Home GÜNCEL Daha Güzel Bir Karacabey İçin Yatırımlar Hız Kesmiyor

Daha Güzel Bir Karacabey İçin Yatırımlar Hız Kesmiyor

- Guncellenme Tarihi: 24 Ekim 2023 16:23
9 min read
Daha Güzel Bir Karacabey İçin Yatırımlar Hız Kesmiyor için yorumlar kapalı
0

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, merkez ve kırsal mahallelerde süren çalışmalar ile yapımı tamamlanan işleri yerinde kontrol etmeye devam ediyor. Özkan, ‘ovaköyleri’ olarak tabir edilen bölgedeki denetimler kapsamında önceki gün İsmetpaşa Mahallesi’ndeydi. Özkan’a incelemelerinde Mahalle Muhtarı Mehmet Güven de eşlik etti.

Çalışmalar son aşamada

Burada bir konuşma yaparak, “Karacabey’imizde altyapı seferberliği başlatmıştık” diye hatırlatan Özkan, “İçme suyu, kanal ve yağmur suyu, Yeniköy’deki arıtma çalışmaları devam ediyor. Ve bu arada da yolların tamiratını gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Asfalt yapıyoruz, parke taş çalışması yapıyoruz. Bununla birlikte de 64 tane kırsal mahallemiz var, burada kilit parke taş çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Şimdiye kadar toplamda 470 bin metre kare kilit parke taş gerçekleştirdik. Bu noktada yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik Allah’ın izniyle. Önümüzdeki günlerde bu çalışmaları nihayete erdirmeyi düşünüyoruz. Şu anda da İsmetpaşa Mahallemizdeyiz. Şu ana kadar bu mahallemize 15 bin metre kare kilit parke taş çalışması gerçekleştirildi. Bundan sonra da bunun yarısı kadar bir faaliyet gerçekleştirilecek. İnşallah mahallemiz daha da güzelleşecek.  Parke taş tamamlandıktan sonra kanal temizleme çalışmaları da gerçekleştirilecek. Tabi biz BUSKİ ile beraber altyapı çalışmalarını gerçekleştiriyoruz Büyükşehir Belediyemizle birlikte. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’a da teşekkür ediyoruz. Sadece merkezde değil kırsalda da bu çalışmalar yapılıyor. Su depoları yapılıyor, altyapı yapılıyor ve ondan sonra da parke taşlarla yaşadığımız mahalleler güzelleştiriliyor. Gerçekten 50 yıllık sorunlar, neşter vurulmayan yaralar şu anda tedavi ediliyor. Pansuman tedavi yapılmıyor, ameliyat yapılıyor. Şehir içinde de kırsal mahallelerde de bunu gördük. Meşakkatli çalışmalar, sıkıntılı çalışmalar ama hamdolsun son aşamaya geldik. Asfalt plentimizi de aldık Karacabey Belediyesi olarak. Şehir içinde asfalt olması gereken yerleri asfalt yapıyoruz, parke taş çalışmalarını hızlandırıyoruz. Bu noktada da ihtiyaç olan yerlere de kendi imkanlarımız çerçevesinde de bunları da gerçekleştireceğiz” dedi.

Birçok noktada çalışmalar sürüyor

“Daha güzel bir Karacabey’i gerçekleştirmek için çalışmalar devam ediyor. Şehir içerisinde birçok noktada çalışmalar yapılıyor” diyen Özkan, “Küçük Sanayi’de yine sıkıntı vardı her anlamda, orada da altyapı çalışmaları gerçekleşti ve asfalt çalışmaları yapılıyor. Yani Karacabey’de birçok noktada aynı anda faaliyet gösterirken, kırsalda da farklı noktalarda bu parke taşı çalışmaları yapılıyor. Birer birer, sırasıyla mahallelerimizde bu çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda Büyükşehir Belediyemiz tarafından itfaiye binamız yapıldı, kültür merkezimizde hummalı çalışmalar var, düğün salonu yapıyoruz, gençlik merkezimizi tamamlamaya uğraşıyoruz. Her anlamda Karacabeyli hemşerilerimizin özledikleri hizmetleri bu dönemde gerçekleştirmeye çalışıyoruz.  ‘Üçlü olsun güçlü olsun’ demiştik. Karacabey Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti iktidarımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, sağanak sağanak bölgemize yatırım yağıyor. TEKNOSAB 50 bin kişiye istihdam sağlayacak devasa bir proje. İstanbul-İzmir otoyolunun girişi çıkışı Karacabey’den, buna ilave olarak da şimdi hızlı tren projesi gerçekleşiyor. Hem Hürriyet mevkiinde hem de Taşlık mevkiinde durak olacak ve Karacabey’i bu konforlu ulaşıma kavuşturacağız. Bir de Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan 8500 sosyal konut Bursa’da, bunun yarısı 4316 tanesi Karacabey’de olacak. Yeşildere barajı bitme aşamasına geldi. Bunun yanında da içme suyu ve tarımsal sulama anlamında bölgemize değer katacak Gölecik barajındaki çalışmalar devam ediyor. Biz her anlamda ‘halka hizmet, hakka hizmettir’ düsturuyla bu projelerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Nüfusa göre en çok yatırım alan ilçe olmanın kıvancını yaşıyoruz. Bu çerçevede de bunların gerçekleşmesini sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, İl Başkanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz, hayırlı olsun diyoruz” ifadelerini kullandı.

Muhtar Mehmet Güven da çalışmalardan dolayı Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’a mahalle halkı adına teşekkürlerini iletti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Bozbey, Muhtar Toplantılarına İnegöl’den Başladı

Vatandaşların devletle ilk temas noktası olan muhtarların görüşlerine büyük önem veren ve …