Home GÜNCEL BALKANTÜRKSİAD 26. Yurtdışı Ekonomi Zirvesini Moldova’da Gerçekleştirdi

BALKANTÜRKSİAD 26. Yurtdışı Ekonomi Zirvesini Moldova’da Gerçekleştirdi

- Guncellenme Tarihi: 9 Kasım 2023 11:27
3 min read
BALKANTÜRKSİAD 26. Yurtdışı Ekonomi Zirvesini Moldova’da Gerçekleştirdi için yorumlar kapalı
0

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) 26. Yurtdışı Ekonomi Zirvesini 3-6 Kasım tarihleri arasında Moldova’da gerçekleştirdi.

Fatih Şakir başkanlığındaki BALKANTÜRKSİAD heyeti Moldova’daki temaslarına Türkiye’nin Kişinev Büyükelçiliğini ziyaret ile başlarken, Moldova Dışişleri Bakanlığına bağlı Yatırım Ajansı’nı, Moldova Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Heyet üyeleri ayrıca Moldova Enerji Bakanı ve Gagavuz Türkleri Özerk Bölgesi Başkanı ile de görüştü.

Ziyaretin ardından değerlendirmelerde bulunan ve dış ekonomik ilişkileri çok önemsediklerini, bu kapsamdaki faaliyetlerine devam ettiklerini söyleyen BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Şakir, “Kişinev Büyükelçimiz Uygar Mustafa Sertel ve Ticaret Müşavirimiz Ahmet Numan Özyurt ile çok verimli görüşmeler yaptık, Moldova ile ülkemiz arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkiler hakkında bilgiler aldık. Daha sonra görüştüğümüz Yatırım Ajansı yetkilileri ise Moldova’daki yatırım imkanları hakkında açıklamalarda bulundular” dedi.

Moldova Ticaret ve Sanayi Odası’nı da ziyaret ettiklerini ve başkanları Sargiu Harea ile görüştüklerini belirten Fatih Şakir, “Moldova’da çok yoğun ekonomik işbirliği teklifi aldık. Önümüzdeki aylarda bu görüşmelerin somut sonuçlara ulaşacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Moldova’daki temasları kapsamında Gagavuz Türkleri Özerk Bölgesini de ziyaret ettiklerini dile getiren BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Şakir, “Ülkemizin Komrat Başkonsolosu Adnan Hayal’in de iştirak ettiği Gagavuz Özerk Bölgesi ziyaretimizde Türksoy kardeşlerimiz ile görüştük. Bizi Özerk Bölge Başbakanı Evghenia Gutul makamında ağırladı. Tarihten gelen bağlarımız doğrultusunda Türkçe yaptığımız görüşmelerimizde daha yakın işbirliği içerisinde olmayı kararlaştırdık” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gemtaş’ta Yönetim Belli Oldu

Gemlik Belediyesi’nin iştiraki olan Gemtaş A.Ş’de Belediye Başkanı Şükrü Deviren tarafında…