Home GÜNCEL Yeşilova’dan kadın dostu proje

Yeşilova’dan kadın dostu proje

- Guncellenme Tarihi: 24 Ağustos 2023 14:36
10 min read
Yeşilova’dan kadın dostu proje için yorumlar kapalı
0

Yeşilova Holding’in kadınların daha güçlenmesi ve desteklenmesi önceliği çerçevesinde hayata geçirdiği “İş’te Denge” projesinin lansmanı gerçekleşti. Proje kapsamında kadın çalışanların desteklenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı hedefleniyor.

Toplumsal ve bireysel refahın kadın-erkek eşitliğinden geçtiğine inanan ve bunu her koşulda dile getiren Yeşilova Holding, bu konuda yeni projeyi devreye aldı. Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Yeşilova liderliğinde hayata geçirilen ‘İşte Denge’ projesi kapsamında fırsat eşitliğine yönelik alınan ve yeni dönemde uygulamaya geçirilecek çalışmalar, ‘Kadın Çalışanlarımızın Desteklenmesi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Manifestosu’ adı altında açıklandı. İş’te Denge projesi için düzenlenen lansman törenine; Yeşilova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Yeşilova, İcra Kurulu Başkanı A. Yalçın Yeşilova, Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Yeşilova ile Holding ve grup şirketlerinin yöneticileri ve çalışanlar katıldı.

“ÖRNEK UYGULAMALAR GERÇEKLEŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Lansman töreninde bir konuşma yapan Yasemin Yeşilova şunları söyledi: “Yeşilova Grubu olarak geçmişten bugüne kurumsal yapımızı oluşturan ilkeler ve sahip olduğumuz değerler ile tüm paydaşlarımız için fayda yaratma anlayışıyla hareket ediyoruz. Bu doğrultuda faaliyetlerimizi BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları çerçevesinde sürdürürken, en değerli varlığımız olan çalışanlarımızın refahını ve gelişimini odağımıza alıyoruz. İçinde bulunduğumuz ekosistemde daha üretken ve kapsayıcı bir kurum kültürü oluşturma hedefiyle çalışıyor, çeşitlilik ve kapsayıcılığı benimsiyor, cinsiyet ayrımcılığına karşı duruyoruz. Bugün burada açıkladığımız İş’te Denge projesi ile uzun vadeli sürdürülebilir değerler yaratmayı hedeflerken, ‘Kadın Çalışanlarımızın Desteklenmesi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Manifestosu’ ile belirlediğimiz taahhütlerle de bu alandaki perspektifimizi çok daha geniş ve uzun vadeli bir yaklaşımla ele alacağımızı ifade ediyoruz. Yeni ve örnek uygulamalarla, bu alandaki performansımızı ve ilerlememizi paylaşmaya devam edeceğiz. Bu adımın aynı zamanda, toplum ve paydaşlarımız ile kurduğumuz güçlü iletişim ile güvene dayalı ilişkinin daha da gelişmesine ve örnek teşkil etmesine katkı sağlayacağına inanıyorum.”

“HEP DAHA İYİSİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Yeşilova Grubu’nun kurulduğu günden beri insan odaklı bir kurum kültürü oluşturma hedefiyle çalışmalarına devam ettiğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Yeşilova da şunları kaydetti: “Yeşilova olarak bugüne kadar çok başarılar elde ettik, yatırımlar yaptık, büyüdük, Grubumuza güç kattık. Ama tüm bunları hep birlikte başardık. İnandığımız ve bizi bugünkü başarılara ulaştıran konularda da hep daha iyisini istedik. Bugün de hem toplumsal noktada hem de ailemizin bir parçası olan kadın çalışanlarımız için daha iyiye ulaşmak için bir araya geldik. Çünkü bu bizim kültürümüzde var. Daha iyiye ulaşmak için çalışmaya devam edeceğiz.”

Konuşmaların ardından lansman toplantısına katılan tüm yöneticiler ve çalışanlar, manifestoyu imzaladı.

İşte manifestonun ayrıntıları ve Yeşilova Holding’in bu alandaki taahhütleri:

İş’te Denge

Kadın Çalışanlarımızın Desteklenmesi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Manifestosu

Yeşilova Grubu olarak, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlenmesi, desteklenmesine yönelik taahhütlerimiz:

*Başlatmış olduğumuz ‘İş’te Denge’ projemiz ile kadın çalışanlarımızın desteklenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği adına içinde bulunduğumuz ekosisteme katkı sağlayacağımıza söz veriyoruz.

*Toplumsal cinsiyet eşitliğini destekliyoruz. Bu eşitliğin de öncelikle kadın ve kız çocuklarının iş ve sosyal hayatta desteklenerek güçlendirilmesi ile sağlanabileceğine inanıyor, grubumuz bünyesindeki çalışma arkadaşlarımıza gereken destekleri veriyoruz.

* Grubumuz genelinde tüm süreç ve politikalarda cinsiyete ilişkin her türlü ayrımcılığa karşı duruyoruz. Kadın ve erkek çalışanların işe alım sürecinden itibaren tüm fabrika ve ofislerimizde iş ortamlarının sağlık, güvenlik kuralına uygun olması ve refahının artırılmasına yönelik uygulamaları hayata geçiriyoruz.

* Kadın çalışanlarımızın iş hayatına tutunmaları için yetkinliklerinin geliştirilmesi ve daha çevik bir yapıya kavuşmaları amacıyla eğitim, kurs ve profesyonel gelişim olanaklarını destekliyoruz. Teknik yetkinliklerinin artırılmasının yanında, sürekli öğrenme, değişime uyum sağlama ve sorunlara karşı çözüm üretebilmeyi içeren beceriler noktasında eğitimler ve uygulamalar gerçekleştiriyoruz.

* Grubumuz genelinde her kademede toplumsal cinsiyet eşitliğini gözetiyor, tüm pozisyon ve görevlerde kadın istihdamını artırıcı çalışmaların yapılmasını amaçlıyoruz. Yönetim kademelerimizde kadınların temsil edilmesi için çalışmalar yapıyoruz.

*Toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki farkındalığımızı tüm iç ve dış iletişimlerimizdeki söylemlerimizde yansıtıyor, bu konudaki hassasiyetimizi her alanda vurguluyoruz.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gemtaş’ta Yönetim Belli Oldu

Gemlik Belediyesi’nin iştiraki olan Gemtaş A.Ş’de Belediye Başkanı Şükrü Deviren tarafında…