Home GÜNCEL Dünya Tarihindeki En Sıcak Gün 3 Temmuz Olarak Kayıtlara Geçti

Dünya Tarihindeki En Sıcak Gün 3 Temmuz Olarak Kayıtlara Geçti

- Guncellenme Tarihi: 5 Temmuz 2023 13:32
3 min read
Dünya Tarihindeki En Sıcak Gün 3 Temmuz Olarak Kayıtlara Geçti için yorumlar kapalı
0

3 Temmuz, dünyada tüm zamanların en sıcak günü olarak kaydedildi. Küresel ortalama sıcaklık 17,01 derece olarak ölçüldü ve Ağustos 2016’da ölçülen 16,9 dereceyi aştı. İklim değişikliği kaynaklı aşırı sıcak hava dalgaları dünya genelinde etkisini gösterirken, ABD, Çin, Hindistan ve İran gibi ülkelerde sıcaklık rekorları kırıldı. Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) El Nino koşullarının başladığını duyurarak küresel sıcaklık artışının hızlanacağını ve hava koşullarının etkileneceğini belirtti.

Küresel ortalama sıcaklığın 17,01 derece olarak ölçüldüğü 3 Temmuz, dünyada tüm zamanların en sıcak günü olarak rekor kırdı. İnsan faaliyetleri kaynaklı iklim değişikliğinin yol açtığı aşırı sıcak hava dalgalarının tüm dünyada etkisini gösterdiği bu dönemde, 3 Temmuz tüm zamanların en sıcak günü oldu.

2016 YILINDAKİ REKORU GEÇTİ

ABD meteoroloji servisi Çevre Koruma Ulusal Merkezinin (NCEP) verilerine göre, dün kaydedilen rekor sıcaklık, Ağustos 2016’da ölçülen 16,9 dereceyi aştı.

3 Temmuz, dünya tarihindeki en sıcak gün olarak kayıtlara geçti

150 KİŞİ ÖLDÜ

Son haftalarda ABD sıcak hava dalgasının etkisinde bulunurken, Çin 35 dereceyi aşan sıcaklıkla mücadele ediyor. Hindistan’da etkisini gösteren aşırı sıcaklar 150’yi aşkın can kaybına yol açtı. İran resmi ajansı IRNA’ya göre, Zehek ve Hirmend kentlerinde sıcaklık 50 dereceyi buldu.

ERKEN UYARI SİSTEMLERİ KRİTİK

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), bugün El Nino koşullarının başladığını duyurdu. El Nino’nun küresel sıcaklık artışını hızlandıracağı bildirilen WMO’nun açıklamasında, dünyanın farklı bölgelerinde hava koşullarının etkileneceği, can güvenliği için erken uyarı sistemlerinin kritik olduğu ifade edildi.

Kaynak: sondakika.com, AA
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Bozbey, “Yeni Bir Sistemle Bursaspor’u Ayağa Kaldırmalıyız”

Bursaspor Divan Kurulu toplantısına katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozb…