Home GÜNCEL Bilinçli Oyun Anaokulu ‘Bağ Odaklı’ Sistem İle Travmasız Uyumu Sağlıyor

Bilinçli Oyun Anaokulu ‘Bağ Odaklı’ Sistem İle Travmasız Uyumu Sağlıyor

- Guncellenme Tarihi: 6 Temmuz 2023 12:26
5 min read
Bilinçli Oyun Anaokulu ‘Bağ Odaklı’ Sistem İle Travmasız Uyumu Sağlıyor için yorumlar kapalı
0

Bursa’da ‘bağ odaklı’ sistem ile okul öncesi çocukların ailelerinden güvenli şekilde ayrılıp uyum sağlamalarını temin eden Bilinçli Oyun Anaokulu, yeni dönem öncesi hazırlıklarını tamamladı. Yaz okulu ile kesintisiz hizmet veren okulda, atölye temelli eğitim faaliyetleri hazırlandı.

Mudanya Çağrışan’da hizmet veren Bilinçli Oyun Anaokulu’nda ‘bağ odaklı’ sistem ile çocukların uyum süreci başarılı bir şekilde tamamlanıyor. Atölye temelli eğitim faaliyetleriyle de okul öncesi çocukların gelişimi doğru yönde sağlanıyor.

Ayrılık Süreci Travmasız Tamamlanıyor

Kurucusu olduğu Bilinçli Oyun Anaokulu’nda çocukların okula alışma sürecini, ebeveynleri ile geçirdikleri için uyum sürecini sağlıklı şekilde gerçekleştirdiklerini anlatan Çocuk Gelişimi Özel Eğitim Uzmanı ve Aile Danışmanı Özge Selçuk Bozkurt, “Günümüz dünyasında ebeveynlerin çocuklara yaklaşımı değişti. Özellikle pandemi sonrası çocukların sosyalleşme ihtiyaçları daha da arttı. Anne-babasından ilk defa ayrılacak çocuklar, bu süreçte psikolojik travma yaşayabiliyor. Biz, bu ayrılık sürecine saygı duyuyor ve çocuğun duygusal gelişimini destekliyoruz. Okula anne-babasıyla gelen çocuk, öğretmeni ile güvenli bağ kurana kadar ebeveynler de okulumuzda misafir oluyor. Bu bağ oluştukça, ailelerimiz de yavaş yavaş çocuklarını öğretmenleriyle baş başa bırakıyor. Böylece ayrılık sürecinin travmasız tamamlanmasını sağlıyoruz.” diye konuştu.

Cumartesi Günü Yeni Döneme ‘Merhaba’ Denilecek

Anaokulunda atölye temelli eğitim sistemi uyguladıklarını da belirten Özge Selçuk Bozkurt, “Bu sistemde çocuğun atölyelerdeki performansı değerlendiriliyor. Dolayısıyla çocuğun ilgi ve yetenek alanlarının belirlenmesinde bu sistemin önemi büyük. Nasıl bir çocuğu tüm gün boyunca oturma odasında tutmuyorsak okulda da bir sınıfta değil, daha geniş alanı kullanarak atölyeler arasında eğlence ve öğrenmenin olduğu eğitim programı ile bir günü geçirmelerini sağlıyoruz. Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun öğretmenlerimiz, 10 kişilik sınıflarımız, atölye etkinliklerimiz ile çocuklarımıza eğlenirken öğrenme imkânı sunuyoruz. Burada dilimiz, oyun dilidir. Programımız, ‘öğrencelidir’ (eğlence + öğrenme). 10 kişilik sınıflarda doğaya saygılı, insani erdemleri koruyan ve destekleyen programımızda bahçe de günün bir kısmının geçirildiği mekân olarak kullanılmaktadır.” dedi. Yeni dönem kayıtlarının devam ettiğini de kaydeden Özge Selçuk Bozkurt, Mudanya Çağrışan’daki anaokullarında 8 Temmuz Cumartesi günü, saat 18.00’de gerçekleştirecekleri etkinlik ile yeni döneme ‘Merhaba’ diyeceklerini de sözlerine ekledi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

19 Mayıs Coşkusu Hiç Bitmeyecek

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Gençlik Şenliği’ ile kentin dört bir tarafınd…