının karşısına ben de adayım diye çıkmak da, ne bileyim…

Ak Parti İl başkanı Davut Gürkan’ın aldığı en doğru kararlardan biri İrfan Akkaya’yı Yıldırım İlçe Başkanı olarak atamak oldu. İrfan Akkaya da Oktay Yılmaz gibidir, insan iyisidir. Her ikisi de uyumludur, uyum içinde çalışacaklardır.

Gülen yüzleri ve samimiyetleriyle gönüllerde taht kurmaya devam edecek iki başkan ve seçimde Ak Partinin hiç zorlanmayacağı bir ilçe olacak Yıldırım…

Bu arada hiç sevmem güzelleme yazılarını ve dahi yazdığımda da hiç beğenmem…

İçtenliğime inanın, Oktay Yılmaz hakkında olumlu cümleler yazarken hiç zorlanmadığım bir isim…

Darısı tüm belediye başkanlarının başına, iyi çalışın, iyi yazalım…

Buyurun, linkten Oktay Başkanın 5 yıllık değerlendirme toplantısında paylaşılan hizmetleri okuyun:

Yıldırım’da Bereket Var

 

 

 

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Seçim Sürecini Damga Vuranlar ve Seçim Tahminlerim…

En güzelinden başlıyorum: 14 – 25 yaş arası gençler… Evet, gençlerin sürece en çok entegre…