Home GÜNCEL İTÜDER’den Cumhuriyetin 100. Yılında Anlamlı Konser

İTÜDER’den Cumhuriyetin 100. Yılında Anlamlı Konser

- Guncellenme Tarihi: 26 Ekim 2023 14:22
5 min read
İTÜDER’den Cumhuriyetin 100. Yılında Anlamlı Konser için yorumlar kapalı
0

Bursa İTÜ Mezunları Derneği, Türk Sanat Müziği Korosu ile Cumhuriyetin 100. yılını coşkuyla kutladı. Ulu Önder Atatürk’ün sevdiği eserlerin seslendirildiği gecenin geliri, üniversite öğrencilerine burs olarak değerlendirilecek.

Bursa İstanbul Teknik Üniversitesi Mezunları Derneği (Bursa İTÜDER), Cumhuriyetin 100. yılını kutlamak için Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Oditoryumunda özel bir geceye imza attı. Kokteylin ardından Bursa İTÜ Mezunları Derneği Türk Müziği Korosunun sahneye çıktığı konserin geliri, Bursa’da yaşayıp İTÜ’de eğitim gören öğrenciler için burs olarak kullanılacak.

ATA’NIN SEVDİĞİ ESERLER SESLENDİRİLDİ

Bursa İTÜDER tarafından Cumhuriyetin 100’üncü yılı kutlamaları kapsamında İTÜDER Türk Müziği Korosu, Viyolonsel Sanatçısı Tuğberk Çelikkol’un şefliğinde sahne aldı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Bursa Teknik Üniversitesi Genel Sekreteri Kenan Menteşe ve Sanatçı Kutlu Payaslı da geceye katıldı. TRT İstanbul Radyosu Türk Müziği Sanatçısı Nusret Yılmaz ve Sanatçı Melihat Gülses, ‘konuk sanatçı’ olarak eserleri seslendirdi. Konser boyunca katılımcılar, Atatürk’ün sevdiği eserleri seslendirirken duygusal anlar yaşandı.

İTÜ’DE 250’NCİ YIL GURURU

Ulu Önder Atatürk’ün bıraktığı en değerli miras olan Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamanın gururunu yaşadıklarını kaydeden Bursa İTÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tuğcu, “İTÜ mezunları olarak Cumhuriyetimizin değerlerine çok önem veriyoruz. İTÜ; tarihi değiştiren sayısız mimarlar, mühendisler, bilim insanları, devlet adamları ve sanatçılar yetiştirmiştir. Bizler de bu yıl 250. yılını kutlayan İTÜ’nün daha iyi noktalara gelmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. 100. yıl vesilesiyle gerçekleştirdiğimiz konser gelirinin tamamı İTÜ’de okuyan Bursalı öğrencilere burs olarak aktarılacak. Bu etkinliği gelenekselleştirmeyi hedefliyoruz. Bugünlerde Filistin’de yaşanan büyük insanlık dramı da bize bir kez daha Atatürk ve silah arkadaşlarına hayatımızı ve bağımsızlığımızı borçlu olduğumuzu net şekilde göstermiştir.” diye konuştu. Sahneye çıkıp şarkılara eşlik eden Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ise, “Mezunu olmaktan her zaman onur duyduğum ve yetiştirdiği nesillerle Cumhuriyetimizin hep genç kalmasını sağlayan İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Bursalı mezunları olarak Türk Müziği Korosu konserinde bir araya geldik, Ata’mızın sevdiği şarkıları hep bir ağızdan seslendirdik. Cumhuriyet; sanat demek, kültür demek, dayanışma demek… Yaşasın Cumhuriyet!” ifadelerini kullandı. Etkinlik sonunda Erdem ve Tuğcu, etkinliğe destek veren isimlere teşekkür plaketi takdim etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Bozbey, Muhtar Toplantılarına İnegöl’den Başladı

Vatandaşların devletle ilk temas noktası olan muhtarların görüşlerine büyük önem veren ve …