Home GÜNCEL BUİKAD ve Mudanya Üniversitesi’nden İş Birliği

BUİKAD ve Mudanya Üniversitesi’nden İş Birliği

- Guncellenme Tarihi: 2 Ekim 2023 15:41
3 min read
BUİKAD ve Mudanya Üniversitesi’nden İş Birliği için yorumlar kapalı
0

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD), gönüllü üyelerinin proje eğitimlerinden geçerek kız öğrencilere kariyer koçluğu desteği sağladıkları, 16 yıldır sürmekte olan “Noktalama Projesi”ni Mudanya Üniversitesi’nde de uygulayacak. BUİKAD ile Mudanya Üniversitesi bu konuda bir işbirliği protokolü imzaladı.

BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeyda Şençayır, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Zuhal Aslı Saka ve Nazan Akıncı ile Genel Sekreter Gülnur Algül’den oluşan heyet, Mudanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Tosun’u ziyaret etti.

Ziyarette derneğin çalışmaları ile ilgili bilgiler veren BUİKAD Başkanı Şeyda Şençayır, ilk olarak 2007 yılında hayata geçirilen “Noktalama Projesi” kapsamında,  Noktalama Projesi lideri ve eğitmen koçu Özlem Baş Bayraktar’dan koçluk eğitimleri alan gönüllü üyelerin, üniversitelerin 3. ve 4. sınıf kız öğrencilerine kariyer koçluğu yaptıklarını kaydetti.

BUİKAD üyelerinin projede gönüllü olarak görev aldıklarını, kız öğrencilere proje döneminde 8-10 seans kariyer koçluğu hizmeti verdiklerini kaydeden Şençayır, “Noktalama Projesi kapsamında iş yaşamıyla ilgili konularda, konusunun uzmanı BUİKAD üyeleri tarafından öğrencilere eğitimler veriliyor. Bugüne kadar BUİKAD üyelerinin yüzde 60’ının koçluk yaptığı Noktalama Projesi ile 500’ün üzerinde kız öğrencinin hayatına dokunuldu” dedi.

Mudanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Tosun ise, üniversitelerin iş dünyası ile iç içe çalışması gereken kurumlar olduğunu ifade etti. Mudanya Üniversitesi olarak, Bursa iş dünyası ile etkin bir iletişim içinde olduklarını, bu kapsamda BUİKAD ile de işbirliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti.

Ardından, Mudanya Üniversitesi ile BUİKAD arasındaki “Noktalama Projesi” iş birliği protokolü Rektör Prof. Dr. Hasan Tosun ile BUİKAD Başkanı Şeyda Şençayır arasında imzalandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Çocuk Şenliği, Minik Öğrencilerin Gösterileriyle Son Buldu

Osmangazi Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düze…