Home GÜNCEL Hayat Hastanesi Gebe Okulu ile Anne Adaylarının Yanında

Hayat Hastanesi Gebe Okulu ile Anne Adaylarının Yanında

- Guncellenme Tarihi: 7 Kasım 2023 13:50
4 min read
Hayat Hastanesi Gebe Okulu ile Anne Adaylarının Yanında için yorumlar kapalı
0

Sağlık alanındaki yenilikçi çalışmaları ve uzman kadrosu ile Bursa’nın öncü sağlık merkezlerinden olan Özel Hayat Hastanesi, eğitim çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor.

Hayat Hastanesi konferans salonunda anne adaylarının katılımıyla gerçekleştirilen 14. Gebe Okulu’nda,  bebeklerine kavuşmayı bekleyen anne adaylarına, gebelik ve doğum süreci ile doğum sonrasında fiziksel ve psikolojik olarak yaşayacakları değişikliklere ilişkin bilgiler verildi.

Öncelik anne adaylarını bilinçlendirmek olduğunu söyleyen Hayat Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fatih Özkul, “3 ayda bir 3 haftalık eğitim planı şeklinde düzenlediğimiz Gebe Okulunun 14.sünü anne adaylarımızla tamamladık. Bu eğitimler, anne adaylarının doğum sürecine daha hazırlıklı olmalarına ve doğumları sırasında daha rahat ve güven hissetmelerine yardımcı olmaktadır. Ayrıca, annelerin doğum sonrası bebeğin bakımıyla ilgili bilgi sahibi olmalarını sağlamaktadır. “dedi.

Gebe Okuluna katılan anne adaylarına ilk hafta, Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Dr. Nazmiye Şentürk tarafından gebelik süreçleri, Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Servet Yetgin ” Gebelik ve sonrasında Hemoroid – Safra kesesi- Meme rahatsızlıkları “, Ebe Halime Şahin ise  “Doğuma hazırlık – Doğum eyleminde ebenin rolü” başlıkları altında anne adaylarına bilgi aktardı. Gebe okulunun 2’nci haftasında Diş hekimi Büşra Düzen  “Gebelikte diş problemleri”, Klinik Psikolog  Hande Uzuner “Prenatal stresin anne ve bebek üzerine etkileri”, Fizyoterapist Merve Evis “Gebelikte doğru duruş ve egzersizler” başlıkları hakkında bilgiler paylaştı.

Gebe Okulu’nun son haftasında da, Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Erol Comart , “Doğum sonrası yenidoğanın takibi”, Diyetisyen Fatma Hallaç Uslu “Gebelikte ve sonrasında doğru beslenme”, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Saliha Taşkın “Doğum eyleminde anestezi yöntemleri – Epidural – Spinal – Genel Anestezi”, Emzirme danışmanı  Hemşire Kardelen Candar “Anne sütünün önemi” hakkında konuşmalar yaptılar.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Ercan Özel Belediyenin Borcunu Açıkladı

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, belediyenin geçmiş dönemden devraldığı borç bilgisi…