Home GÜNCEL Sanayide kullanılan doğalgaza indirim

Sanayide kullanılan doğalgaza indirim

- Guncellenme Tarihi: 2 Mayıs 2023 13:20
2 min read
Sanayide kullanılan doğalgaza indirim için yorumlar kapalı
0

BOTAŞ’tan yapılan açıklamaya göre sanayide kullanılan doğalgazın toptan satış fiyatında yüzde 52,43 ile yüzde 63,63 oranında indirim yapıldı.

Sanayide kullanılan doğalgaza indirim!

BOTAŞ‘tan yapılan açıklama şöyle:

Kuruluşumuzun Doğalgaz toptan satış fiyatları; piyasa koşulları, ülkenin ekonomik şartları, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsuru olan alım – işletme giderlerindeki değişim dikkate alınarak mümkün olan en makul seviyede belirlenmekte ve tüketicilere sunulmaktadır.

Bu kapsamda, 1 Mayıs 2023 tarihinden itibaren geçerli olan Doğalgaz Toptan Satış Fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.

Diğer taraftan 2022 Ekim ayı esas alındığında, Sanayide kullanılan doğalgazın toptan satış fiyatında 1 Mayıs 2023 tarihi itibarıyla %52,43 ile %63,63 oranlarında, elektrik üretimi amaçlı kullanılan doğalgazın toptan satış fiyatında ise %51,52 oranında indirim yapılmıştır.

Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında Konutlarda Ukrayna ve Macaristan’dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak: bursadabugün.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Bozbey, Muhtar Toplantılarına İnegöl’den Başladı

Vatandaşların devletle ilk temas noktası olan muhtarların görüşlerine büyük önem veren ve …