Home EKONOMİ Memur ve Emeklinin 3 Aylık Enflasyon Farkı Belli Oldu

Memur ve Emeklinin 3 Aylık Enflasyon Farkı Belli Oldu

- Guncellenme Tarihi: 3 Ekim 2023 15:27
3 min read
Memur ve Emeklinin 3 Aylık Enflasyon Farkı Belli Oldu için yorumlar kapalı
0

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve emeklinin 3 aylık enflasyon farkı belli oldu. Buna göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri şimdiden yüzde 25,11 oranında, memur ve memur emeklileri ise yüzde 35,73 oranında enflasyon farkını garantiledi. Kesin rakam ise ekim, kasım ve aralık enflasyonunun açıklanmasıyla belirlenecek.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bugün eylül ayı enflasyon verisini açıkladı. Buna göre, eylülde TÜFE aylık yüzde 4,75 arttı, yıllık yüzde 61,53 oldu. Böylece memur ve emeklinin 3 aylık enflasyon farkı da netleşti.3 aylık enflasyon farkı ile emeklilerin alacağı zam oranı şimdiden yüzde yüzde 25,11 olurken, bu oran memurlarda yüzde 35,73 oldu.

EMEKLİNİN YÜZDE 25’LİK ZAMMI CEPTE

Eylül ayı enflasyon rakamlarının TÜİK tarafından açıklanmasının ardından memur ve emekli zammında belirleyici olacak 3 aylık enflasyon farkı da şekillenmiş oldu. Enflasyon temmuzda yüzde 9,49 artarken, ağustosta yüzde 9,09, eylülde ise yüzde 4,75 oranında arttı. Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 25,11’lik enflasyon farkını şimdiden cebe koydu.

3 AYLIK MEMUR ZAMMI YÜZDE 35,73

Memurların enflasyon farkı ise daha farklı hesaplanıyor. Memur enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı hesaba katıldığında enflasyon farkı dahil 3 aylık memur zammı yüzde 35,73 oldu.

GÖZLER EKİM, KASIM VE ARALIK VERİSİNDE

Kesin zam oranı ekim, kasım ve aralık ayı enflasyonlarının açıklanmasıyla ortaya çıkacak. 3 aylık enflasyon verisinin de eklenmesiyle memur ve emeklinin ocakta alacağı zamlı maaşlar hesaplanacak.

EN DÜŞÜK MAAŞ NE KADAR OLACAK?

Yüzde 25’lik zamma göre en düşük emekli maaşı 7.500 TL’den 9.375 TL’ye, yüzde 35,73’lük zamma göre en düşük memur maaşı 22 bin TL’den 29 bin 860 TL’ye çıkacak. Ekim, kasım ve aralık enflasyon verisinin açıklanmasıyla bu rakamlar daha da artacak.

Kaynak: sondakika.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Erasmuslu Öğrenciler Bursa Hayvanat Bahçesi’nde

Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Erasmus öğrenci değişim programı kapsamında Bul…