Home GÜNCEL İSTİFA ET ALİ AYKURT..!

İSTİFA ET ALİ AYKURT..!

- Guncellenme Tarihi: 20 Ekim 2023 22:09
6 min read
İSTİFA ET ALİ AYKURT..! için yorumlar kapalı
0

Direkt konuya giriyorum…

Özetle; Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt meclis kararı almadan, ihale yapmadan Karavan Park Alanını Bak Yapı Holding’e vermişti. Bursa Şehir Gazetesinde kaleme alınan ve benim yazdığım yazılar sonucunda bugün proje iptal edildi.

İhale olmadan, meclis kararı alınmadan hangi firma olursa olsun 70 tane tiny house satışına yol vermek, sözleşmeleri bu firmanın yapmasını sağlamak, 23 yıllığına burayı tek firmaya kapatmak ve o küçük evlerden günlük sadece 25 lira kira almak yasal mıydı? (Ali Aykurt’la konuşmamda bana aylık 2 bin lira demişti, meğer 2 bin liranın 750 lirası belediyeye gidecekmiş)

Ayrıca; 750 liranın bir kısmı da arazinin kiralandığı Orman Bölge Müdürlüğüne ödenecekti zaten..? Belediyenin o güzelim yerden elde edeceği gelir yeterli miydi? Kesinlikle hayır..! Millete 500 bin liraya alacağı küçük evi 1 milyon 800 bin liraya sattırmayı, buna aracı olmayı, belediye kazanacakken bir firmaya kazandırmayı hangi belediye yasası yazıyor..? Ve bunun bir gerekçesi olması lazım, o gerekçe ne?

Konu ne yasaldı, ne de etikti..!

Gelelim Başkan Aykurt’un bugün yaptığı kamuoyu açıklamasına..!

Açıklamanın girişinde Bebka, Büyükşehir, Valilik destekli 1 restoran, 1 konak, 15 bungalov vs yapıldığı yazılmış, konuyla ilgisi ne? Çok güzel projeydi, önceki belediye başkanı İrfan Tatlıoğlu’nun projesiydi, sizin de bir dahliniz yoktu ve zamanında hepimiz de takdir ettik..! Yine soruyorum, konuyla ilgisi ne?

Sonrasında; Karavan Park Alanını meclis kararsız, ihalesiz “profesyonel bir şekilde işletilmesi adına” Bak Yapı’ya verdik diyor. Bak Yapı’ya verdik diyemiyor tabii, onu biz anlıyoruz ama, salak değiliz ya..!

Cümlenin devamında başlıyor bu mevzuyu gündeme getiren gazetecilere saydırmaya Aykurt: “…art niyetli kişi ve gruplar tarafından farklı yerlere çekilerek “orman alanının satılacağı”, “mesire alanının özel firma ve kişilere peşkeş çekileceği” yönünde kamuoyunu yanıltıcı haberler paylaşılmıştır.” diyor.

Orman alanı satılıyor demedik, onu siz uyduruyorsunuz sayın Aykurt..! Özel firma ve kişilere peşkeş çekileceğini de söylemedik, o da sizin dışavurumunuz olsa gerek…

Madem proje doğruydu (ki doğru), madem her adım doğruydu, yasaldı, peşkeş değildi neden iptal ettiniz projeyi..? Dursaydınız kapı gibi arkasında, neden duramadınız?

Ben Ali Aykurt Bak Yapı’nın emlakçısı mı diye sormuştum, siz projeyi iptal ederek bunu kabul ettiniz..!

O arazi sizin olsaydı, aynı şartlarda verir miydiniz o şirkete..?

Proje iptalse tüm bu bahsettiğiniz iddiaları kabul etmiş olursunuz ki bu da istifa gerektirir..!

Utanmadan, bu vicdanların mahkûm ettiği etik dışı hareketi kenara bırakıp, ortaya çıkaranları mı hedef yapacaksınız? Yavaş! İstifa edeceksiniz..!

Ayrıca; “Şahsım üzerinden Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Milletvekillerimize, İl Başkanımıza ve Partimize zarar vermek üzere harekete geçen art niyetli kişi ve gruplara prim vermemek adına” cümlenizle neden bu kötü kokan konuya Büyükşehir Belediyesini, İl Başkanını, milletvekillerini çekiyorsunuz, ne demek istiyorsunuz?

Yok öyle AK Parti kurumsalının arkasına gizlenmek ve gazetecileri hedef göstermek..! Mevzu partiye zarar vermekse bunun alasını siz yapıyorsunuz Ali Aykurt, istifa edin..!

Siz meyve veren ağaç değilsiniz, ağaçtaki meyveyi hoyratça yolansınız, istifa edin..!

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Seçim Sürecini Damga Vuranlar ve Seçim Tahminlerim…

En güzelinden başlıyorum: 14 – 25 yaş arası gençler… Evet, gençlerin sürece en çok entegre…