Home GÜNCEL İMSİAD İnşaatın Deneyimli İsimlerini Genç Mühendis Adayları ile Buluşturdu

İMSİAD İnşaatın Deneyimli İsimlerini Genç Mühendis Adayları ile Buluşturdu

- Guncellenme Tarihi: 16 Kasım 2023 14:27
7 min read
İMSİAD İnşaatın Deneyimli İsimlerini Genç Mühendis Adayları ile Buluşturdu için yorumlar kapalı
0

Bursa Uludağ Üniversitesi Yapı Topluluğu, düzenlediği organizasyonla sektör temsilcilerini, İnşaat Mühendisliği Fakültesi öğrencileri ile buluşturdu.

Sektör temsilcilerinin öğrencilere tecrübe ve bilgi paylaşımı yaptığı ‘Sektörle Buluşma’ programı, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü konferans salonunda gerçekleştirildi. BUÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Adem Doğangün, İnşaat Müteahhitleri ve Sanayici İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Demir, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ülkü Mercan Küçükkayalar, Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Bursa Şube Başkanı Esra İnhanlı ve öğrencilerin katıldığı programda öğrenciler, sektörün temsilcilerinin tecrübelerinden faydalanma şansı buldu.

“TECRÜBE PAYLAŞIMLARI ÇOK ÖNEMLİ”

Uludağ Üniversitesi Yapı Topluluğu Başkanı Ozan Engin’in açılış konuşmasının ardından söz alan Bursa Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Adem Doğangün, “Üniversite eğitimlerinin yanında bu tür topluluklarda yer alarak, sorumluluk bilinci ve iletişimini güçlendiren öğrencilerimizin iş hayatında daha başarılı olduğunu gördük. Öğrencilerimizin derslerinin yanında mutlaka bu tür organizasyonlarda görev almalarının çok önemli olduğunu yakından biliyorum. Bizim iş paydaşlarımız çok farklı kesimlerden insanlardan oluşuyor, bu yüzden bizim mesleğimizde saha deneyimi çok önemli. Biz çok farklı alanlarda kurum ve kişilerle iletişim kurmak durumundayız, bu yüzden de saha tecrübesi mesleğimizin olmazsa olmazlarındandır” dedi.

“NİTELİKLİ ELEMAN HER SEKTÖRÜN İHTİYACI”

İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Demir’de konuşmasında yapı sektörünün kadim ve her zaman ihtiyaç duyulacak bir meslek olduğunu belirtti. Her işte olduğu gibi yapı sektöründe de donanımlı eleman ihtiyacına dikkat çeken Şeref Demir, “Öğrencilik yıllarında derslerinizdeki başarının yanı sıra katıldığınız, sorumluluk aldığınız her organizasyon, yaptığınız her staj ve edindiğiniz her tecrübe size artı sağlayacaktır. İşimiz en iyi sahada öğreniliyor, bu yüzden tecrübelerden faydalanmak ve yenilikçi olmak çok önemli. Bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“MESLEK ODASI OLARAK HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

Toplantıya katılan İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ülkü Mercan Küçükkayalar ise, “Meslek yaşantınızda size çok faydalı olacak donanımları edinmek adına bu tür etkinliklerde yer almak, katılımcı olmak sizi besleyecek, donanımızı arttıracaktır. Biz meslek odası olarak bu tür etkinliklerin sürekli destekçiyiz. İleri de meslek hayatına girdiğinizde üniversitede aldığınız eğitim sizi geleceğe ne kadar hazırladıysa meslek örgütü ile olan ilişkiniz ve meslek örgütüne koyacağınız katkı da çok değerli olacaktır” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİLERİMİZE STAJ İMKANI SUNACAĞIZ”

Etkinliğin ana sponsoru Amerikan Vip Dil Kursu Yöneticisi Sena Malkoç, kurumlarının faaliyetleri hakkında bilgiler verirken, Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Bursa Şube Başkanı Esra İnhanlı’da “Aranızda olmaktan dolayı çok mutluyum. Bende Bursa Uludağ Üniversitesi mezunu olarak ne kadar şanslı olduğunuzu belirtmek isterim. Bizim bu şekilde sektör temsilcilerinin tecrübelerinden faydalanma şansımız olmamıştı. Tecrübe çok kıymetli bir değer ve kolay elde edilmiyor. Yapı Denetim Kuruluşları Birliği olarak biz de Bursamızdaki üniversite öğrencilerimize staj desteği vermek istiyoruz. Çünkü bu stajlarla işin her aşamasını görebileceksiniz. Saha tecrübelerimizde çok farklı uygulamalar görebileceksiniz. Biz de bu anlamda öğrencilerimize destek vermek istiyoruz” dedi.

Program açılış konuşmalarının ardından, İnşaat Müteahhitleri ve Sanayici İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Demir ve İMSİAD Yurtdışı Yatırım İlişkileri Komisyonu Başkanı Latif Altay’ın sunumları ile devam etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Özel: YESAŞ’ın Marka Değerini Artıracağız

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, YESAŞ’ın 42. OIağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşm…