Home GÜNCEL BALKANTÜRKSİAD’dan Cumhuriyet’e Yakışır Organizasyon

BALKANTÜRKSİAD’dan Cumhuriyet’e Yakışır Organizasyon

- Guncellenme Tarihi: 23 Ekim 2023 11:41
7 min read
BALKANTÜRKSİAD’dan Cumhuriyet’e Yakışır Organizasyon için yorumlar kapalı
0

Balkan Rumeli Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD), Cumhuriyetin 100. yılını bir program ile kutladı.

Podyum Davet’te dernek üyelerinin katılımıyla düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Şakir, Filistin Gazze’de bir insanlık suçu işlendiğini belirterek, “Filistin’de yaşananlar ancak ve ancak tarihte eşi benzeri olmayan bir vahşet olarak tanımlanabilir. Bunlara şahit olduktan sonra büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurta sulh, cihanda sulh’ sözünün ne kadar büyük anlam taşıdığını bir kez daha anladık” diye konuştu.

“NİCE YÜZYILLAR İÇİN UMUTLUYUZ”

Fatih Şakir konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun ve gelişiminin 100. yılını kutlamanın onurunu yaşadıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyetimizin Kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürümek, ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşımak için buradayız. BALKANTÜRKSİAD olarak, kurulduğumuz günden bu yana, Türkiye’nin ve Balkanlar’ın geleceği için çalışıyor, iş dünyasını güçlendirmek ve bölge ülkeleri arasında işbirliğini teşvik etmek için çaba harcıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti kurarken hayal ettiği modern, laik ve demokratik Türkiye, bizim de hedefimizdir. İş dünyasının öncüleri olarak, ülkemizi daha da ileriye taşımak için gayret gösteriyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında, geçmişimize saygı duyarken, ikinci yüzyıla ve nice yüzyıllar için umutlarımızı yüksek tutuyoruz. Bu özel gecede, ulusal birliğimizi ve bağımsızlığımızı simgeleyen bu büyük mirasa bir kez daha sahip çıkma kararlılığımızı yineliyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılı, bir dönüm noktasıdır ve bu süreci hep birlikte daha aydınlık ve güçlü bir Türkiye inşa etmek için bir fırsat olarak görmeliyiz.  Zaten bu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti, vasiyetidir. Bu ülkenin toprağının her karışında şehitlerimizin, gazilerimizin kanı var.  onlara da sözümüz olsun ki, BALKANTÜRKSİAD olarak, bu hedefe ulaşmak için iş dünyasının gücünü kullanmaya devam edeceğiz.”

Atatürk’ün, ‘Muhacirler kaybedilmiş toprakların aziz hatıralarıdır’ sözünü hatırlatan Şakir, “Biz en büyük Balkanlı Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatıralarını yaşatıyor olmaktan çok mutluyuz. Ne mutlu bize, ne mutlu Türküm diyene. Allah bizler bir daha göç yaşatmasın, Allah bizlere bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diye konuştu.

“CUMHURİYETE VE GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ”

BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Şakir’in ardından söz alan BALKANTÜRK Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Uslu ise, “Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu günlerde ayrı bir sevinç ve gurur yaşıyoruz. Bu anlamlı günleri ne yazık ki buruk bir mutlulukla kutluyoruz. Pandemi ve deprem felaketleri ile yaşadığımız üzüntülerimiz, yakın coğrafyalarımızda yaşanan savaşların acıları ile katlandı. Ne yazık ki şimdi de Filistin’de savaşın en acımasız manzaraları gözler önüne seriliyor. İnşallah bu acılar bir an önce biter ve tüm insanlığın insanca yaşayabildiği günlere tüm dünya erişir. Bu dileklerle bizler de ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemizin önüne koyduğu en büyük hedeflerden olan eğitime destek çabalarımızla ülkemizin geleceğine güç vermek için çalışarak, Cumhuriyetimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Şakir, geceye sponsorluk desteği veren firmalara gecenin anısına plaket takdiminde bulundu. BALKANTÜRKSİAD Yönetimi’nin, Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla pasta kesmesinin ardından, Bursalı ünlü Sanatçı Fettah Can bir konser verdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gemtaş’ta Yönetim Belli Oldu

Gemlik Belediyesi’nin iştiraki olan Gemtaş A.Ş’de Belediye Başkanı Şükrü Deviren tarafında…