Home GÜNCEL Kaya, TÜRKONFED’in Güneydoğu Toplantısını Değerlendirdi

Kaya, TÜRKONFED’in Güneydoğu Toplantısını Değerlendirdi

- Guncellenme Tarihi: 12 Haziran 2023 10:09
3 min read
Kaya, TÜRKONFED’in Güneydoğu Toplantısını Değerlendirdi için yorumlar kapalı
0

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından organize edilen Güneydoğu Bölge Toplantısına katılan Bursa Genç Sanayici İş İnsanları ve Yöneticileri Derneği (GESİAD) Başkan Murat Kaya, “Bölge ekonomisi çok canlı, Gabar’da bulunan petrol rezervi ise çok ümit vaat ediyor” dedi.

Şırnak Genç İş Adamları Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıların çok verimli geçtiğini söyleyen Kaya, “Güneydoğu Bölge Toplantısı temaslarımız sırasında Bursa’dan da tanıdığımız Kemal Bilim’in Başkanlığını yaptığı Dicle Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DİCLESİFED) başta olmak üzere Cizre, Şırnak, Siirt, Silopi’deki iş insanları ile olumlu görüşmeler gerçekleştirdik. Valimiz ve yerel yöneticiler ile Cizre Kaymakamlığı, Şırnak Belediyesi yanı sıra ticaret ve sanayi odası yetkililerinden aldığımız bilgiler bizler çok mutlu etti. Bölgenin huzur içinde olduğunuz bizzat müşahede ettik” dedi.

Cudi Dağı ve Gabar Bölgesi’nde yeni bulunan petrol rezervi ile ilgili yerinde bilgi aldıklarını da söyleyen GESİAD Başkan Murat Kaya, “Yetkililer, Gabar’daki petrol keşfinin Türkiye için oldukça pozitif olduğunu söylüyorlar. Gravitesi çok yüksek olmak üzere günlük 100 bin varil potansiyelden bahsediliyor. Bu ülkemiz için büyük kazanım ve petrolde dışa bağımlılığımızı bir ölçüde azaltmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

Cizre ve Şırnak’tan sonra Silopi’de de çeşitli temaslarda bulunacaklarını sözlerine ekleyen GESİAD Başkanı Murat Kaya bölge iş insanlarını Bursa’ya davet ettiklerini de dile getirdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Ercan Özel Belediyenin Borcunu Açıkladı

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, belediyenin geçmiş dönemden devraldığı borç bilgisi…