Home GÜNCEL Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Japonya Büyükelçisiyle bir araya geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Japonya Büyükelçisiyle bir araya geldi

- Guncellenme Tarihi: 17 Ağustos 2023 12:42
5 min read
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Japonya Büyükelçisiyle bir araya geldi için yorumlar kapalı
0

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Takahiko Katsumata ve bazı Japon şirketlerinin yöneticileriyle bir araya geldi. Şimşek, görüşmede Japonya’nın önde gelen şirket yöneticilerinin yatırım iklimine ilişkin öneri ve tespitlerini dinlediklerini belirtti. Şimşek, önümüzdeki aylarda Japon yatırımcılarla daha geniş çaplı görüşmeler yapmak üzere Japonya’ya gitmeyi düşündüklerini ifade etti ve Japonya Büyükelçisi’ne teşekkürlerini iletti.

Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Takahiko Katsumata ve bazı Japon şirketlerinin yöneticileriyle bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, toplantıya ilişkin “Oldukça verimli bir toplantı oldu. Önümüzdeki aylarda Japon yatırımcılarla daha geniş çaplı görüşmeler yapmak üzere Japonya’ya gitmeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

JAPON ŞİRKETLEİRN YÖNETİCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Takahiko Katsumata ve bazı Japon şirketlerinin yöneticileriyle bir araya geldi. Şimşek, eski adı Twitter olan X sosyal medya platformu hesabından yaptığı paylaşımda görüşmeye ilişkin bilgi verdi.

“ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA JAPONYA’YA GİTMEYİ DÜŞÜYORUZ”

Türkiye’de yatırımları olan Japonya’nın önde gelen şirket yöneticileriyle bir araya gelerek yatırım iklimine ilişkin öneri ve tespitlerini dinlediklerini belirten Şimşek, “Oldukça verimli bir toplantı oldu. Önümüzdeki aylarda Japon yatırımcılarla daha geniş çaplı görüşmeler yapmak üzere Japonya’ya gitmeyi düşünüyoruz.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Japonya'nın Ankara Büyükelçisi ve Japon şirket yöneticileriyle bir araya geldi

“ÜLKEMİZE YATIRIM YAPAN TÜM PAYDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Ev sahipliği ve değerli katkıları için Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Takahiko Katsumata’ya teşekkür ederim. Ülkemize yatırım yapan, istihdam sağlayan ve katma değer üreten tüm paydaşlarımızın yanındayız.” ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Japonya'nın Ankara Büyükelçisi ve Japon şirket yöneticileriyle bir araya geldi

BORSAYA 15 GÜNDE 500 BİNDEN FAZLA YATIRIMCI GİRDİ

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Mehmet Şimşek’in, Merkez Bankası Başkanlığı’na Hafize Gaye Erkan’ın getirilmesiyle başlayan ekonomide yeni dönem meyvelerini vermeye başladı. Türkiye’nin ortodoks politikalara dönmesiyle hareketlenen borsada yatırımcı sayısı yeni tarihi zirvesine ulaştı. Merkezi Kayıt Kuruluşu’nun verilerine göre borsada yatırımcı sayısı 15 Ağustos itibarıyla 5 milyon 636 bin 160 seviyesine ulaşarak rekor kırdı. Yatırımcı sayısı 31 Temmuz tarihinde 5 milyon 99 bin 82 seviyesindeydi. Böylelikle 15 günde borsaya giren pay senedi bakiyeli yatırımcı sayısı 537 bin oldu.

YATIRIMCI SAYISI YILLIK BAZDA YÜZDE 114 ARTTI

MKK’nın yayımladığı verilere göre aylık yatırımcı sayısı artışı 1 milyon 216 bin 954’e ulaşırken aylık artış oranı yüzde 27,54 oldu. Veriler yıllık bazda incelendiğinde ise yatırımcı sayısı artışının 3 milyon 3 bin 214 yıllık artış oranın da yüzde 114,06 seviyesinde gerçekleştiği gözlendi.

Kaynak: sondakika.com, AA

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Özel: YESAŞ’ın Marka Değerini Artıracağız

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, YESAŞ’ın 42. OIağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşm…