Home GÜNCEL Yeşilova Holding, Stratejilerini Yeniden Belirleyerek Geleceğe Hazırlanıyor

Yeşilova Holding, Stratejilerini Yeniden Belirleyerek Geleceğe Hazırlanıyor

- Guncellenme Tarihi: 15 Kasım 2023 13:19
11 min read
Yeşilova Holding, Stratejilerini Yeniden Belirleyerek Geleceğe Hazırlanıyor için yorumlar kapalı
0

Yeşilova Holding ve Grup şirketlerinin yöneticileri, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Strateji ve Kültür Kampı’nda buluştu. Gelecek dönem öngörülerinin konuşularak yeni stratejilerin belirlendiği programda, hedeflere ulaşmak için izlenecek yol haritaları paylaşıldı.

Yeşilova Holding Strateji ve Kültür Kampı, Grup İcra Kurulu Başkanı A. Yalçın Yeşilova, Yönetim Kurulu üyeleri Nezihe Yeşilova ve Yasemin Yeşilova ile Holding ve Grup şirketlerinden genel müdür ve müdür pozisyonundaki üst düzey yöneticilerin katılımıyla, Grubun turizm alanındaki iştiraki Holiday Inn Bursa City Centre’da gerçekleştirildi.

Holding ve şirketlerin sektörel analizleri, projeler, hedefler ve yatırım stratejilerinin ele alındığı etkinliğin açılış konuşmasını, Grup İcra Kurulu Başkanı A. Yalçın Yeşilova yaptı. Yalçın Yeşilova konuşmasına, çağdaş, adil ve eşit bir yaşamın teminatı olan Cumhuriyetimizi 100 yıl önce bize armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 85. yılında bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anarak başladı.

STRATEJİK ÖNCELİKLER YENİDEN BELİRLENİYOR

Yalçın Yeşilova şunları söyledi: “Yeşilova Grubu olarak 50. yılımıza ilerliyor ve bu sene 48. yılımızı bitiriyoruz. Grubumuz son 5 yılda sektör ortalamasının üç katı hızlı büyüyen bir grup oldu. 5 yılda %80’lik dolar bazında büyümeye ulaştık, ihracatta %75’lik büyümeyi ve istihdamda da %100’ün üzerinde bir büyümeyi kaydettik. Bugüne kadar çok önemli başarılar elde ettik ama özellikle 2022’nin ikinci yarısından itibaren koşulların değiştiği bir dönemi yaşıyoruz. Hem Avrupa’da hem Amerika kıtası ve gelişmiş endüstrilerde durgunluk dönemindeyiz. Önümüzde rekabetin çok daha zorlayıcı olacağı zamanlar var. Ülkemize özgü değişimler, enflasyon, yüksek maliyet artışları da bu dönemin yine önemli etkenlerinden. Bu noktada değişen koşullar çerçevesinde bizler de politikalarımızda gerekli revizyonları yapıyor ve buna göre önümüzdeki dönem stratejik önceliklerimizi belirliyoruz. Geçtiğimiz dönem stratejimiz hızla büyümek ve büyümenin sonunda kârlılığı ve iyi sonuçları yakalamaktı, fakat bu sene geçmişte olduğundan daha fazla verimliliği gündem ediyoruz. Tasarrufu, verimli çalışmayı ve maliyetlerimizi önceliyoruz.”

YEŞİLOVA STRATEJİ MANİFESTOSU

İcra Kurulu Başkanı konuşmasında, Yeşilova’nın genişleyen hikayesiyle birlikte Grubun stratejik yaklaşımını tanımlayan “Yeşilova Strateji Manifestosu”nu da paylaştı: “Yaptığımız işin içindeki anlama tutku ile bağlıyız. Sunduğumuz yenilikçi çözümlerin teknik derinliğine hakim bir firma olarak, müşterilerine beklentinin ötesinde değer yaratmayı amaçlıyoruz. Güçlenen markamız ve müşteri odaklı yönetim anlayışımız ile dünyanın en başarılı kuruluşlarının tercih ettiği çözüm ortağı olma yolunda ilerliyoruz. Tarihimize, değerlerimize sahip çıkıyor, onları yaşatıyoruz. Dünyadaki değişimi gelişim fırsatı olarak görüyor, kucaklıyoruz. Vardığımız yerde durmayı amaçlamıyor, yolculuktan keyif alıyoruz. Her birimiz ayrı ayrı kıymetliyiz ve birlikte yaşayarak öğreniyoruz ve gelişiyoruz. Ekibimize değer veriyor, işe duygularımızı katıyoruz. Geleceğe umutla bakıyor, gençlere el veriyoruz. Yetkinliklerimizi kalıcı eserlere dönüştürmek için inisiyatif alıyor, başarılarımızla gurur duyuyoruz. Her şey yaşamın bir parçası, biz hayatı bir bütün olarak görüyoruz. Kaynakları özenle kullanıyor, dünyanın en çevreci metali ile meşgul olmaktan gurur duyuyoruz. Her geçen gün topluma ve doğaya daha çok katkı sağlayacağımızın sözünü veriyoruz.”

İŞ’TE DENGE PROJESİ VE ÇIKTILARI

Grubun, toplumsal cinsiyet eşitliği önceliği çerçevesinde hayata geçirdiği İş’te Denge projesi ve çıktılarını da Yeşilova Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Yeşilova anlattı. Yasemin Yeşilova, “Temel stratejilerimize yön veren başlıklardan biri de kadın çalışma arkadaşlarımızın desteklenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği noktasında içinde bulunduğumuz topluma sağladığımız katkılardır. Bu doğrultudaki faaliyetlerimizi Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları çerçevesinde sürdürürken, Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) taahhütlerini imzalayarak, bu durumu global bir taahhüt seviyesine çıkardık. Toplumda görmek istediğimiz şeyleri önce kendi şirketlerimizde hayata geçirmemiz gerektiği inancıyla da kadın çalışanlarımızın iş, özel hayat dengesinin sağlanması, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve kadın istihdamının artırılmasına yönelik birçok uygulamayı devreye alıyoruz. Bugün üretim hatlarımızda en zorlu görünen rollerde yer alan kadınlar, bizlere kadınların her alanda çalışabileceğini çok net gösteriyor. Kadın istihdamını artıracak her uygulamayı Grubumuz genelinde yaygınlaştırıyoruz. Kadın çalışanlarımıza yönelik tüm uygulamaları ve faaliyetleri, ‘İş’te Denge’ projemiz ile tek çatı altında topladık. Proje kapsamında açıkladığımız ‘Kadın Çalışanlarımızın Desteklenmesi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Manifestosu’ ile kadın çalışanlarımızın desteklenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği adına içinde bulunduğumuz ekosisteme katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

OTURUMLAR, GRUP ÇALIŞMALARI, ÇALIŞTAYLAR…

10-11 Kasım tarihlerinde iki gün boyunca devam eden program, farklı konularda önemli paylaşımlara sahne oldu. Birbirinden önemli konuşmacılar, oturumlar, grup çalışmaları ve düzenlenen çalıştaylar ile dolu dolu geçen Strateji ve Kültür Kampı’nda birçok sunum gerçekleştirildi. İnteraktif bir şekilde gerçekleştirilen oturum ve çalıştayların ardından Yeşilova liderleri, günün sonunda düzenlenen kutlamada keyifli dakikalar yaşadı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gemtaş’ta Yönetim Belli Oldu

Gemlik Belediyesi’nin iştiraki olan Gemtaş A.Ş’de Belediye Başkanı Şükrü Deviren tarafında…