Home GÜNCEL BEBDER Tekstil Sektörüne Güç Katacak

BEBDER Tekstil Sektörüne Güç Katacak

- Guncellenme Tarihi: 2 Haziran 2023 15:27
12 min read
BEBDER Tekstil Sektörüne Güç Katacak için yorumlar kapalı
0

Bursa Emprime Baskıcılar Derneği (BEBDER) 1. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Tek liste ile gerçekleştirilen genel kurul sonrasında kurucu başkan Fuat Yenikapı ve ekibi BEBDER’in yönetimine seçildiler.

BEBDER’in 1. Olağan Genel Kurulu üyelerin yoğun katılımları ile Podyum Davet’te gerçekleştirildi.

Genel Kurula ayrıca Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız, AK Parti Bursa İl Yöneticisi Fatih Dursun, İYİ Parti İl Başkan Vekili Nevzat Kocakurt, Yıldırım Belediye Meclis Üyesi Tarık Köse, BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit, İstanbul Emprime Baskıcılar Derneği Başkanı Aydın Uysal, TEKSİDER Başkanı Nermin Ceyhan, Dokumacılar Odası Başkanı Aydın Çitil ve BTSO 39.Komite Üyesi Mustafa Ünal katıldı.

Açılış ve yoklama ile başlayan genel kurulun Divan Başkanlığını Mustafa Gürses, Divan Başkan Yardımcılığını Selman Yurttepe ve Divan Katip Üyeliği’ni Zafer Bildi yaptı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Fuat Yenikapı,sektörlerine ve  üretim anlayışlarına ortak akıl yoluyla belirli standartlar getirmeyi amaçladıklarını belirtti.Fuat Yenikapı, “Kaliteli hizmeti sürdürülebilir kılmak için çıktığımız bu yolda kısa sürede önemli bir mesafe kat ettik. Derneğimiz bünyesinde yıllardır yaptığımız gibi sektörümüzün, Bursamızın ve ülkemizin güçlü geleceğine katkı sağlama çabalarımız doğrultusunda güç birliği yaptık. Derneğimizi kurarak, sektörümüzü, Bursa ekonomisinin itici güçlerinden biri haline getirme yolunda önemli bir adım atmış olduk” dedi.

“FAALİYETLERİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE ANLATABİLECEĞİMİZ ÇALIŞMALARI BAŞLATTIK”

İşe öncelikle sektör temsilcilerine gerçekleştirdikleri ziyaretlerle talep, sorun ve çözüm önerilerini alarak, tek tek not ederek başladıklarını söyleyen Fuat Yenikapı, “Düzenli aralıklarla gerçekleştirdiğimiz toplantılarımızla yol haritamızı ve fikir birliği ile görev dağılımımızı belirledik. Sektörümüzün kalbi konumundaki Vişne Ticaret Bölgesi’nde dernek merkezimizi kurarak, tüm görüşmelerimiz, toplantılarımızı ve işlerimizi en verimli şekilde yürütebilecek biçimde düzenlemeye başladık. Derneğimizi kurumsallaştırarak, yaptığımız işin önem ve vizyonunu en iyi şekilde temsil edebilmek için gerekli çalışmaları başlattık. Çalışmalarımızı, talep ve hedeflerimizi ilgili makamlara, kamuoyuna en doğru ve etkili şekilde anlatabilmek için gereken tüm altyapıyı kurabilmenin yollarını oluşturduk. Bu kapsamda; siz değerli üyelerimiz ve Bursa kamuoyuna çalışmalarımızı ve duyurularımızı aktarabileceğimiz kurumsal web sitemizi hayata geçirdik. Çağımızın en önemli iletişim araçlarından olan sosyal medya mecralarımızı aktifleştirerek, etkili bir şekilde kullanmaya başladık. Derneğimizin faaliyetlerini, sektörel gelişmeleri ve bu gelişmeler hakkındaki görüşlerimizi medya mensuplarımızla paylaştık, çeşitli mecralar aracılığıyla Bursa gündemine taşıdık” ifadelerini kullandı.

