Home GÜNCEL TEKNOFEST’te Başarıya Katkı Sağlayan Sponsorlara Teşekkür Töreni

TEKNOFEST’te Başarıya Katkı Sağlayan Sponsorlara Teşekkür Töreni

- Guncellenme Tarihi: 13 Kasım 2023 12:17
10 min read
TEKNOFEST’te Başarıya Katkı Sağlayan Sponsorlara Teşekkür Töreni için yorumlar kapalı
0

TEKNOFEST 2023 kapsamında farklı illerde düzenlenen Teknoloji Yarışmaları’nda finallere kalan ve ödül alan Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) öğrenci takımları ile başarıya destek sağlayan sponsor kurumlara, takım danışmanı ve yarışma jürisi akademisyenlere, düzenlenen törenle teşekkür plaketi verildi.

Bilimsel ve teknolojik keşifler ve akademik çalışmalar noktasında adından çokça bahsettiren BTÜ’den 2023 yılında TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları’na 19 kategoride 49 takım katıldı. Gerçekleştirilen yarışmalarda 12 takım finale kaldı, 5’i ödüle layık görüldü. Öğrencilerin bu başarıya ulaşmasında en büyük katkıyı ise sponsor firma ve kurumlar sağladı. Bu kapsamda yarışmalarda finale kalan, ödül alan öğrenci takımları, yarışmaya katılım sürecinde destek sağlayan sponsor kurumlar, danışman akademisyenler ve jürilere, Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salon’da düzenlenen törenle, teşekkür plaketi verildi.

Etkinliğe, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Mersin, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Kestel Belediye Başkan Yardımcısı Recep Alper Çelik, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Batmaz, T3 Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İrem Bayraktar, sponsor kurum ve firmaların temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar,  BTÜ öğrenci takımlarının başta TEKNOFEST olmak üzere birçok ulusal ve uluslararası teknoloji yarışmalarında yıllardır çok sayıda derece elde ettiğini belirtti. Rektör Çağlar; “Üniversitemiz öğrenci takımları şimdiye kadar katıldıkları üst düzey teknoloji yarışmalarında; 7 birincilik, 5 ikincilik ve 3 kez de üçüncülük kupası kazandılar. Çok sayıda performans ve özel ödüle layık görüldüler. Elde edilen bu başarılarda kurduğumuz Özdemir Bayraktar Teknofest Atölyesi ve öğrencilerimize sunduğumuz laboratuvar altyapımızın da katkısı önemli yer tutmaktadır” dedi.

“En Önemli Paylardan Biri de Sponsorlara Ait”

Yarışmalarda elde edilen başarıda en önemli paylardan birinin de sponsorlara ait olduğunu kaydeden Çağlar, “ Sağladığınız destek, öğrencilere sunulmuş basit maddi bir katkı değil aynı zamanda ülkemizin geleceğine adanmış çok büyük bir değerdir. Bugün öğrenci olarak yarışmalara katılan gençlerimiz mezun olduklarında TUSAŞ, ASELSAN, BAYKAR gibi ülkemizin öncü kurumlarında çalışmaya başlamaktalar. Bu çok değerli katkı için tüm firmalarımıza bir kez daha gönülden teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Her Yarışmaya BTÜ İmzası

BTÜ Teknoloji Yarışmaları Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Lekesiz, 2018 yılında Milli Teknoloji Hamlesinin başladığını hatırlatarak, “BTÜ’nün serüveni ise 2012 yılında katıldığımız yarışmada yaptığımız uçak için ‘Bu bir İHA’ diyen Özdemir Bayraktar ile başladı. Bundan sonra çalışmalarımızı giderek arttırdık ve hiçbir şekilde durmaksızın bu yolculuk devam etti. 2016 yılında TÜBİTAK’ın düzenlediği İnsansız Hava Araçları Yarışması’nda da vardık, 2018 yılında TEKNOFEST başladı, biz yine oradaydık ve bir birinciliğimiz oldu. Ve bu süreç BTÜ’nün sahip çıkmasıyla devam ediyor. Bursa’mız için çok büyük bir katkı sağladığımızı düşünüyorum. Şimdi ise Rektörümüz Naci Çağlar’ın inisiyatifiyle Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü kuruldu. Bundan sonra bu yarışmalar çok daha büyük hız ve hevesle devam edecek” dedi.

“BTÜ’lü Öğrencilerle Geleceğe Güvenle Bakıyoruz”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Mersin Türkiye’nin teknoloji anlamında güçlü birkaç ülkeden biri olduğunu belirterek, “Bu başarıyla ülkemizin olduğu kadar bizlerin de sorumluluğu artırmıştır. Bu kapsamda TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları ile öğrencilerin, özellikle insansız hava teknolojilerine yönlendirilerek bilimsel ve teknik çalışmalar yapmasının sağlanması büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı. BTÜ’lü öğrencilerin güzel işlere imza atmasıyla geleceğe daha güvenle baktıklarının altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ise “Böyle işlere imza atan gençlerimize hayatın her alanında destek olmaya devam ediyoruz. ‘Yıldırım’da genç olmak farklıdır diyerek birçok güzel proje hayata koyduk, bu projelerimiz hizmetinizde” diye konuştu.

Konuşmaların ardından TEKNOFEST’te ödül alan 5, finale kalma başarısı gösteren 7 takım, sponsor kurum ve firmalar, danışman akademisyenler ile jüri üyelerine teşekkür plaketi verildi.

5 Takım Dereceye Girdi 7 Takım Finalist Oldu

2023 TEKNOFEST’te dereceye giren BTÜ takımları ve kategorileri şöyle: Girişimcilik Yarışması Uzay Havacılık ve Savunma Teknolojileri Kategorisinde En İyi Girişimcilik Ödülü Türkiye Birincisi BTÜ Vısıon R&D Takımı, Girişimcilik Yarışması Haberleşme ve İletişim Teknolojileri Kategorisinde En İyi Girişimcilik Ödülü Türkiye Birincisi BTÜ İnnosens Takımı, Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri / Gıda ve Tarım Teknolojileri Kategorisinde Türkiye İkincisi BTÜ-Quadruplet R&D Takımı,  Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması Performans Ödülü BTÜ-Lagari Takımı,  Hyperloop Geliştirme Yarışmasında En İyi Poster Ödülü BTÜ-Thunderloop Takımı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da Birçok İlçe ve Mahallede Elektrik Kesintisi Olacak

Bursa’nın birçok ilçesinde 07, 08, 09, 10, 11 Mayıs tarihlerinde planlı elektrik kes…