Home GÜNCEL CHP, Meclisi Olağanüstü Toplantıya Çağırıyor

CHP, Meclisi Olağanüstü Toplantıya Çağırıyor

- Guncellenme Tarihi: 3 Ağustos 2023 12:53
3 min read
CHP, Meclisi Olağanüstü Toplantıya Çağırıyor için yorumlar kapalı
0

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni olağanüstü toplantıya çağırdıklarını açıkladı. Günaydın, ek motorlu taşıt vergisiyle ilgili Anayasa Mahkemesi’ne başvurduklarını ve umutlarının bu verginin iptal edilmesi olduğunu belirtti. Ayrıca, Akbelen ormanlarının incelenmesi için Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdıklarını ifade etti.

Geçtiğimiz haftalarda vergi zamlarını görüşmek için TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağıran CHP, bir kez daha harekete geçti. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Akbelen ormanlarının incelenmesi için TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağırdıklarını söyledi.

CHP, EK MOTORLU TAŞIT VERGİSİNİ AYM’YE GÖTÜRDÜ

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Günaydın, ek motorlu taşıt vergisine ilişkin teklifin maddesini Anayasa Mahkemesi’ne götürdüklerini belirtti. CHP’li Günaydın, “Anayasa Mahkemesi ilk inceleme toplantısını yapmış, esastan inceleme kararı vermiş. Umuyoruz ki ilk taksit ödemelerinden evvel Anayasa Mahkemesi bu konuda iptal kararı verir, bu haksız toplam 30 milyar TL’yi aşan Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemesinden kurtulurlar.” ifadelerini kullandı.

TBMM’Yİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

Günaydın, Akbelen ormanlarının her yönüyle incelenmesi gerektiğini söyleyerek, “Biz bu çerçevede Türkiye Büyük Millet Meclisini önümüzdeki salı günü, yani 8 Ağustos günü olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. Türkiye’nin dağ gibi biriken sorunları var. Bu sorunu açık olarak ortaya koyalım. Bu tatil herkesin olduğu gibi 15-20 gün olabilir. Meclisin açık olmadığı günlerde seçildiğin illerde vatandaşla birlikte olursun. Dilekçe verildi veya verilmek üzere.” diye konuştu.

Kaynak: sondakika.com, İHA

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Şükrü Deviren’den Güneş Spor’a Özür Ziyareti

Geçtiğimiz hafta sonu Gemlik’te oynanan ve çıkan olaylar sonrasında spor ruhuna yakışmayan…