Home EKONOMİ Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapanlara ceza kesti

Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapanlara ceza kesti

- Guncellenme Tarihi: 28 Temmuz 2023 13:18
3 min read
Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapanlara ceza kesti için yorumlar kapalı
0

Ticaret Bakanlığı’nın otomotiv, gıda ve diğer temel ihtiyaç maddelerindeki fahiş fiyat artışı ve stokçulukla ilgili mücadelesi sürüyor. Bu kapsamda 2023 yılında vatandaşları mağdur eden fırsatçılara 176’sı marketler olmak üzere toplam 361 milyon TL ceza kesildi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabından stokçuluk ve fahiş fiyata karşı aldıkları önlemleri paylaştı. Otomotiv, gıda ve diğer temel ihtiyaç maddelerindeki fahiş fiyat artışı ve stokçulukla ilgili mücadeleye aralıksız devam ettiklerini belirten Bakan Bolat, 2023 yılında fırsatçılara toplamda 361 milyon TL ceza kesildiğini belirtti.

Bakan Bolat sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ticaret Bakanlığımızın görev ve yetki alanı çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz düzenlemelerle; iç ticaretimizde adil, şeffaf ve rekabetçi bir piyasa yapısını sürdürülebilir kılmayı ve fiyat istikrarına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu kapsamda, otomotiv, gıda ve diğer temel ihtiyaç maddelerindeki fahiş fiyat artışı ve stokçulukla mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Vatandaşlarımıza karşı haksız uygulama ve aldatıcı reklamlara ilişkin tüketicilerimizi koruyucu tedbirlerimizi alıyoruz.

“FIRSAT VERMEYECEĞİZ”

Denetimlerimizi aralıksız sürdürüyor; Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu ve Reklam Kurulu eliyle idari yaptırımları gecikmeksizin uyguluyoruz. Perakende ve elektronik ticarette özellikle KOBİ’lerimizi korumaya ve haksız ticari uygulamaları ortadan kaldırmaya dönük önemli düzenlemeleri hayata geçirdik. Vatandaşlarımızı mağdur edenlere fırsat vermeyeceğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum.”

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat artışı ve stokçulukla mücadeleyi sürdürüyor
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat artışı ve stokçulukla mücadeleyi sürdürüyor
Kaynak: sondakika.com, İHA
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

BTÜ Rektörü Naci Çağlar Basınla Buluştu

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, basın mensuplarıyla bir ara…