Home GÜNCEL Meteoroloji, 20 İlde Yaşayan Vatandaşları Uyardı

Meteoroloji, 20 İlde Yaşayan Vatandaşları Uyardı

- Guncellenme Tarihi: 3 Ekim 2023 14:47
2 min read
Meteoroloji, 20 İlde Yaşayan Vatandaşları Uyardı için yorumlar kapalı
0

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Adana, Diyarbakır, Hatay, Muş, Siirt, Van, Şırnak, Ağrı, Bitlis, Elazığ, Hakkari, Mardin, Ordu, Samsun, Trabzon, Batman ve Osmaniye için sarı kodlu sağanak uyarısı yaptı. Ayrıca Artvin, Giresun ve Rize için ise turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden (MGM) yapılan açıklamaya göre Orta ve Doğu Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz bölgesindeki Hatay, Osmaniye ve Adana illerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu.

YAĞIŞLAR GİRESUN, RİZE VE ARTVİN’DE KUVVETLİ OLACAK

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, ilk saatlerden itibaren Samsun’un doğusu, Ordu, ve Trabzon’da kuvvetli yağış beklendiği açıklandı. Ayrıca, turuncu uyarının yapıldığı Giresun’un doğusu, Rize ve Artvin kıyılarında yerel çok kuvvetli ve şiddetli yağış olacağının tahmin edildiği bildirildi.

Meteoroloji, açıkladığı 20 ilde yaşayan vatandaşları uyardı

SARI KODLU UYARI YAPILDI

Öte yandan Adana, Diyarbakır, Hatay, Muş, Siirt, Van, Şırnak, Ağrı, Bitlis, Elazığ, Hakkari, Mardin, Batman ve Osmaniye için sarı kodlu sağanak uyarısı yapıldı.

VATANDAŞLARA SEL VE SU BASKINI UYARISI

MGM’den yapılan açıklamada, bölge sakinlerinden sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.

Kaynak: sondakika.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 1 Mayıs’ta Ulaşım Ücretsiz

Bursa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların tören ve kutlamalara kolaylıkla ulaşabilmesi am…