Home GÜNCEL Rusya’dan ”Karabağ” Açıklaması

Rusya’dan ”Karabağ” Açıklaması

- Guncellenme Tarihi: 20 Eylül 2023 12:53
2 min read
Rusya’dan ”Karabağ” Açıklaması için yorumlar kapalı
0

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Azerbaycan ve Ermenistan’ın, Rusya ile birlikte imzalanan üçlü anlaşmalara uymaları gerektiğini belirterek, ”Herkesi bu belgelerin hükümlerine, gerçekleri de dikkate alarak uymaya çağırıyoruz. Ermeni tarafının Azerbaycan’ın 1991 itibarıyla topraklarını tanıdığı gerçeğini kastediyoruz.” dedi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Karabağ ile ilgili daha önce Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında varılan üçlü anlaşmalara uyulması gerektiğini belirterek, “Herkesi bu belgelerin hükümlerine, yeni gerçekleri de dikkate alarak uymaya çağırıyoruz.” dedi.

“ASKERİ HAREKATIN BAŞLAMASINDAN ENDİŞE DUYUYORUZ”

Peskov, başkent Moskova’da, Azerbaycan’ın Karabağ’da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek üzere başlattığı antiterör operasyonuyla ilgili olarak gazetecilere değerlendirmelerde bulundu. Karabağ’daki durumdan ötürü endişe duyduklarını aktaran Peskov, “Gerilimin keskin bir şekilde artmasından ve askeri harekatın başlamasından endişe duyuyoruz.” ifadesini kullandı.

Kremlin'den 'Karabağ' açıklaması: Belgelerin hükümlerine uymaya çağırıyoruz

BELGELERE UYMA ÇAĞRISI YAPTI

Azerbaycan ve Ermenistan’ın, Rusya ile birlikte imzalanan üçlü anlaşmalara uymaları gerektiğini belirten Peskov, “Tek esaslı dayanak, Rusya, Ermenistan ve Azerbaycan arasında imzalanan üçlü belgelerdir. Herkesi bu belgelerin hükümlerine, gerçekleri de dikkate alarak uymaya çağırıyoruz. Ermeni tarafının Azerbaycan’ın 1991 itibarıyla topraklarını tanıdığı gerçeğini kastediyoruz.” dedi.

TEMASLAR SÜRÜYOR

Kremlin Sözcüsü Peskov ayrıca, bölgedeki durumun diplomatik çözümü için Bakü ve Erivan’la temasları sürdürdüklerini kaydetti.

Kaynak: sondakika.com, AA

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

MÜSİAD Üyelerine Finansal Okur Yazarlık Eğitimi

Ülke ve Bursa ekonomisini geliştirme odaklı öncü üyelerinin rekabet rekabet gücünü artırma…