“BURSA’NIN ZENGİNLİKLERİNİN TAM KALBİNDEYİZ”

Bursa’nın farklı potansiyelleri ile potansiyeli yüksek bir şehir olduğunun altın çizen Fuat Yenikapı, şunları söyledi:

“Bizler de emprime baskı işi yapan iş insanları ve firmalar olarak tekstilin kalbinde yer alıyoruz.

Yaptığımız işin önemi ve estetiğini en güzel şekilde anlatarak, sektörümüzün Bursa ve ülke ekonomisinde hak ettiği yerlere gelebilmesi için emin adımlarla ilerliyoruz ve ilerleyeceğiz.

Burada hepimize iş düşüyor. Yönetimimizle, üyelerimizle, sektörümüzün siz değerli temsilcileri ile hep birlikte elimizi taşın altına koyacak, hep birlikte büyüyüp, geleceğe sağlam adımlarla yürüyeceğiz.

Bunun için Bursamızın ilgili tüm idari amirleri, dinamikleri, sivil toplum örgütleri ile sürekli dirsek teması içerisinde olacağız. Siz değerli iş insanlarımızın talep, öneri ve sorunlarını ilgili makamlara taşıyarak çözüm yolları bulabilmek için gerekli tüm adımları atacağız. Sektörümüzü uluslararası arenada rekabet edebilecek seviyeye getirebilmek için çalışacağız. Sektörümüzün potansiyellerini en üst seviyelere taşıyabilmek için çabalayacağız. Üyelerimizin, çalışma ve üretme şartlarını mümkün olan en iyi seviyeye çıkaracak girişimlerde bulunacağız.”

“BEBDER’İN YANINDAYIZ”

Fuat Yenikapı’nın ardından bir konuşma yapan TEKSİDER Başkanı Nermin Ceyhan, genel kurulun hayırlara vesile olmasını diledi. Daha sonra söz alan İYİ Parti İl Başkan Vekili Nevzat Kocakurt, İYİ Parti Teşkilatları olarak Bursa’da görev yapan iki milletvekilleri ile birlikte BEBDER’in ve emprime baskı sektörünün destekçisi olacaklarını belirtti.

“İŞBİRLİĞİ VURGUSU”

İstanbul Emprime Baskıcılar Derneği Başkanı Aydın Uysal tekstilin başkentlerinden olan Bursa’da böyle bir derneğin kurulmasının önemine işaret etti. Uysal sektörel gelişim adına her türlü işbirliğine açık olacaklarını vurguladı. BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit, emprime baskıcılar derneğini ileride oda olarak görmek istediklerini söyleyerek, çalışmaları doğrultusunda her ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini ifade etti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız ise Bursa’ya güç katan her yapının yanında olduklarını ifade ederek, genel kurulun hayırlara vesile olmasını diledi.

Konuşmaların ardından yönetim kurulu faaliyet raporu okundu ve tahmini bütçenin görüşülmesine geçildi. Daha sonra açık oylama şeklinde gerçekleşen seçimlerin sonunda oybirliği ile Fuat Yenikapı ve ekibi kurucu başkan seçildi.

Seçimlerin ardından BEBDER Kurucu Yönetimi şu isimlerden oluştu:

YÖNETİM KURULU ADAY LİSTESİ
Asıl Üyeler Yedek Üyeler
1- Fuat YENİKAPI 1- Hasan SEZGİN
2-Ziya TUTAL 2- Mümin YEŞİLBAHÇE
3-Mustafa GÜVEN 3- Sinan USLU
4-Fatih ERHAN 4- Şeyhmus BAR
5-Rıdvan YURTTEPE 5- Erdal YAVUZ
6-Resul TURAL 6- Ali GÜVEN
7-Selman YURTTEPE 7- Yavuz EKİCİ

 

DENETLEME KURULU ADAY LİSTESİ  
 
Asıl Üyeler Yedek Üyeler  
1-Zafer BİLDİ 1- Ersen TURAL  
2-Ahmet SARI 2- Ersin KANŞIRAY  
3-Ferit ORUN 3- Mehmet Ali BARAKALI  

 

Seçimlerin ardından genel kurul, Fuat Yenikapı’nın teşekkür konuşması,dilek temenniler bölümü ve yönetim kurulunun hatıra fotoğrafı çekinmesi ile son buldu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …