Home GÜNCEL ARTKAFKON’un Genişletilmiş Toplantısında Artvin’in Sorunları Masaya Yatırıldı

ARTKAFKON’un Genişletilmiş Toplantısında Artvin’in Sorunları Masaya Yatırıldı

- Guncellenme Tarihi: 23 Ağustos 2023 11:40
5 min read
ARTKAFKON’un Genişletilmiş Toplantısında Artvin’in Sorunları Masaya Yatırıldı için yorumlar kapalı
0

Artvin-Ahıska-Batum Dernekleri Konfederasyonu’nun (ARTKAFKON) genişletilmiş toplantısı AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik’in katılımıyla Bursa Yusufeliler Derneği ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Bursa ile Artvin arsındaki ilişkilerin geliştirilmesi yanı sıra Artvin’in genel sorunları ve ekonomik meselelerinin masaya yatıldığı toplantıya, CHP 24. dönem Bursa Milletvekili İlhan Demiröz24. ve 25. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, ARTKAFKON’un Genel Başkanı Bahadır Celal Manasoğlu, Konfederasyon üyeleri İstanbul Kardef Federasyonu Başkanı Mehmet Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri Kocaeli Karbafed Federasyon Başkanı Mikail Kalyoncu ile yönetim kurulu üyeleri, konfederasyona bağlı dernek ve federasyonların temsilcileri katıldı.

Toplantıda değerlendirmelerde bulunan AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik, Artvinli iş insanlarının doğdukları kente yatırım yapması ve istihdamın artmasını sağlayarak işsizliğin azaltılması gerektiğini ifade etti.  Artvin’in alt yapı ve yol asfaltlama çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini belirten Milletvekili Faruk Çelik, “Artvin’de önceliklerimiz arasında yol problemi bulunmaktadır. Buna yönelik görüşmelerimiz ve bölgede çalışmalarımız sürüyor. O coğrafyaya yönelik tüm plan proje ve fikirlere açığız.  Beraberce bu fikirleri tartışıp ilgili uzmanlarla masa yatırdıktan sonra hayata geçirebiliriz. Herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Öte yandan destek ve teşvikler içinde görüşmeler yapıyorum. Artvin’e teşvik verilirse onlarca yere irili ufaklı iş yerleri açılır ve istihdam için Bursa’dan ve de Türkiye’nin her yerinden insanlar memleketlerine döner, bol gıdanın olduğu, temiz havanın olduğu memleketlerine geri dönerler. 174 bin olan nüfusun artacağı ve geri dönüşlerin başlayacağı inancındayım” dedi.

Genişletilmiş toplantı sonrası açıklamada bulunan ve Artvin’e yararlı olacakları projelerde yer almaya gönüllü olduklarını ifade eden ARTKAFKON Genel Başkanı Bahadır Celal Manasoğlu da şöyle konuştu; “Bursa’da Artvin’i temsil eden sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri olarak Artvin’in sorunlarını AK Parti Artvin Milletvekili sayın Faruk Çelik’e ileterek fikir alışverişinde bulunduk. Vekilimiz sayın Faruk Çelik de tespit ettiği problemleri aktardı ve fikir alışverişinde bulunduk. Doğduğumuz topraklarımıza, memleketimize elbette borcumuz var. Üstümüze ne düşüyorsa yapabileceklerimizi ve projelerimizi birbirimizle paylaşmalıyız. Hayata geçirebileceğimiz projeler üzerinde yoğunlaşmalıyız.”

Toplantı sohbet ve Konfederasyona bağlı dernek ile federasyonların temsilcilerinin sorunları aktarmasıyla son buldu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Ercan Özel Belediyenin Borcunu Açıkladı

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, belediyenin geçmiş dönemden devraldığı borç bilgisi…