Home GÜNCEL Bursa Ulaşım Yatırımlarında TEKNOSAB Vurgusu

Bursa Ulaşım Yatırımlarında TEKNOSAB Vurgusu

- Guncellenme Tarihi: 13 Kasım 2023 16:46
4 min read
Bursa Ulaşım Yatırımlarında TEKNOSAB Vurgusu için yorumlar kapalı
0

Bazı açılış ve programlara katılmak üzere Bursa’ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin yeni teknoloji üssü TEKNOSAB çevresinde devam eden çalışmalara da  değindi.

Bakan Uraloğlu, ‘TEKNOSAB Köprülü Kavşağı ve Zeytinbağı Yolu’ projesiyle Bursa’nın teknoloji bölgelerine sağlam bağlantılar kuracaklarını belirtti.

Bakan Uraloğlu, “Bu proje ile Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi’nin İstanbul-İzmir Otoyolu’na ve Bursa-Karacabey Devlet Yolu’na yüksek standartlı bağlantısını sağlayacağız” dedi.

Başkan Özkan görüşme imkânı buldu

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın da katıldığı program sonrasında Özkan, Uraloğlu ile görüşme imkânı da buldu.

Ülke genelinde olduğu gibi Bursa’da da ulaştırma ve altyapı alanında önemli projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Uraloğlu, bu projelerden TEKNOSAB bölgesindeki devam eden çalışmaların da çok önemli olduğuna vurgu yaparak “Bugün itibarıyla 19 ayrı kara yolu projesine devam ediyoruz. Bunlar arasında devam eden önemli kara yolu projelerimizden biri de bu yılın başında çalışmalarını başlattığımız TEKNOSAB Köprülü Kavşağı ve Zeytinbağı Yolu’dur. Proje ile Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi’nin İstanbul-İzmir Otoyolu’na ve Bursa-Karacabey Devlet Yolu’na yüksek standartlı bağlantısını sağlayacağız” ifadesini kullandı.

Demir ağlarla örülüyor

Bursa’daki demir yolu yatırımlarını da anlatan Uraloğlu, “Bursa’yı Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Hızlı Tren Hattı Projesi ile demir yoluyla kavuşturuyoruz. Ankara-İstanbul YHT hattına bağlantılı olarak saatte 200 kilometre hıza uygun çift hatlı, elektrikli ve sinyalli hızlı tren hattı inşa ediyoruz. Bursa-Yenişehir, Bandırma-Bursa ve Yenişehir-Osmaneli kesimlerinde toplam 201 kilometrelik hatta altyapı ve üstyapı çalışmalarına eş zamanlı olarak devam ediyoruz” dedi.

Karacabey’in geleceği sağlam temellerle inşa ediliyor

Bakan Uraloğlu ile gerçekleştirdikleri görüşmelerin son derece verimli geçtiğini kaydeden Belediye Başkanı Ali Özkan da “Türkiye’nin en büyük projelerinden biri TEKNOSAB. Gerek istihdama katkısı gerek iç pazara gerekse de yüksek teknoloji odaklı ihracata katkısı açısından devasa bir bölge burası. Karacabey Belediyesi olarak da 3T vizyonumuzun önemli parçalarından biri olan teknoloji odaklı çalışmalarımızın güzel bir göstergesi. Bu anlamda bölgemize yapılan yatırım ve çalışmaları da yakından takip ediyoruz. Karacabey’in geleceği her anlamda sağlam temellerle inşa ediliyor” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gemtaş’ta Yönetim Belli Oldu

Gemlik Belediyesi’nin iştiraki olan Gemtaş A.Ş’de Belediye Başkanı Şükrü Deviren tarafında…