Home GÜNCEL ABD’de demiryoluyla taşınan yaklaşık 27 ton patlayıcı kimyasal ortadan kayboldu

ABD’de demiryoluyla taşınan yaklaşık 27 ton patlayıcı kimyasal ortadan kayboldu

- Guncellenme Tarihi: 24 Mayıs 2023 16:29
3 min read
ABD’de demiryoluyla taşınan yaklaşık 27 ton patlayıcı kimyasal ortadan kayboldu için yorumlar kapalı
0

Amerika Birleşik Devletleri’nin en bilindik gazetelerinden birisi olan The New York Times, hem gübre olarak hem de patlayıcı yapımında kullanılan bir kimyasal madde olan ve yaklaşık 27 ton ağırlığındaki amonyum nitratın, Nisan ayında demiryolu ile sevk edilirken kaybolduğunu ve hala bulunamadığını yazdı.

Pazar günü yayımlanan habere göre patlayıcı imalat şirketi Dyno Nobel, federal hükümete kayıp amonyum nitrat hakkında bilgi verdi ve Wyoming- Kaliforniya arasındaki yaklaşık iki haftalık yolculukta neler olduğunu araştırdığını açıkladı.

KİLİTLERİN AÇILMAMIŞ OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Şirket, maddenin yüklendiği vagonun Wyoming’in Cheyenne kentindeki üretim tesisinden ayrılırken tamamen kilitlendiğini ve Kaliforniya’nın Saltdale kentine ulaştığında kilitlerin açılmamış olduğunu iddia etti.

VAGONUN ALT GİRİŞİNDEN SIZINTI GERÇEKLEŞTİRİLDİĞİ İDDİASI

Şirketin yaptığı açıklamada, “İlk değerlendirmelere göre yolculuk sırasında vagonun alt girişinden sızıntı gerçekleşmiş olabileceği düşünülüyor” ifadeleri kullanıldı.

BOŞ HALDE KALİFORNİYA’YA ULAŞTI

Demiryolu kazalarına yönelik acil durum çağrı merkezi olan Ulusal Müdahale Merkezi’ne 10 Mayıs’ta yapılan ihbarda, vagonun 12 Nisan’da Wyoming’ten yola çıktığı ve boş halde Kaliforniya’ya ulaştığı belirtildi.

VAGON İNCELENECEK

Vagonun incelenmek üzere Wyoming’e geri getirildiğini kaydeden Dyno Nobel, kargonun taşınması sırasında trenin faaliyetleri üzerindeki “kontrol imkanlarının sınırlı” olduğunu vurguladı.

Kaynak: sondakika.com, Xinhua
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Çocuk Şenliği, Minik Öğrencilerin Gösterileriyle Son Buldu

Osmangazi Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düze…