Home GÜNCEL Bursa Büyükorhan Kocadere Göleti’nde Çalışmalar Aralıksız Devam Ediyor

Bursa Büyükorhan Kocadere Göleti’nde Çalışmalar Aralıksız Devam Ediyor

- Guncellenme Tarihi: 31 Temmuz 2023 14:01
3 min read
Bursa Büyükorhan Kocadere Göleti’nde Çalışmalar Aralıksız Devam Ediyor için yorumlar kapalı
0

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Çalışmalar Aralıksız Sürüyor

Bursa Büyükorhan Kocadere Göleti’nde çalışmalar son hızla sürüyor. Gövde dolgusu imalatlarının devam ettiği projede % 45 fiziki gerçekleşme oranı aşılırken DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, projeyi bitirmek için adeta zamanla yarıştıklarını söyledi.

Ön Yüzü beton Kaplı Kaya Dolgu tipinde inşa edilen Kocadere Göleti’nde şu anda gövde dolgusu inşaatının devam ettiğini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, gövde dolgusunun 884.50 m kotuna ulaşarak tamamlanacağı ve akabinde dolusavak imalatlarına başlanacağını bildirdi.

850.000 m3 İçme ve Kullanma Suyu İhtiyacı Karşılanacak.

%45 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, ‘Çalışmaları devam eden Bursa Büyükorhan Kocadere Göleti’nin tamamlanması ile gölette depolanacak su ile Bursa ili, Büyükorhan ilçe merkezi ve yakın çevresindeki köy yerleşim yerlerinin 850.000 m3 içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanacağını’ söyledi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gemtaş’ta Yönetim Belli Oldu

Gemlik Belediyesi’nin iştiraki olan Gemtaş A.Ş’de Belediye Başkanı Şükrü Deviren tarafında…