Home GÜNCEL Başkan Özkan: “Soğanla, patatesle illüzyon yapmaya, vatandaşlarımızı kandırmaya çalışmayın”

Başkan Özkan: “Soğanla, patatesle illüzyon yapmaya, vatandaşlarımızı kandırmaya çalışmayın”

- Guncellenme Tarihi: 26 Nisan 2023 16:09
4 min read
Başkan Özkan: “Soğanla, patatesle illüzyon yapmaya, vatandaşlarımızı kandırmaya çalışmayın” için yorumlar kapalı
0

Soğan fiyatlarıyla ilgili tartışmalar ülke gündemindeki yerini korurken, bu tartışmalara yönelik Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’dan önemli bir açıklama daha geldi.

Başkan Ali Özkan, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nun eline 1-2 tane soğan alarak Türkiye gündemini değiştirmeye ve manipüle etmeye çalıştığını belirterek, vatandaşlara spekülatif açıklamalara itibar etmemesi çağrısında bulundu.

“Soğan yazlık ve kışlık üretim tarzında iki şekilde yetiştirilmektedir”

Başkan Özkan, “Sayın Kılıçdaroğlu eline 1-2 tane soğan alarak Türkiye gündemini değiştirmeye, manipüle etmeye çalışmaktadır. Bildiğiniz gibi soğan ürünü yazlık ve kışlık üretim tarzında iki şekilde yetiştirilmektedir. Ve şu anda yaz mahsulleri Adana’da, Hatay Reyhanlı’da arz edilmeye başlanmıştır. Kışlık olarak da ekim ayında hasat edilen ürünler Polatlı’da, Suluova’da, Çorum’da, Eskişehir’de tarladan toplandıktan sonra depolara götürülür ve tarlada hasat edilirken aşırı yağış olursa, yağmur olursa, aşırı güneş olursa, ürünler bundan etkilenir. Dayanıksız olur. Depoda çürümeye başlar, bu sene de bunu yaşadık. Ürünlerin kalitesiz olması sebebiyle birçoğu zayi oldu. Çöpe atıldı. Ve dolayısıyla da bu ürünü vatandaşlarımız bir ay iki ay yüksek fiyatla almak durumunda kaldı” dedi.

“Büyük Türkiye ideali için büyük projeler, vizyoner projeler oluşturmaya gayret edin”

Başkan Ali Özkan açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Takdir edersiniz ki bir evin ihtiyacı haftada soğan olarak en fazla bir kilogram, iki kilogramdır. Bununla hiçbir haneye çok bir şey olmaz. Amma velakin biz teknolojik yatırımları yapamadığımız zaman çok büyük kayıplara uğrarız. Ve şu anda yeni mahsul ürünler çıkmakta spekülatif fiyatlar ortaya atılmaktadır. Biz de Hatay Reyhanlı’dan bir tır soğan istedik. Oradaki arkadaşlarımız bize kilogramını 5 liradan gönderdi. Biz de bunu ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtmayı düşünüyoruz. Ve muhalefete de buradan sesleniyoruz. Soğanla patatesle illüzyon yapmaya, vatandaşlarımızı kandırmaya, onları yönlendirmeye çalışmayın. Büyük Türkiye ideali için büyük projeler, vizyoner projeler oluşturmaya gayret edin.”

  • Edis Gözaltına Alındı

    Uyuşturucu soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan şarkıcı Edis Görgülü h…
  • Karacabey Belediyesi Spor Yatırımlarında Şaha Kalktı

    Karacabey Belediyesi, altyapıya yaptığı planlı ve uzun vadeli spor yatırımlarıyla ilçeyi b…
  • Vatandaş Mutlu!

    Kağıt üzerinde ‘mutluğu’ TUİK, çıtayı biraz daha yukarı taşıdı. 2025 Türkiye’sinde hayatta…
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Vefa Ekipleri Ramazan Ayında Da Yaşlı Ve Engelli Vatandaşları Yalnız Bırakmıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki “Vefa Ekipleri” Ramazan ayında da yaşlı, e…