Home GÜNCEL BTÜ Öğrencileri Mezuniyet Projelerini Sergiledi

BTÜ Öğrencileri Mezuniyet Projelerini Sergiledi

- Guncellenme Tarihi: 29 Mayıs 2023 16:47
3 min read
BTÜ Öğrencileri Mezuniyet Projelerini Sergiledi için yorumlar kapalı
0

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi (MDBF) Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Naci Çağlar’ın katıldığı sergide, mezuniyet projelerini tanıttı. Son sınıf öğrencilerin projelerinin yer aldığı “Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bitirme Projeleri Sergisi” Mimar Sinan Yerleşkesi, G Blok Fuaye alanında gerçekleşti.

BTÜ’lü öğrenciler projelerini bu yıl 10.ncusu düzenlenen “Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bitirme Projeleri Sergisi” kapsamında sergilediler. BTÜ’de geleneksel hale gelen sergide, Elektrik-Elektronik Mühendisliği 4. sınıf öğrencileri tarafından geliştirilen “3 Faz Fan Motor Kontrol Cihazı Tasarımı”, “Elektrikli Araçlar İçin AC Şarj Ünitesi, DC Motor Hız ve Yön Kontrol Uygulamaları”, “Yoğun Bakım Otomasyonu”, “Endüstriyel Otomasyon Uygulaması” gibi 20’nin üzerinde ve birbirinden farklı proje, ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.

Sergiye BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sinan Uyanık,  Prof. Dr. Beyhan Bayhan ve MDBF Dekanı Prof. Dr. Ender Gökhan Gece ile birlikte katıldı. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Gürkan’ın ev sahipliğini üstlendiği sergiyi, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci gezdi.

Sergiyi Rektör Yardımcıları Bayhan ve Uyanık’ın eşliğinde gezen Rektör Çağlar, öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı. Çağdaş yaşama dair inovatif fikirlerin bulunduğu sergideki projeleri çok beğenen Çağlar, başarıları nedeniyle öğrencileri tebrik etti. Öğrencilerin sahip oldukları bilgi ve farklı bakış açıları ile projeleri somutlaştırmalarının önemli olduğunu söyledi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Çocuk Şenliği, Minik Öğrencilerin Gösterileriyle Son Buldu

Osmangazi Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düze…